Vloerverwarming kosten

Denkt u er over na om uw woning te laten voorzien van vloerverwarming? Dan is het goed om vooraf een beeld te hebben van de kosten die hierbij komen kijken. Op deze pagina leest u alles over de kosten incl. prijsvoorbeelden, de prijsopbouw bij vloerverwarming en hebben we een aantal bespaartips voor u op een rijtje gezet. Lees snel verder.

Ga snel naar

Wat kost het plaatsen van vloerverwarming?

Het laten plaatsen van vloerverwarming kan in prijs enorm variëren. Het grootste prijsverschil zit hem uiteraard in het aantal vierkante meters van de te verwarmen ruimte, maar ook in de keuze voor de soort verwarming: bijverwarming, uitgebreide bijverwarming of hoofdverwarming?

In onderstaand overzicht houden we de vloerverwarming aan als hoofdverwarming en hebben we per aantal vierkante meters de gemiddelde prijs voor u berekend:

VloerverwarmingAantal groepenGemiddelde vloerverwarming kosten, incl. montage
tot 10 m21€ 750 – € 800
tot 20 m22€ 850 – € 920
tot 30 m23€ 950 – € 1.050
tot 40 m24€ 1.100 – € 1.150
tot 50 m25€ 1.200 – € 1.250
tot 60 m26€ 1.400 – € 1.500
tot 70 m27€ 1.550 – € 1.700
tot 80 m28€ 1.700 – € 1.850

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Kosten vloerverwarming

Prijsvoorbeelden kosten vloerverwarming

Om u een beter beeld te geven van de prijs voor het plaatsen van vloerverwarming in verschillende situaties, hebben wij onderstaand een aantal prijsvoorbeelden opgesteld.
Wij willen u erop wijzen dat dit slechts voorbeelden zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de prijzen in deze prijsvoorbeelden. Vraag te alle tijden een vrijblijvende offerte bij ons op voor een exacte prijsindicatie voor het laten plaatsen van vloerverwarming.

Goedkoopste optie: Uw woonkamer is redelijk klein en u wilt deze graag voorzien van bijverwarming. De radiatoren in uw woonkamer blijven aanwezig en de vloerverwarming dient voornamelijk voor warme voeten. Voor een vloerverwarming als bijverwarming in een woonkamer van 20 m2 betaalt u zo’n €750 à €800. Deze prijs is incl. BTW, materialen, montage en eventuele infreeswerkzaamheden.

Gemiddelde optie: Wanneer u beschikt over woonkamer met een oppervlakte van zo’n 30 m2 tot 75 m2 waar u vloerverwarming wilt laten leggen als uitgebreide bijverwarming (een beperkt aantal radiatoren blijft aanwezig in uw woonkamer), kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van tussen de €850 à €1250. Dit is inclusief BTW, materialen, montage en eventuele infreeswerkzaamheden.

Luxe optie: Wanneer uw woonkamer vrij groot is (60 m2 of groter) en u wilt deze laten voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming (radiatoren worden verwijderd), kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €1400 à €1850. Deze prijs is inclusief BTW, materialen, montage, eventuele infreeswerkzaamheden en het verwijderen van de bestaande radiatoren.

Prijsopbouw vloerverwarming installeren

De prijsopbouw van vloerverwarming laten installeren bestaat uit een aantal factoren. Ongeveer de helft van de totale prijs is voor de materialen. Zo’n 45% van de kosten zijn arbeidskosten en de overige 5-7% betreft afvoerkosten voor puin of radiatoren.

Vloerverwarming

Prijsbepalende keuzes totale kosten vloerverwarming

Zoals u hebt kunnen lezen zijn er verschillende te maken keuzes op het gebied van vloerverwarming. Zo hebben deze verschillende keuzes effect op de totale kosten voor uw vloerverwarming. Deze keuzes nemen we hieronder met u door.

Hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of bijverwarming?

Blijven er wel of geen radiatoren aanwezig in uw woning? Wanneer één of meerdere radiatoren behouden worden, kiest u voor vloerverwarming als bijverwarming. Een bijverwarming voor 20m2 kost ongeveer evenveel als vloerverwarming als hoofdverwarming voor 10m2.

