Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming is een moderne en veel gewilde vorm van verwarming. Het laten aanleggen van vloerverwarming is een intensieve en kostbare klus, maar geeft u veel voordelen en wooncomfort op lang én kort termijn. Wilt u meer weten over hoe het aanleggen van vloerverwarming (door Multi Concurrent) gebeurt en welke kosten hierbij komen kijken? Op deze pagina leest u hierover meer.

Ga snel naar

Wat kost het aanleggen van vloerverwarming?

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming hangt af van meerdere factoren. Er zijn een aantal keuzes waarover u vooraf dient na te denken om een goed inzicht in de prijs te krijgen. Vloerverwarming kan dienen als hoofdverwarming of bijverwarming, er zijn verschillende soorten vloerverwarming – traditionele vloerverwarming en elektrische vloerverwarming – welke per soort in prijs verschillen. De oppervlakte van de ruimte is ook van invloed op de prijs.

In onderstaand overzicht met gemiddelde prijzen voor het plaatsen van vloerverwarming is gerekend traditionele vloerverwarming, omdat deze soort het meest wordt aangelegd.

Vloerverwarming als hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)*
Aantal groepenGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)
tot 10 m21€ 750 – € 800
tot 20 m22€ 850 – € 920
tot 30 m23€ 950 – € 1.050
tot 40 m24€ 1.100 – € 1.150
tot 50 m25€ 1.200 – € 1.250
tot 60 m26€ 1.400 – € 1.500
tot 70 m27€ 1.550 – € 1.700
tot 80 m28€ 1.700 – € 1.850

*Hart op hartafstand van de slangen van de vloerverwarming. De hart op hartafstand is de afstand tussen de vloerverwarmingsbuizen. Een hart op hartafstand ligt gemiddeld tussen 100mm tot 150mm bij een vloerverwarming als hoofdverwarming.
**Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Dakopbouw

Verschillende technieken vloerverwarming aanleggen

Er zijn uiteraard verschillende technieken om vloerverwarming aan te leggen. Deze verschillende technieken leest u hier met een korte uitleg over de werkwijze.

Vloerverwarming in de chape

Bij vloerverwarming in de chape wordt er allereerst een laag isolatie aangebracht in de vorm van PUR schuim of kunststof schuim isolatieplaten. Hiermee wordt voorkomen dat de warmte van de vloerverwarming via de onderzijde van de leidingen verloren gaat. De verwarmingsleidingen worden daarna aan het isolatiemateriaal geniet met speciale tackerclips.

Vloerverwarming in de chape is het meest geschikt wanneer er nog geen dekvloer is, zoals bij nieuwbouw of een grote renovatie aan een bestaande woning, waarbij de volledige vloer vervangen wordt.

Vloerverwarming infrezen

Bij het infrezen van vloerverwarming wordt er met behulp van een zogeheten vloerfrees sleuven gefreesd in de chape. Deze sleuven zijn ongeveer zo’n 17 millimeter diep. De leidingen van de vloerverwarming worden in deze sleuven geplaatst. Hierna kan de vloer weer geëgaliseerd worden.

Deze methode wordt vooral toegepast bij bestaande woningen met een afwerkvloer welke behouden dient te worden.

Vloerverwarming op bestaande vloer

Bij deze methode wordt de vloerverwarming op de bestaande dekvloer geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de vloeropbouw groter wordt. Deze methode kan alleen worden toegepast als hier de ruimte voor is. De verwarmingsbuizen worden in een isolatiepakket gelegd óp de dekvloer. De warmte wordt verdeeld door metalen lamellen welke er tevens voor zorgen dat de warmte-uitstraling naar boven effectief plaatsvindt.

Legpatronen

Het meest gebruikte legpatroon voor vloerverwarming is slakkenhuispatroon. De warmte wordt zo goed over de vloer verdeeld. De buizen liggen bij hoofdverwarming 10 centimeter van elkaar af en bij bijverwarming 20 centimeter. Het haarspeldpatroon wordt vaak toegepast in ruimten welke veel glas bevatten. De verwarmingsbuizen worden wat dichter bij de ramen geplaatst, zodat daar geen koude zones ontstaan.

Vrijblijvende offerte?

Stappenplan vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming gebeurt aan de hand van een stappenplan. Het is van belang dat iedere stap nauwkeurig wordt nagelopen om de vloerverwarming zo professioneel mogelijk aan te leggen. Multi Concurrent legt uw vloerverwarming aan door het volgen van onderstaande stappen:

Veel gestelde vragen vloerverwarming aanleggen

Omdat we bij Multi Concurrent goed begrijpen dat u vragen hebt over de effectiviteit van vloerverwarming en het aanleggen van de vloerverwarming, hebben we voor u de meest gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden hier voor uiteen gezet.

Bij Multi Concurrent is het aanvragen van een vloerverwarmingsofferte volledig kosteloos altijd vrijblijvend.

Het hebben van vloerverwarming heeft meerdere voordelen, namelijk:

  • Met vloerverwarming als hoofdverwarming bespaart u op uw energiekosten;
  • Altijd warme voeten;
  • De warmte wordt gelijkmatig over de ruimte verdeeld, dus geen koude zones;
  • Vloerverwarming is beter voor het milieu.

Er zijn ook een aantal nadelen aan vloerverwarming, namelijk:

  • De opwarmtijd van vloerverwarming is relatief lang;
  • Vloerverwarming kan niet onder alle soorten vloeren worden aangelegd;
  • De aanschafprijs is hoog vanwege hoge materiaalkosten.

De opwarmtijd is afhankelijk van de vloersoort en de mate van isolatie. In een gemiddelde situatie ligt de opwarmtijd tussen de 1-2 uur.

Om de kamertemperatuur rond de 20°C te krijgen, wordt de vloer met een watertemperatuur van 40°C verwarmd naar 28°C. Zo behaalt u de kamertemperatuur van 20°C.

Hebt u nog meer aanvullende vragen? De specialisten van Multi Concurrent staan graag voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie, advies over vloerverwarming of voor het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte.

Vloerverwarming laten aanleggen door Multi Concurrent

Als u kiest voor het laten aanleggen van vloerverwarming, is het slim om dit uit te besteden aan een ervaren specialist. Onze ervaren vakmannen bij Multi Concurrent nemen deze klus graag voor u uit handen en wij zorgen ervoor dat de vloerverwarming professioneel en zorgvuldig wordt aangelegd. Onze jarenlange ervaring in het installeren van vloerverwarming krijgt u er gratis bij. Dit verzekert u van professioneel werk, voor de voordeligste prijs!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.