Bomen verwijderen

Wanneer u een boom hebt die ongewenste schaduw in uw tuin creëert of u wilt af van de intensieve verzorging van de boom, bestaat er de mogelijkheid om de boom te verwijderen. Het kappen van een boom is een intensieve en gevaarlijke klus. Wij raden aan dit altijd door een ervaren hovenier te laten doen, om schade aan de rest van uw tuin zoveel als mogelijk te beperken. Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van een boom en de daarmee gepaarde kosten.

Ga snel naar

Waarom een boom verwijderen?

Er zijn meerdere redenen waarom u een boom zou kunnen laten verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan een boom die ongewenst extra schaduw in uw tuin creëert of aan het afval wat vrijkomt van de boom gedurende de verschillende seizoenen. Het kan ook zijn dat u gewoon meer ruimte in uw tuin wilt of dat de wortels van uw boom schade veroorzaken aan uw tuin. Kortom, er zijn genoeg situaties te bedenken waarin het verwijderen van de boom als beste oplossing dient.

Boom verwijderen en de kosten

De kosten voor het kappen van een boom variëren van gemiddeld €300 voor een kleine boom (14-20 cm omvang, 4-6 m hoog) tot €800 voor een grote boom (vanaf 35 cm omvang, 7-15 m hoog). Ook heeft de standplaats van de boom invloed op de prijs. Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen voor het kappen van een boom:

Boom kappen projectenGemiddelde kosten
Kleine boom kappen (14-20 cm omvang, 4-6 m hoog.)€ 300,-
Gemiddelde boom kappen ( 20-35 cm omvang, 5-8 m hoog)€ 500,-
Grote boom kappen ( vanaf 35 cm omvang, 7-15m hoog)€ 800,-
Boomstronk verwijderen€ 60,- – € 75,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Voordelen boom verwijderen

Wanneer u overweegt een boom uit uw tuin te laten verwijderen, is het goed om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. In dit geval leggen we de nadruk op de voordelen die u geniet na het verwijderen van een boom die u in de weg staat en/of ongewenste schaduw creëert:

Vergunningsplichtig bij het verwijderen van een boom?

Wanneer u weloverwogen kiest om een boom uit uw tuin te laten verwijderen door een professionele hovenier, is het goed om rekening te houden met een vergunning. Een vergunning is vrijwel altijd vereist voor het verwijderen van een boom. Een omgevingsvergunning dient aangevraagd te worden bij uw gemeente. Er zijn een aantal kenmerken waaraan de boom dient te voldoen om een geldige omgevingsvergunning van de gemeente te ontvangen, zoals:

Wanneer één of meerdere van bovenstaande punten van toepassing is op de boom die u wenst te verwijderen, is de kans groot dat uw gemeente een omgevingsvergunning afgeeft.

Voor het snoeien van bomen is géén omgevingsvergunning nodig, behalve wanneer u bij het snoeien ook grote takken wilt verwijderen. In zo’n geval kunt u het best contact opnemen met uw gemeente en informeren of er een vergunning nodig is voor het snoeien van grote takken van de boom.

Vrijblijvende offerte?

Boom rooien of niet?

Een boom rooien is een vakterm voor het ontwortelen of op andere manier weghalen van een boom. Hier wordt mee bedoeld dat de boom met wortels en al uit de grond wordt getrokken, zodat de boom weer kan ergens anders kan worden geplant. Het rooien van een boom is vrijwel alleen mogelijk wanneer het een jonge, kleine boom betreft waarvan de wortels nog niet te diep zijn ingegraven. In sommige gevallen kunnen deze kleine bomen handmatig worden gerooid. Wanneer de boom daarvoor te groot is kan er een machine aan te pas komen.

Feit is wel dat het bij veel bomen niet mogelijk is om gerooid te worden, omdat de boom te groot of te diep geworteld is. Wanneer rooien geen optie is, kunt u ervoor kiezen de boom te kappen en de boomstronk- en wortels te laten verwijderen.

Boom zelf verwijderen of uitbesteden?

Het is slim om een goede overweging te maken of u de boom zelf wilt verwijderen of dit wilt uitbesteden aan een professionele hovenier. Het voordeel van zelf de boom verwijderen is dat u kosten bespaart. Het nadeel van zelf de boom verwijderen is dat er meerdere gevaren op de loer liggen. Zo kunt u uzelf verwonden tijdens het zagen en kunnen delen van de afgezaagde boom schade toebrengen aan de rest van uw tuin of het dak van uw woning. Het is een fysiek zware klus met de nodige gevaarlijke risico’s.
Wanneer u absoluut geen risico wilt lopen en schade aan de overige omgeving zoveel als mogelijk wilt beperken, raden we u zeker aan om de boom te laten verwijderen door een ervaren hovenier.

Onze hoveniers bij Multi Concurrent hebben jarenlange ervaring en de benodigde kennis om een boom zo veilig en efficiënt mogelijk te verwijderen voor een zo laag mogelijke prijs.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.