Traditionele of elektrische vloerverwarming?

Het aanleggen van elektrische vloerverwarming is voordeliger dan het leggen van traditionele vloerverwarming. Daarentegen kunnen de kosten voor elektrische vloerverwarming hoger uitvallen bij intensief gebruik. Wanneer u veel gebruik zal maken van de vloerverwarming, hebt u op de lange termijn meer baat bij traditionele vloerverwarming. Deze is duurder in aanschaf, maar goedkoper bij lang termijn en intensief gebruik.

Extra opties

De extra opties die wij eerder op deze pagina hebben benoemd komen bovenop de standaardprijs voor vloerverwarming. Deze extra opties zijn optioneel en niet noodzakelijk.

Vrijblijvende offerte?

Extra opties bij laten installeren vloerverwarming

Om het maximale uit uw vloerverwarming te kunnen halen, zijn er een aantal extra opties waar u voor kunt kiezen. Deze opties zijn optioneel om het grootste voordeel te kunnen behalen uit uw nieuwe vloerverwarming.
De extra opties bij vloerverwarming:

Extra opties vloerverwarmingGemiddelde prijs per extra optie (inclusief materiaal, montage)Toelichting
Pompschakelaar€ 60 – € 100Vloerverwarming heeft een pomp waarmee het water door de leidingen stroomt. Deze pomp is vaak 24/7 aan het draaien terwijl de verwarming niet aan is. Met een pompschakelaar bespaar je energie doordat de pomp alleen aan is wanneer de cv-installatie draait.
Isolatiefolie€ 1 (per m2)Isolatiefolie plaats je onder de vloerverwarming, zo verlies je niet onnodig warmte via de ondervloer.
Verwijderen van radiatoren€ 25Laat oude radiatoren direct weghalen en afvoeren door de specialist.
Bypass ventiel monteren€ 40 – € 70Een bypass ventiel is een extra veiligheidsregel om te voorkomen dat de druk in de leidingen te hoog oploopt.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave voor deze extra opties, raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Bespaartips op de totale kosten

Om de kosten voor de aanleg van vloerverwarming zoveel als mogelijk te drukken, hebben we een aantal handige bespaartips voor u. Neem deze zorgvuldig door:

Kies voor traditionele vloerverwarming

Door te kiezen voor traditionele vloerverwarming t.o.v. elektrische vloerverwarming, bent u in de aanschaf misschien duurder uit. Maar het voordeel van traditionele vloerverwarming is dat deze bij intensief gebruik vele malen goedkoper uitvalt dan de elektrische vloerverwarming!

Kies voor uitgebreide bijverwarming

Wanneer u het niet vervelend vindt om één of meerdere radiatoren te behouden, is het slim om te kiezen voor (uitgebreide) bijverwarming i.p.v. vloerverwarming als hoofdverwarming. Dit kan in de totale kosten wel zo’n €400 schelen.

Meerdere projecten

Wanneer u kiest voor het laten leggen van vloerverwarming, is het goed om te bedenken of er nog meer (kleine) klussen liggen voor de installateur. Denk eens aan het vervangen van uw CV ketel of betegelen van een wand in uw toilet o.i.d. Wanneer de installateur meerdere kleine klussen te doen heeft, bespaart u o.a. op de voorrijkosten en kan er eventueel een korting worden toegepast.

Een dakopbouw bouwen op een garage is een aantrekkelijke optie. Vaak heeft een garage al een plat dak van zichzelf, waardoor een opbouw eenvoudig te realiseren is. Bovendien kunt u een opbouw op een garage zien als een uitbouw of verlengstuk van de eerste etage van uw woning.

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Multi Concurrent

Hebt u interesse in het laten plaatsen van vloerverwarming? Onze ervaren medewerkers van Multi Concurrent staan voor u klaar om deze klus voor u te klaren! Wij kunnen u informeren en adviseren m.b.t. vloerverwarming en we denken graag met u mee om het gewenste resultaat te behalen.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.