Terras aanleggen

In de zomer, al genietend van de zon en de fluitende vogels heerlijk plaatsnemen op uw terras. Genieten van een avondmaal op een zomerse avond aan uw buiten eettafel op uw verzorgde en goed uitziende terras. Ja, ziet u uzelf al zitten? Er is niets fijners dan in de lente- en zomermaanden kunnen genieten van een mooi en verzorgd terras. Op deze pagina vindt u alle informatie over het aanleggen van een terras, de kosten hiervan en welke keuzes u kunt maken om uw droom terras te laten aanleggen. Lees snel verder.

Ga snel naar

Kosten terras aanleggen

Het laten aanleggen van een terras kan al vanaf zo’n €800 gemiddeld. De totaalprijs is uiteraard afhankelijk van hoeveel vierkante meter het terras moet worden en het type steen dat u kiest voor het aanleggen van het terras. Gemiddeld kunt u rekening houden met zo’n €70 per m2, dit is een gemiddelde prijs inclusief materialen en de kosten voor de stratenmaker. Onderstaand vindt u een tabel met een overzicht van de gemiddelde prijs voor het aanleggen van een terras:

StratenmakerPrijs, incl. btw
Per m²€ 10,- – € 18,-
Per uur€ 27,50 – € 55,-
MateriaalPrijs, incl. btw
Grind/split€ 10,- – € 12,50 per m2
Tegels€ 15,- – € 60,- per m2
Ophoog- en voegzand€ 45,- – € 75,- per m3

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van bovengenoemde factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Multi Concurrent streeft ernaar uw terras zo netjes en zorgvuldig mogelijk aan te leggen voor een zo laag mogelijke prijs. Informeer of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Prijsvoorbeelden terras aanleggen

Omdat de prijs voor het aanleggen van een terras afhankelijk zijn van de grootte van het aan te leggen terras en de keuzes die u maakt m.b.t. materialen en ontwerp, hebben we een aantal prijsvoorbeelden gemaakt. Deze prijsvoorbeelden zijn bedoeld u een beter inzicht te geven van de verschillende mogelijkheden en zijn incl. tegels en het laten leggen door een stratenmaker:

Voordelig een terras laten aanleggen

Betonnen waaltjes of klinkers zijn de voordeligste optie voor het aanleggen van een terras. Kies voor een makkelijk legpatroon, dit houdt de kosten voor de stratenmaker laag. Voor een terras met een oppervlakte van 20 m2 betaalt u voor deze optie gemiddeld € 600,-.

Gemiddeld tarief terras aanleggen

Een iets luxere en duurzamere optie is om te kiezen voor gebakken waaltjes. Deze zijn sterker en slijten langzamer dan de betonnen waaltjes. Een terras van 20 m2 met gebakken waaltjes in een makkelijk legpatroon kost gemiddeld zo’n € 800,-.

Luxe terras aanleggen

Dan is er de optie om een luxe terras aan te laten leggen. Hier wordt gebruik gemaakt van gebakken waaltjes en een legpatroon. Hoe ingewikkelder het legpatroon, hoe langer de klus zal duren voor de stratenmaker. Meestal rekent de stratenmaker in zo’n geval een uurtarief i.p.v. een tarief per m2. De kosten voor het aanleggen van een luxe terras kost gemiddeld zo’n € 1300,- tot € 1500,- voor een terras van 20 m2.

Naast de materialen welke in deze voorbeelden zijn gebruikt, zijn er uiteraard nog vele andere mogelijkheden. Uw terras kan zo voordelig of luxe gemaakt worden, geheel naar uw wens.

Prijsbepalende keuzes terras aanleggen

Zoals gezegd kunt u een terras geheel naar wens laten aanleggen. Hoe voordelig of luxe uw terras moet worden, is helemaal aan u. De prijs is afhankelijk van de keuzes die u maakt voor het aan te leggen terras. We nemen hieronder de prijsbepalende keuzes met u door:

Soort tegels

Er zijn veel soorten en maten tegels. Voor iedereen is iets naar wens te vinden. De prijs voor het aanleggen van een terras is o.a. afhankelijk van het soort tegel:

TerrastegelsPrijs per m², incl. btwKenmerken
Betonnen tegels€ 15,- – € 30,-Stevige tegels, waardoor de tegels
lang meegaan. Tegels beginnen na
enkele jaren te verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen en
verschillende kleuren.
Gebakken tegels€ 25,- – € 50,-Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Houten tegels€ 20,- – € 60,-Hout straalt veel sfeer uit. Vooral
hardhout is sterk en blijft lang goed.
Natuursteen tegels€ 30,- – € 70,-Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame tegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Een stratenmaker inhuren of zelf tegels leggen?

