Tuinonderhoud

Ziet u door het onkruid uw tuin niet meer, maar bent u zelf fysiek niet in staat om uw tuin te onderhouden óf hebt u hier simpelweg de tijd niet voor? De hoveniers van Multi Concurrent nemen het tuinonderhoud uit handen en zorgen ervoor dat uw tuin vakkundig wordt onderhouden voor een mooie prijs. Op deze pagina vind u alle informatie m.b.t. tuinonderhoud en wat wij voor u kunnen betekenen. Lees snel verder.

Inhoudsopgave

Tuinonderhoud: wat kunnen wij voor u betekenen?

Als we het hebben over tuinonderhoud zijn er verschillende soorten klussen die hier onder vallen. Afhankelijk van uw tuin en wensen m.b.t. het onderhoud kunnen wij veel soorten klussen in uw tuin voor u uit handen nemen. Bij ons bent u aan het goede adres voor o.a.:

Gazon onderhoud

Een mooi gazon (ook wel grasveld genoemd) kan prachtig staan in uw tuin, maar een goede verzorging is essentieel om een gazon tot zijn recht te laten komen. Voor onderhoud aan het gazon kunnen wij voor u maaien, verticuteren, bemesten, kalk strooien, sproeien en kanten knippen.

Planten, bomen en struiken

Wij kunnen nieuwe planten, bomen en struiken voor u aanplanten. Maar ook uw huidige planten, bomen en struiken kunnen wij voor u onderhouden om deze zo lang mogelijk te behouden.

Snoeien

Het snoeien van bomen, planten en struiken is vaak een tijdrovende klus die niet altijd even goed gaat. Onze hoveniers hebben zeer veel ervaring en zorgen ervoor dat uw bomen, planten en struiken evenredig en zorgvuldig gesnoeid worden. Dit gebeurt meestal in het voorjaar.

Bomen kappen

Voor het kappen of volledig verwijderen van een (zieke) boom kunt u het best een van onze specialisten inhuren, om eventuele schade aan de rest van uw tuin te voorkomen. Ook kunnen wij voor u de boomwortels verwijderen.

Onkruidvrij maken

Wij maken uw tuin onkruidvrij en nemen maatregelen om uw tuin zo lang mogelijk onkruidvrij te houden. Dit doen wij d.m.v. technieken met heet water/hete lucht en borstels.

Bemesten

Wij kunnen uw tuin bemesten om uw planten, bomen en struiken te beschermen tegen ziekten en bijv. bladluis. Onze hoveniers weten precies welke soort voeding benodigd is voor iedere soort beplanting.

Kruien en ophogen

Wij kruien voor u grond en zand uw tuin in en hogen uw bestrating op. Dit is een fysiek zware en tijdrovende klus, maar onze professionals doen dit voor u in een mum van tijd.

Tuin leegruimen

Wanneer u een nieuwe tuin laat aanleggen of u laat uw hele tuin voorzien van bestrating, zijn wij er voor u om uw tuin zorgvuldig en met beleid volledig leeg te ruimen.

Tuinonderhoud

Hoe vaak tuinonderhoud laten uitvoeren?

Per tuin is het verschillend hoe vaak tuinonderhoud moet gebeuren. Wanneer de tuin vooral bestaat uit bestrating met maar weinig beplanting, zal er minder onderhoud nodig zijn dan wanneer u een tuin hebt met een gazon, veel beplanting en maar weinig bestrating.

Wij raden u aan uw tuin geregeld te (laten) onderhouden om zo achterstallig onderhoud te voorkomen en de kosten daarmee zo laag mogelijk te kunnen houden. Bij Multi Concurrent kunt u terecht voor eenmalig tuinonderhoud of periodiek tuinonderhoud. Wij kunnen met u een onderhoudscontract afsluiten. Dit houdt in dat wij meermaals per jaar uw tuin zullen onderhouden om deze zo verzorgd en netjes mogelijk te houden. Wel zo gemakkelijk voor u.

Tuinonderhoud in de verschillende seizoenen

In Nederland kunnen de vier seizoenen veel invloed hebben op de beplanting e.d. in uw tuin. Per soort seizoen vraagt uw tuin om een ander soort verzorging. Hier leest u welke soort verzorging het best is voor uw tuin per seizoen.

Voorjaar

Na de winter is uw tuin dolgelukkig als de lente aanbreekt, uw tuin wilt weer in groei en bloei komen te staan. Natuurlijk kunnen we uw tuin daar het best bij helpen met de juiste verzorging. In het voorjaar zijn dit de meest belangrijke werkzaamheden in het tuinonderhoud:

 • Bemesten gazon, borders en overige planten/struiken;
 • Verticuteren gazon;
 • Snoeien van bomen, planten en struiken;
 • Verharding schoonspuiten;
 • Losse bladeren opruimen.

 

Zomer

Het meeste onderhoud aan uw tuin vindt plaats in het voorjaar en najaar. Dit betekent niet dat er in de zomer niets te doen is: belangrijk is dat uw bomen, planten en struiken voldoende water en voedingsstoffen hebben tijdens de warme maanden. Een gazon dient ook in de zomer regelmatig gemaaid te worden en er is vrijwel altijd snoeiwerk te vinden. Wanneer u een lange vakantie gepland hebt staan kan Multi Concurrent tijdens uw vakantie ervoor zorgen dat uw tuin er weer netjes uit ziet bij terugkomst.

