Tuin ophogen kosten

Als uw tuin gedeeltelijk verzakt kan dit de nodige problemen veroorzaken. Het ophogen van uw tuin is dan een goede oplossing. Op deze pagina leest u meer informatie over de kosten voor het ophogen van uw tuin en hoe deze kosten worden opgebouwd. Ook hebben wij enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet. Lees hieronder meer over tuin ophogen en de kosten.

Inhoudsopgave

Kosten ophogen tuin

Voor het ophogen van uw tuin bent u gemiddeld €750,- kwijt. Natuurlijk is dit afhankelijk van de oppervlakte van het op te hogen gedeelte tuin. Ook is het goed om te bedenken of u alleen de ophoging wilt laten doen of dat u wenst dat de hovenier de bestrating terugplaatst na het ophogen.

Hieronder hebben wij een klein overzicht gemaakt met gemiddelde kosten voor het ophogen van uw tuin:

Soort ophogenGemiddelde prijs per m2
Ophogen incl. zand en oude tegels terugleggen€ 22,50 - € 30,-
Ophogen incl. zand€ 15,- - € 20,-

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van meerdere factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Tuin ophogen kosten

Prijsvoorbeelden tuin ophogen

Om bovenstaande prijzen per m2 nader toe te lichten hebben we een aantal prijsvoorbeelden opgemaakt. Zo heeft u een beter beeld van hoe de totaalprijs voor het ophogen van uw tuin wordt berekend. Prijsvoorbeelden:

Meest voordelige keuze:

Het ophogen van een tuin gebeurt meestal inclusief het (her)bestraten met de oude of nieuwe tegels. Wanneer dit niet nodig is, omdat u bijvoorbeeld een gazon of beplanting wilt op de plek van waar is opgehoogd, scheelt u dit in de kosten. De kosten liggen gemiddeld tussen de € 15,- en € 20,- per m2, inclusief ophoogzand. Voor een tuin van 50 m2 betaalt u in dit geval € 750,-, uitgaande van € 15,- per m2.

Gemiddelde keuze:

Wanneer een bestaande tuin wordt opgehoogd, kunt u ervoor kiezen de tuin te laten ophogen in combinatie met het terugplaatsen van de oude bestrating. U betaalt gemiddeld tussen de € 22,50 en € 30,- per m2 voor het ophogen incl. terugplaatsen van uw oude bestrating. Voor een tuin van 50 m2 betaalt u ongeveer tussen de € 1100,- en € 1500,-.

Meest luxe keuze:

Wanneer u uw tuin laat verbouwen/renoveren kan het zijn dat u de oude bestrating niet hebt of niet wenst terug te laten plaatsen. Het is mogelijk om uw tuin te laten ophogen en opnieuw te laten bestraten door de hovenier. In dit geval betaalt u de kosten voor het ophogen incl. bestraten zoals in het voorgaande voorbeeld, tussen de € 1100,- en € 1500,-. Bovenop deze prijs komen de kosten voor uw nieuwe (sier)bestrating.

Prijsbepalende factoren ophogen tuin

Ook bij het ophogen van uw tuin zijn er een aantal factoren die invloed hebben op de prijs. Deze factoren zetten we hieronder voor u uiteen, zodat u een goed beeld heeft van hoe de prijs voor het ophogen van uw tuin wordt berekend.

Functie van de ondergrond

De functie van de ondergrond is van invloed op de prijs; wordt de ondergrond gebruikt als bijv. een oprit voor auto’s dan wordt de ondergrond een stuk zwaarder belast dan bijvoorbeeld in het geval van een looppad. Door onder het opvulzand gebroken puin te leggen, wordt er gezorgd voor verharding van de ondergrond. Gebroken puin is iets duurder dan opvulzand. Op gedeelten waar beplanting moet komen dient er te worden opgevuld met tuinaarde.

Soort bodembedekking na ophoging

Besluit voordat u de tuin gaat laten ophogen wat u er daarna mee gaat doen. Als u het gaat bestraten, neemt u andere maatregelen dan wanneer u er gras op gaat laten groeien. Wanneer u het gaat laten bestraten, wordt er geen gebruik gemaakt van tuinaarde. Als u een bestrating gaat laten aanleggen, wordt wit opvulzand gebruikt. Voor het ophogen van een grasveld gebruiken we in plaats van zand tuinaarde. Het ophogen van gras is per m2 goedkoper dan het ophogen van bestrating.

