Kosten boom kappen

Hebt u een boom in uw voor- of achtertuin staan waar u op uitgekeken bent of is de boom ziek waardoor deze gekapt en/of verwijdert moet worden? Dit is een lastige klus en vereist de nodige kennis en ervaring. Onze hoveniers staan voor u klaar om uw boom te kappen en de boomstronk en wortels te verwijderen. Alles over de kosten en mogelijkheden leest u hier.

Inhoudsopgave

Prijsopbouw boom kappen

Er zijn een aantal factoren van invloed op de prijs voor het kappen van een boom. Deze punten hebben we hier voor u uiteen gezet:

 • Grootte van de boom
  Hoe groter en ouder de boom is die verwijderd moet worden, hoe hoger de kosten worden.
 • Methode van verwijderen
  Afhankelijk van de standplaats van de boom wordt een methode gekozen om de boom te verwijderen. Vellen is de voordeligste manier; het in één keer omhakken van de boom. De kosten voor klimmen valt hoger uit; de hovenier moet in de boom klimmen en van boven naar beneden de boom omhakken en de boomdelen naar beneden laten zakken met touw. Wanneer een hoogwerker te pas moet komen aan de klus vallen de kosten het hoogst uit.
 • Stronk laten verwijderen
  De stronk welke overblijft na het kappen van een boom kan worden verwijderd. Dit kost ongeveer 1-2 uur werk en daarmee komen de kosten tussen de €60 en €75.
 • Wat gebeurt er met het hout?
  Wilt u het hout van de omgekapte boom laten afvoeren door de hovenier? Dan betaalt u hier extra kosten voor. Natuurlijk kunt u er ook openhaardhout van maken of andere ideeën op doen om zelf het hout nieuw leven in te blazen. Daarmee bespaart u de kosten voor het afvoeren van het hout.

Gemiddelde kosten boom kappen

De kosten voor het kappen van een boom variëren van gemiddeld €300 voor een kleine boom (14-20 cm omvang, 4-6 m hoog) tot €800 voor een grote boom (vanaf 35 cm omvang, 7-15 m hoog). Ook heeft de standplaats van de boom invloed op de prijs. Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen voor het kappen van een boom:

Boom kappen projectenGemiddelde kosten
Kleine boom kappen (14-20 cm omvang, 4-6 m hoog.)€ 300,-
Gemiddelde boom kappen ( 20-35 cm omvang, 5-8 m hoog)€ 500,-
Grote boom kappen ( vanaf 35 cm omvang, 7-15m hoog)€ 800,-
Boomstronk verwijderen€ 60,- - € 75,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Hoveniersbedrijf aan het knippen

Prijsvoorbeelden boom laten kappen

Om u enigszins een idee te geven over hoe de prijs voor het kappen van een boom wordt berekend, hebben we verschillende prijsvoorbeelden opgemaakt. Deze ziet u hier:

Kleine boom met veel ruimte

Hebt u een kleine jonge boom in uw tuin en heeft de boom genoeg plek om te vallen zonder schade aan te richten? Dan zullen de kosten niet hee hoog oplopen. Het laten verwijderen van een boom in deze situatie kost ongeveer € 300,-.

Gemiddelde boom

Hebt u een boom van gemiddelde grootte in uw tuin staan, die nog wel makkelijk te verwijderen is? De kosten zijn dan ongeveer € 500,-.

Grote boom in kleine tuin

Als u een grote en oude boom hebt die op een lastige plek in uw tuin staat, zal de prijs hoger uitvallen. Dit komt omdat een oude boom lastiger te verwijderen is en doordat hij op een lastige plek staat zal een hovenier voorzichtiger te werk moeten gaan om de boom geen schade aan te laten richten aan de rest van uw tuin. De kosten voor het laten kappen van een grote oude boom in een moeilijke omgeving zijn ongeveer € 800,-.

Boomstronk verwijderen

Nadat de boom gekapt is, blijft de boomstronk achter. Als u geen stronk in uw tuin wilt hebben dan laat u met een stobbefrees de achtergebleven stronk met wortels uit de grond verwijderen. Dan kan u weer wat anders doen met de plek waar de boom stond, zoals een stuk gras leggen of bestrating aanleggen. De boomstronk verwijderen kost ongeveer € 60,- tot € 75,-.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Boomcontrole tarieven

Een boomcontrole door een van onze hoveniers is ook mogelijk. Zo’n boomcontrole kan jaarlijks of tweejaarlijks gedaan worden om uw risico’s in te perken met oog op de zorgplicht. Zo weet u zeker dat uw boom in goede staat en gezondheid verkeert. De kosten voor een boomcontrole:

Type werkzaamheidOmschrijving
Boomveiligheidscontrolev.a. € 100,- euro per boom

Kosten boom laten kappen

Bespaartips: kosten boom kappen

Om de kosten voor het kappen van uw boom door een hovenier zo laag mogelijk te houden hebben we onderstaande bespaartips voor u bedacht:

 • Tip 1: Afval zelf afvoeren
  Door afval zelf af te voeren, heeft de hovenier hier geen extra werk aan. Er worden dan ook geen kosten voor het afvoeren van het afval aan u doorberekend.
 • Tip 2: Klimtechniek
  Wanneer u een hoge boom wilt laten verwijderen, is het slim om een van onze ervaren hoveniers in te schakelen. Zij beheersen de klimtechniek om op deze wijze de boom te verwijderen. Hiermee bespaart u de kosten voor het gebruik van een hoogwerker, dit scheelt enorm.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.