Najaar

Tijdens het najaar stopt de groei van uw beplanting meestal. Dit is een goed moment om uw tuin voor te bereiden op de komende winter én het voorjaar. Hoe beter het onderhoud is in het najaar, hoe beter de groei en bloei zal opkomen in het voorjaar. In het najaar zijn dit de meest belangrijke werkzaamheden in het tuinonderhoud:

 • Gazon: laatste keer maaien, kale plekken inzaaien met graszaad – oktober verticuteren;
 • Snoeien: laatste keer snoeien voor de winter – snoei altijd van boven naar beneden;
 • Bestrating: verwijder aanslag en algen van uw bestrating om gladheid in de winter te voorkomen;
 • Bomen snoeien: per boom is het verschillend welke maand in het najaar snoeien mogelijk is.

Vraag advies van een hovenier m.b.t. snoeien van bomen om te voorkomen dat zij gaan bloeden;

Bemesting: o.a. het gazon mag bemest worden als bescherming tegen de winterkou.

Winter

Aan het einde van het najaar/begin van de winter is het belangrijk dat uw tuin winterklaar is. Dit zorgt ervoor dat uw tuin zo goed als mogelijk beschermd is tegen de winterkou en klaar is om in het voorjaar weer volop te groeien en te bloeien. Aan het begin van de winter zijn dit de meest belangrijke werkzaamheden in het tuinonderhoud:

 • Bemesting: Zorg ervoor dat uw gazon en evt. planten/bomen goed zijn bemest. Dit biedt extra bescherming tijdens de kou en geeft voldoende voedsel om de winter te overleven;
 • Opruimen: Verwijder alle dode bladeren en takken van uw bestrating, uit uw plantenbakken en vijver om te voorkomen dat deze gaan rotten. Ruim zoveel mogelijk spullen aan de kant om kleurverschil op uw bestrating in het voorjaar te voorkomen;
 • Gazon: Maai het gras de laatste keer direct aan het begin van de winter tot maximaal 4cm hoogte;
 • Bescherming: Biedt bescherming aan bomen, planten en struiken die niet winterhard zijn. Dit kan door deze soorten planten/bomen in te wikkelen met bijvoorbeeld folie. Dit zorgt ervoor dat deze niet kapot kunnen gaan door de mogelijke vrieskou in de winter;
 • Plant voorjaarsbollen: De voorjaarsbollen zullen in het voorjaar uitbloeien en maken uw tuin direct een fleurig geheel.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Wanneer uw tuin laten onderhouden?

Wanneer u uw tuin (laat) onderhouden is afhankelijk van de grootte van uw tuin en het soort tuin dat u hebt. Is er veel of weinig beplanting? Is er veel of weinig bestrating? Zijn er planten/bomen die speciale verzorging nodig hebben? Kortom, er zijn een hoop zaken van invloed om te bepalen wat de beste frequentie is voor het onderhoud van uw tuin. Wat natuurlijk ook van invloed is, is of u zelf fysiek in staat bent uw tuin zorgvuldig te onderhouden en of daar voldoende tijd voor is. Wij zien tegenwoordig vaak dat men simpelweg de tijd niet voldoende heeft om de juiste verzorging aan de tuin te bieden, wat resulteert in achterstallig onderhoud. Bij onze gespecialiseerde hoveniers van Multi Concurrent kunt u terecht voor zowel eenmalig als periodiek onderhoud. Wij staan voor u klaar om advies te geven m.b.t. uw tuin en het onderhoud en we vinden persoonlijk contact en service zeer belangrijk. Wij denken met u mee. Wij kunnen met u een onderhoudscontract aangaan voor periodiek tuinonderhoud, ook kunnen we een onderhoudsplan voor uw tuin opmaken. Dit onderhoudsplan kunt u zelf uitvoeren, maar wij kunnen dit uiteraard ook voor u uit handen nemen.

Tuin-laten-onderhouden-door-Multi-Concurrent

Kosten tuinonderhoud

De prijs voor het onderhouden van uw tuin is afhankelijk van meerdere factoren. Wilt u uw tuin eenmalig of periodiek laten onderhouden? Eenmalig onderhoud betekent dat u na deze grondige onderhoudsbeurt door een hovenier voortaan zelf de tijd moet nemen om uw tuin bij te houden. Bij periodiek onderhoud is het voordeel dat u zelf geen of weinig tuingereedschap hoeft aan te schaffen voor het onderhoud, evenals mest, tuinaarde etc. daar deze materialen door onze hovenier voor u worden meegenomen in de totale kosten van het periodieke onderhoudscontract.

Een ander groot voordeel van een periodiek onderhoudscontract is dat wij een korting aanbieden op onze diensten voor het vaste werk wat u ons biedt a.d.h.v. een onderhoudscontract.
Naast deze factor is de grootte van uw tuin, hoeveelheid beplanting in uw tuin e.d. van invloed op de prijs. Voor eenmalig tuinonderhoud hebben wij de gemiddelde prijzen voor u uiteen gezet:

DienstGemiddelde prijs
Tuinman€ 35,- - € 55,- per uur
Boom kappen€ 300,- - € 800,-
Gazon maaien€ 12,- - € 15,- voor een gazon van 50 m2
Verticuteren€ 50,- - € 70,- voor een gazon van 50 m2
Snoeien€ 30,- - € 50,- per uur

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van bovengenoemde factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Onze hoveniers bij Multi Concurrent staan graag klaar om uw tuinonderhoud uit handen te nemen. Zij denken met u én uw tuin mee en zorgen ervoor dat u alleen nog maar hoeft te genieten van uw tuin. Ook voor advies en eenmalig onderhoud kunt u bij ons terecht. Wilt u meer informatie en graag een indicatie van de prijs ontvangen aan de hand van een offerte? Dit regelen we voor u. Neem contact met ons op via het contactformulier op deze website, via de pagina contact. Bel ons op telefoonnummer: 06-40125121 of per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Wij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte om u zo goed mogelijk te informeren.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.