Het leggen van een mooi en vlak terras is een fysiek zware klus en vereist de nodige kennis en ervaring. Zo is het van belang dat het terrasgedeelte goed geëgaliseerd wordt om verzakking te voorkomen en moeten de tegels met zorg gelegd worden om (regen)water af te kunnen voeren.

Een stratenmaker kost gemiddeld zo’n € 10,- tot € 18,- per m2, afhankelijk van het soort project kan de stratenmaker een uurtarief rekenen. In dit geval betaalt u zo tussen de € 27,50 en € 55,- per uur. Dit is afhankelijk van het soort klus, het soort tegels en het soort legpatroon.

Extra opties

Er zijn een aantal extra opties waarvoor u kunt kiezen bij het aanleggen van een terras. Deze zijn dus niet bij ieder soort terras aanleg nodig, maar optioneel om uw terras zo lang mogelijk strak en stevig te laten liggen:

Extra optiePrijsVoordeel
Opsluitbanden€ 2,- – € 8,- per meterDe bestrating blijft extra stevig op
zijn plek liggen.
Sierkeien€ 7,- – € 40,- per m²Zorgt voor een extra mooie uitstraling en is goed voor afwatering.
Afscheidingsbanden
Afscheidingsbanden€ 7,- – € 25,- per meterVoor niveauverschil in je tuin of
perken.

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van bovengenoemde factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Keuzes bij terras aanleggen

Een terras aanleggen is een weloverwogen keuze, het is een onderdeel van uw tuin wat jarenlang mee gaat en dus volledig naar uw wens moet zijn. Om een beeld te scheppen van de belangrijkste keuzes die u dient te maken voor het aanleggen van uw droomterras, hebben wij onderstaand overzicht gemaakt.

Keuzes voor het aanleggen van een terras:

Locatie en formaat terras

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken hoe groot uw terras moet worden. Dit kunt u het beste doen door te bepalen wat het doel wordt van het terras: wordt het voornaamste zitgedeelte voor uw gezin en eventuele bezoekers of dient het juist een plekje te worden waar u en uw gezinsleden zich rustig kunnen afzonderen. Ook de locatie is van groot belang, want wilt u dat het terras volledig in de zon, half in de schaduw of volledig in de schaduw valt? Deze overwegingen zijn van groot belang wanneer u denkt aan het aanleggen van een terras. Neem hier goed de tijd voor of vraag advies van een van onze ervaren hoveniers bij Multi Concurrent.

Materiaal

Een ander zeer belangrijke keuze is het materiaal wat u wilt gebruiken voor het aanleggen van uw terras. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden; u kunt kiezen voor verschillende soorten hout in tegelvorm of planken. Ook tegels zijn een zeer veel gebruikt materiaal om een sfeervol en modern terras aan te leggen. Er kan met verschillende materialen een speels effect worden gecreëerd en de materialen moeten zorgen voor voldoende afvoer van (regen)water. Denk daarom goed na welke materialen u wenst voor uw terras of vraag advies van onze ervaren hoveniers bij Multi Concurrent.

Terrasoverkapping

Kiezen voor een vaste terrasoverkapping of volstaat een parasol of zonnescherm voor u voldoende? Dit is ook een belangrijke keuze; wanneer u overweegt een vaste terrasoverkapping te laten maken bij uw terras kunt u dit het best direct bij het aanleggen van uw terras laten doen. Zo is uw project in één keer af en bent u verzekerd van een terrasoverkapping die volledig bij uw terras past.
Doorgaans mag een terrasoverkapping zonder vergunning worden gebouwd, maar informeer altijd vooraf uw gemeente om nare verrassingen te voorkomen.

 

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips terras aanleggen

Om de kosten voor het laten aanleggen van uw nieuwe terras zo laag mogelijk te houden, hebben we enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet:

  • Kies een stratenmaker uit de omgeving
    Stratenmakers in de omgeving hanteren doorgaans lage voorrijkosten of soms zelfs helemaal niet. Multi Concurrent probeert de voorrijkosten altijd zo realistisch en laag mogelijk te houden.
  • Help zelf mee
    Probeer voorbereidend werk zelf te doen, zoals het leegmaken van het stuk tuin waar het terras gelegd zal worden. Leg tegels en/of andere materialen evt. vast klaar op de plek waar het terras komt en veeg achteraf zelf het terras aan met zand. Dit scheelt de stratenmaker voorbereidingen en nazorg en dat ziet u terug in de totale kosten.
  • Kwantumkorting
    Vraag eens rond bij uw buren en andere straatbewoners of zij ook een terras of andere bestrating willen laten aanleggen. Onze stratenmaker is blij met een grotere klus op één locatie en daarnaast deelt u de evt. voorrijkosten.

 

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.