Onderhoudsvrije tuin

Hebt u zelf geen groene vingers of te weinig tijd om een tuin zorgvuldig te onderhouden? Dan is een onderhoudsvrije tuin voor u mogelijk de beste optie. Hoewel een volledig onderhoudsvrije tuin natuurlijk niet bestaat, kunnen we het onderhoud wel zoveel mogelijk beperken. Door slimme keuzes te maken kunnen onze hoveniers ervoor zorgen dat u zo min mogelijk onderhoud hebt aan uw tuin, maar wel het optimale plezier behaald uit uw tuin. Op deze pagina leest u meer over onderhoudsvrije tuinen en de kosten voor het aanleggen hiervan.

Inhoudsopgave

Gemiddelde kosten onderhoudsvrije tuin aanleggen

Een onderhoudsvrije tuin aanleggen heeft als groot voordeel dat het onderhoud tot een minimum beperkt wordt. Wanneer u geen tijd heeft om uzelf goed te verdiepen en informeren in een onderhoudsvrije tuin, kunt u ervoor kiezen om een van onze hoveniers voor u een ontwerp voor een onderhoudsvrije tuin te laten maken. Het voordeel is dat de hovenier tevens het aanleggen van de tuin voor u uit handen kan nemen. Maar wat kost het maken van zo’n ontwerp en het laten aanleggen van een onderhoudsvrije tuin nu precies? In onderstaand overzicht hebben we de gemiddelde kosten voor u uiteengezet:

Soort klusPrijs
Tuinontwerp onderhoudsvrije tuin€ 100,- tot € 500,- per ontwerp
Tuinaanleg onderhoudsvrije tuin€ 50,- tot € 350,- per m²
Kunstplanten€20,- tot € 500,- per plant
Straatwerk€ 25,- tot € 150,- per m²
Schutting€ 50,- tot € 200,- per meter
Verlichting€ 50,- tot € 100,- per m²
Kunstgras€ 10,- tot € 35,- per m²

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van meerdere factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Onderhoudsvrije tuin door Multi Concurrent

Wanneer kiezen voor onderhoudsvrije tuin?

Als u aan uw tuin denkt en al rillingen krijgt bij de gedachte om weer op handen en knieën onkruid te moeten verwijderen of planten en/of struiken te moeten snoeien, is een onderhoudsvrije tuin een slimme keuze. Een onderhoudsvrije tuin is voor mensen die willen genieten van uw tuin, maar geen tijd hebben deze intensief te onderhouden. Een groot bijkomend voordeel is dat er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen, waardoor u voor langere tijd geen omkijken hebt naar uw tuin.

Ontwerp onderhoudsvrije tuin

Het is mogelijk dat u zelf veel ideeën hebt voor uw onderhoudsvrije tuin, zoals veel bestrating of een groot gedeelte van uw tuin laten voorzien van kunstgras en/of kunstplanten. Het ontwerp voor de tuin kunt u natuurlijk zelf maken, maar het is slim om een hovenier mee te laten denken. Onze hoveniers hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen (én aanleggen) van een onderhoudsvrije tuin. Het ontwerp kunt u ook laten maken door onze hoveniers. Het voordeel hiervan is dat onze hoveniers het ontwerp maken op basis van uw wensen en budget en zij de juiste kennis hebben over duurzame materialen die bij uw onderhoudsvrije tuin passen. Onze hoveniers zorgen voor een volledig en compleet ontwerp; desgewenst incl. tuinverlichting e.d. Zo weet u precies waar u aan toe bent en bent u verzekerd van de professionele expertise van onze hoveniers.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Aanleggen onderhoudsvrije tuin

Het aanleggen van uw onderhoudsvrije tuin kunt het best zien als één groot project: namelijk het compleet op de schop nemen van uw tuin, zodat deze zo min mogelijk onderhoud nodig heeft. Onze hoveniers van Multi Concurrent zijn niet alleen ervaren in het ontwerpen van uw onderhoudsvrije tuin, zij nemen met veel plezier de aanleg van uw tuin voor u uit handen. Zo bent u verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat, maar ook weet u zeker dat uw tuin écht zo min mogelijk onderhoud nodig zal hebben. Wanneer u de klus uitbesteed aan een ervaren hovenier van Multi Concurrent hebt u ook geen omkijken naar de aanschaf van materialen en gereedschappen, daar dit allemaal via onze hovenier voor u wordt ingekocht. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken.

Onze hovenier zorgt ervoor dat uw tuin wordt leeggehaald, uw nieuwe ontwerp tot in de puntjes wordt uitgetekend en het ontwerp stap voor stap gerealiseerd wordt. Een onderhoudsvrije tuin wordt meestal aangelegd met (redelijk tot veel) bestrating, kunstgras en/of kunstplanten en evt. een schutting naar uw wens. Dit wordt allemaal gerealiseerd met producten die zo duurzaam mogelijk zijn.

Onderhoudsvrije tuin

Onderhoudsvrije tuin: vijf handige tips

Wanneer u zelf aan het oriënteren bent voor een onderhoudsvrije tuin en nog niet zeker weet of u dit uit handen wilt geven aan een van onze professionele hoveniers of de tuin zelf wilt aanleggen, is het handig om onderstaande tips m.b.t. een onderhoudsvrije tuin eens door te nemen:

  • Gebruik worteldoek onder grind, bestrating of kunstgras om onkruid zoveel mogelijk tegen te gaan.
  • Als u groen in uw tuin wilt, maar dit niet wilt onderhouden kunt u overwegen kunstgras en/of kunstplanten te plaatsen in uw tuin. Ook onderhoudsarme planten zijn een optie.
  • Wanneer u een schaduwrijke tuin hebt is deze vatbaarder voor groene aanslag en mos op uw schuttingen en/of tegels. Er zijn materialen met verschillende coatings om mos en algen tegen te gaan.
  • Tegels van graniet, basalt of keramiek vergen weinig onderhoud. Deze soorten tegels zijn in verhouding wel een stuk prijziger. Een voordelig alternatief hiervoor zijn betonnen tegels.
  • Wanneer u kiest voor een schutting, ga dan voor een duurzaam materiaal. Denk aan composiet of kunststof.

 

Onderhoudsvrije tuin door Multi Concurrent

Een onderhoudsvrije tuin ontwerpen en aanleggen is een intensieve klus. Het is een kwestie van even investeren en daarna de vruchten ervan plukken. Wanneer u geen tijd hebt voor het onderhouden van uw tuin, kunnen we ons voorstellen dat u geen tijd hebt om uw nieuwe onderhoudsvrije tuin te ontwerpen en aan te leggen. Onze ervaren hoveniers van Multi Concurrent staan te trappen om uw tuinproject uit handen te nemen. Wij streven ernaar uw onderhoudsvrije tuin volledig naar uw smaak te ontwerpen en wij realiseren uw tuin met grote zorgvuldigheid en oog voor detail.

Wilt u meer informatie over het lagen aanleggen van een onderhoudsvrije tuin door onze specialisten? Vraag een offerte aan via ons contactformulier, deze vindt u op deze website onder de knop contact. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Onze hoveniers staan graag voor u(w tuin) klaar!

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.