Hoe groot is de op te hogen oppervlakte?

Een belangrijke factor die van invloed is op de prijs is het op te hogen oppervlak. De prijs voor een groter oppervlak valt hoger uit dan bij een klein oppervlak, maar daarentegen bent u vaak goedkoper uit door een groter oppervlak op te laten hogen dan steeds kleine gedeelten van uw tuin.

Extra opties

Er zijn een aantal extra opties die van toepassing kunnen zijn in uw situatie. Deze extra opties zijn niet noodzakelijk, maar kunnen ervoor zorgen dat het ophogen nog efficiënter gebeurt. Extra opties welke mogelijk zijn:

ProductGemiddelde prijsWaarom?
Zand Bigbag (1500 kg)€ 55,- - € 65,-Dit is de bovenste laag van de ondergrond.
Gebroken puin Bigbag (1500 kg)€ 70,- - € 80,-Zorgt voor een sterkere ondergrond en is voordelig.
Bemeste tuinaarde Bigbag (1500 kg)€ 120,- - € 130,-Dit gebruik je om oppervlaktes op te vullen waar planten komen te staan.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Tuin ophogen: welk soort materiaal?

Er zijn verschillende soorten materialen waarmee uw tuin kan worden opgehoogd. Het soort materiaal dat gebruikt kan worden is vooral afhankelijk van het einddoel van het op te hogen gedeelte tuin. Onderstaande materialen zijn mogelijk bij ophogen van de tuin:

 • Zand
 • Tuinaarde
 • Compost
 • Piepschuim / tempex
 • Grond
 • Houtsnippers


Bespreek met uw hovenier welke van deze materialen uw voorkeur heeft/hebben. Onze hoveniers zullen met u mee denken wat mogelijk is met oog op het doel van het opgehoogde gedeelte tuin.

Tuin laten ophogen door Multi Concurrent

Terras laten ophogen

Uw terras is logischerwijs uw pronkstuk van de tuin. Het is dan ook belangrijk dat uw terras niet verzakt, zodat bestrating stevig blijft liggen en u optimaal kunt genieten van uw terras. Het is daarom van belang om uw terras op te laten hogen wanneer er tekenen van verzakking zijn. Onze hoveniers van Multi Concurrent zorgen ervoor dat de oude bestrating zorgvuldig wordt verwijderd, uw terras gelijkmatig en mooi egaal wordt opgehoogd en uw oude bestrating weer wordt terug geplaatst. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om nieuwe bestrating aan te schaffen en deze te laten terug plaatsen door onze hovenier.

Bespaartips ophogen tuin

We hebben enkele bespaartips voor u bedacht om de kosten voor het ophogen van uw tuin zo laag mogelijk te laten uitvallen:

 • Vergelijk offertes
  Vraag meerdere offertes aan bij verschillende hoveniers en vergelijk deze zorgvuldig. Ga niet af op de laagste uurtarief, maar kijk goed naar zaken zoals materiaalkosten en evt. voorrijkosten e.d.
 • Doe zelf het voorbereidende werk
  Door zelf uw tuin volledig leeg te halen alvorens de hovenier start, scheelt dit u in de kosten. De hovenier hoeft de tuin namelijk niet zelf meer leeg te maken. Ook kunt u bijvoorbeeld het terugplaatsen van bestrating na ophoging zelf doen, ook dit scheelt u in de totale kosten.
 • Kwantumkorting
  Informeer eens bij uw buren of zij misschien ook hun tuin willen laten ophogen, in veel gevallen krijgt u kwantumkorting wanneer de hovenier een groter oppervlak moet ophogen. In dit geval bijvoorbeeld uw tuin en die van uw buren. Door de korting bent u beiden goedkoper uit.

 

Vrijblijvende prijsopgave

Bent u na het lezen van alle informatie benieuwd wat het kost om uw tuin te laten ophogen door een gespecialiseerde hovenier van Multi Concurrent? Vraag dan bij ons geheel gratis en vrijblijvend een offerte op. Ons doel is uw tuin zo zorgvuldig mogelijk op te hogen, voor een zo laag mogelijke prijs. Wij streven ernaar deze offerte binnen drie werkdagen aan u te verzenden.
Vraag een offerte aan via ons contactformulier, deze vindt u op deze website onder de knop contact. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Onze hoveniers staan graag voor u(w tuin) klaar!

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.