Tuin aan laten leggen

De voor- en achtertuin is voor veel mensen belangrijk. De tuin is onderdeel van de eerste indruk die men heeft van uw woning. Wij snappen daarom goed dat u het belangrijk vindt om een mooie tuin te laten aanleggen door een professioneel bedrijf. Bij Multi Concurrent bent u aan het goede adres! Onze hoveniers kunnen zowel uw tuinontwerp maken als de tuin voor u aanleggen. Op deze pagina leest u o.a. over de gemiddelde kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin en hoe deze kosten worden bepaald. Lees snel verder.

Ga snel naar

Tuin ophogen kosten

Kosten tuin laten aanleggen

De kosten voor het laten aanleggen van een nieuwe voor- of achtertuin is afhankelijk van meerdere factoren. Natuurlijk is de grootte van uw tuin en de wens hoe u de tuin wilt invullen van belang op de prijs. Ook de hoeveelheid beplanting, bestrating en eventuele extra opties zoals een vijver o.i.d. kan de prijs laten oplopen. De prijs kan zomaar variëren van €300 tot wel €10.000, geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen en het aantal m2 tuin.

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn m.b.t. tuinaanleg, hebben wij geprobeerd een overzicht te maken met de meest gebruikte werkzaamheden bij tuinaanleg en de bijbehorende gemiddelde prijs:

Onderdelen tuin vernieuwenGemiddelde prijs
Tuinontwerp laten maken€ 150,- – € 450,-
Kunstgras / gras laten aanleggen€ 5,- – € 10,- per m2
Beplanting laten planten€ 8,- – € 20,- per m2
Vijver laten aanleggen€ 800,- – € 15.000,-
Verlichting laten monteren€ 50,- – € 75,- per m2
Tuinhuisje laten plaatsen€ 150,- – € 8.000,-
Pergola plaatsen€ 500,- – € 2500,-
Prieel aanleggen€ 750,- – € 5000,-
Houten terras laten aanleggen€ 40,- – € 150,- per m2
Schuttingen laten zetten€ 35,- – € 175,- per meter
Straatwerk laten aanleggen€ 40,- – € 125,- per m2
Kosten hovenier€ 35,- – € 50,-  per uur

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van bovengenoemde factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Prijsbepaling tuin laten aanleggen

De kosten voor het laten aanleggen van een tuin variëren enorm en zijn afhankelijk van meerdere factoren. De oppervlakte van uw tuin, de omvang van het project, de materialen, hoeveelheid beplanting en eventuele specifieke wensen bepalen voornamelijk de prijs. Zo is bijvoorbeeld het aanleggen van gras goedkoper dan het laten leggen van nieuwe bestrating en is een kleinere tuin aanleggen logischerwijs goedkoper dan een tuin met een grote oppervlakte. Ook het laten ontwerpen van uw tuin zijn meerkosten t.o.v. wanneer u zelf het ontwerp voor uw tuin maakt.

Voorbeelden kosten tuin laten aanleggen

Omdat de prijs voor het laten aanleggen van een tuin enorm kan variëren aan de hand van de eerder genoemde prijsbepalende factoren, hebben we geprobeerd voor u een aantal voorbeelden te maken. Dit zijn verschillende voorbeelden voor verschillende soorten klussen m.b.t. tuinaanleg.

Onderstaande voorbeelden zijn prijsindicaties gebaseerd op de gemiddelde prijzen per klus:

Tuinontwerp

Wanneer u een tuinontwerp laat maken door een van onze hoveniers, bent u verzekerd van een professioneel en zorgvuldig in elkaar gezet ontwerp waarin uw tuin optimaal benut wordt. Onze hoveniers zorgen ervoor dat alle praktische aspecten van de tuin goed worden bekeken en op basis daarvan wordt een ontwerp gemaakt. Een goed en kloppend tuinontwerp is de basis voor het aanleggen van uw nieuwe tuin en daarmee zeer belangrijk. Het ontwerp kunt ook zelf maken en voorafgaand aan de klus met de hovenier doornemen. Waar nodig kan het ontwerp dan worden aangepast o.b.v. de kennis en ervaring van de hovenier.

Het laten opmaken van een tuinontwerp varieert ongeveer tussen de € 150,- en € 450,- per ontwerp.

Gras, bestrating of houten terras?

Welk soort bodembedekking u kiest is een van de overwegingen die u moet maken. Het kan natuurlijk ook zijn dat u kiest voor zowel gras als bestrating. Het laten aanleggen van gras is de goedkoopste optie; € 5,- tot € 10,- per m2. Wanneer u bestrating laat aanleggen door de hovenier betaalt u hiervoor gemiddeld € 40,- tot € 120,- per m2, dit is afhankelijk van de soort bestrating en de oppervlakte welke bestraat moet worden. Het aanleggen van een houten terras verschilt gemiddeld tussen de € 40,- en € 150,- per m2. Afhankelijk van de materiaalkeuze, afmetingen van het houten terras e.d.

Vijver aanleggen

Het aanleggen van een vijver varieert enorm in prijs. De kosten voor het aanleggen van een vijver zijn afhankelijk van het soort vijver, de afmeting en inrichting van de vijver en de gewenste materiaalkeuze. Een kleine natuurvijver incl. inrichting met planten e.d. kan al worden aangelegd vanaf ongeveer € 800,-. Maar wilt u een grote, moderne (zwem)vijver met een behoorlijke oppervlakte kan de prijs zomaar oplopen tot wel € 15.000,- of meer. Het is dus goed om vooraf concreet te hebben voor uzelf wat uw wensen zijn m.b.t. uw aan te leggen vijver.

Schutting plaatsen

Het plaatsen van een schutting is een veelvoorkomende klus. Het voordeel is dat een schutting zorgt voor privacy in uw tuin en tegelijk een bepaalde sfeer creëert. Voor een schutting hebt u de keuze uit hardhout of geïmpregneerd hout. Hardhout gaat langer mee dan geïmpregneerd hout, maar dat ziet u dan ook terug in de aanschafprijs. De prijs voor het laten plaatsen van een of meerdere schuttingen ligt tussen de € 35,- en € 175,- per meter.

Prieel of tuinhuisje

Zowel een prieel als een tuinhuisje kunnen om verschillende redenen een goede keuze zijn. Een prieel kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout of staal. Een prieel kan geheel naar uw wens worden gemaakt. De kosten zijn afhankelijk van de wensen voor uw prieel. De prijs varieert tussen de € 750,- en € 5000,-. Een tuinhuisje is handig voor berging van spullen en materialen zoals een of meerdere fietsen, tuinstoelen incl. bekleding e.d. De kosten voor een tuinhuis verschillen tussen de € 150,- en € 8000,-. Hoe uitgebreider het tuinhuis wordt, hoe hoger de prijs zal oplopen.

Tarieven tuin laten vernieuwen

Het laten vernieuwen van uw tuin door een professionele hovenier kan in prijs enorm variëren. De totaalprijs is enorm afhankelijk van materiaalkeuze, oppervlakte van uw tuin, het soort bodembedekking en uw specifieke wensen voor uw tuin. Een gemiddelde tuin ligt qua oppervlakte tussen de 50 m2 en 100 m2. Het uurloon voor een hovenier varieert tussen de € 35,- à € 50,- per uur. Afhankelijk van het soort project kan er vooraf een vaste prijs met u worden afgesproken voor het aanleggen van uw nieuwe tuin.

Vrijblijvende offerte?

Tuin verbouwen

Tuin laten doen door een professioneel bedrijf

Het voordeel van uw tuin laten aanleggen door een professioneel bedrijf zoals Multi Concurrent is dat u ervan verzekerd bent dat uw tuin efficiënt en zorgvuldig wordt aangelegd. Uw tuin wordt optimaal benut en alle praktische aspecten worden in kaart gebracht door de hovenier. Onze ervaren en goed opgeleide hoveniers zorgen ervoor dat uw tuin in optimale staat wordt gebracht en kunnen voor u het periodiek onderhoud uit handen nemen. Zo bent u niet alleen verzekerd van een prachtige tuin bij oplevering, maar gedurende de jaren zorgen wij ervoor dat uw tuin in optimale staat blijft. Onze hoveniers weten welke soorten begroeiing, planten en bomen passen bij uw tuin en hoe deze verschillende soorten te onderhouden. Onze hoveniers nemen uw tuinklus graag uit handen en begeleiden uw project van A tot Z.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan voor tuinaanleg. U kunt ons bereiken via ons contactformulier op deze website, via de pagina contact. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.