Boomwortels verwijderen

Na het kappen van een boom blijft er altijd een boomstronk over. Een boomstronk kan tot zeer diep in de grond geworteld zitten en deze zelf uitgraven is vrijwel geen optie. Het kost enorm veel tijd, is lichamelijk zwaar en uw geduld wordt flink op de proef gesteld. Het verwijderen van boomwortels is voor Multi Concurrent een veel voorkomende klus waarover u meer informatie leest op deze pagina.

Ga snel naar

kosten boom verwijderen

Boomwortels verwijderen met een stronkenfrees

We zien vaak dat boomwortels diep en breed vertakt zijn door een gedeelte van de tuin. Om boomwortels te verwijderen maken de specialiste van Multi Concurrent gebruik van een speciale stronkenfrees. Dit is een machinale frees waarmee de overgebleven stam en de wortels tot op een diepte van 45 centimeter onder het maaiveld kunnen worden verwijderd. Dit werk effectief en snel, waardoor dit vele malen goedkoper is dan (zelf) uitgraven. Een frees voor boomwortels is ook licht in gewicht en laat hierdoor geen sporen na in een eventueel gazon. Stronkenfrezen zijn gemiddeld tussen de 80 en 120 cm breed.

Hoe wij boomwortels verwijderen met een stronkenfrees

De allround specialisten van Multi Concurrent zorgen voor een verrijdbare machinale frees op locatie. Deze kan zowel voor de voor- als achtertuin worden gebruikt. Ook wanneer er geen poort of achterom is kan de frees via de woning naar de tuin worden verreden zonder sporen achter te laten. De boomwortels worden met de stronkenfrees tot op een diepte van 45 centimeter verwijderd. Het vrijkomende hout en zaagsel verzamelen we en deze afvalverwerking kunnen we geheel voor u verzorgen. In een mum van tijd bent u af van de boomwortels en kunt u aan de gang met een nieuw bloemenperk, gazon of welk einddoel u dan ook voor ogen hebt.

Voordelen van een stronkenfrees

De voordelen van het verwijderen van boomwortels met een stronkenfrees t.o.v. uitgraven:

Prijsbepaling bij boomwortels verwijderen

De prijs voor het verwijderen van boomwortels is afhankelijk van een tweetal factoren, namelijk:

Hoe goed zijn de boomwortels bereikbaar?

Wanneer de boomwortels makkelijk bereikbaar zijn via een pad in uw voor- of achtertuin of via de openbare weg, kan de hovenier makkelijker bij de boomwortels komen met zijn gereedschap. Wanneer dit niet het geval is zal de hovenier meer tijd kwijt zijn om zijn gereedschap bij de boomwortels te krijgen. Makkelijkere bereikbaarheid is een stuk voordeliger.

Hoe wijd en diep zijn de boomwortels vertakt?

Hoe wijder en dieper de boomwortels vertakt zijn in de aarde, hoe zwaarder de klus is en hoe langer deze duurt. Wanneer dit niet het geval is vallen de kosten lager uit.

Kosten boomwortels verwijderen

De kosten voor het laten verwijderen van boomwortels met behulp van een stronkenfrees is afhankelijk van de grootte van de stronk, de diepte en breedte van de wortelvertakking en de bereikbaarheid van de boom met de stronkenfrees. De gemiddelde kosten liggen tussen de €60,- en €90,- per uur, exclusief btw. Deze prijs is wel inclusief bediener, benzine en slijtage van de stronkenfrees. De prijs kan voordeliger uitvallen wanneer er verschillende boomwortels, stronken of andere begroeiing in één keer verwijderd worden. Informeer ook eens bij uw buren of straatgenoten of zij mogelijk ook een boomstronk willen laten verwijderen. Zo bent u allen goedkoper uit.

WerkzaamhedenVoorwaardenPer uur/klusKosten
Boomwortels met chemicaliën verwijderenDe boomwortels mogen niet al te groot zijn en behoorlijk aan de oppervlakte liggenPer uurTussen € 35,- en € 55,- inclusief materiaal en BTW
Boomwortels weghalen met zoutDe boomwortels mogen niet al te groot zijn en niet te diep in de grondPer uurTussen € 35,- en € 55,- inclusief materiaal en BTW
Boomwortels weghalen met stobbenfreesRedelijk grote boomwortels tot een diepte van 50 cmPer klusGemiddeld € 50,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Boomwortels laten verwijderen door een professioneel bedrijf

De hoveniers van Multi Concurrent hebben jarenlange ervaring in het verwijderen van boomwortels op verschillende manieren. Wij vinden het belangrijk dat onze hovenieren dit werk zorgvuldig en efficiënt aanpakken, zodat er geen onnodige schade wordt verricht aan de omliggende tuin/omgeving en zodat het gebied waar de boomwortels stonden na afloop direct klaar is voor verdere bewerking zoals bestrating of het leggen van een gazon o.i.d.

Wilt u meer informatie over wat onze hoveniers voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte via het contactformulier op deze website, via de knop contact. Ook telefonisch of per email kunt u een offerte opvragen. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Vrijblijvende offerte?

Algemene informatie boomwortels verwijderen

Om u wat meer te informeren over boomwortels in het algemeen, hebben we hier wat handige en leuke weetjes over boomwortels en het verwijderen van boomwortels:

  • Boomwortels die in de dikte groeien kunnen een enorme druk uitoefenen. Deze wortelopdruk kan oplopen tot maar liefst 16 bar. Dat is ongeveer 8 keer zo veel als de druk in een autoband. Het is dan ook niet gek dat bestratingen of rioleringsbuizen veelvuldig beschadigd raken door boomwortels.
  • De wortels van een boom groeien vooral in de breedte. Hoe meer vocht er nabij de boom voorhanden is, hoe minder ver de wortels zich van de stam bevinden. Bij een boom met een kroondiameter van 10 meter kunnen de wortels zich tot op 30 meter van de stam bevinden.
  • De wortels groeien meestal tot op de diepte van het grondwater (hoogste stand).
  • Boomwortels groeien voornamelijk daar waar voldoende vocht, zuurstof, voeding en voldoende doorwortelbare grond is.
  • Een wortel met een dikte van 6cm heeft een trekkracht van ongeveer 3 ton! Dit is ook de reden dat je stabiliteitswortels (groter dan 10 cm) niet zomaar mag verwijderen.

Een dakopbouw zorgt voor aanzienlijk meer ruimte. Een dakopbouw is dus ideaal wanneer u een extra slaapkamer, kantoorruimte of hobbyruimte wilt realiseren. Om u een indicatie te geven:

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen