Vloerverwarming infrezen kosten

Het infrezen van de vloerverwarming is in sommige situaties noodzakelijk, maar in andere situaties zijn er alternatieven. Op deze pagina leest u alles over de kosten voor het infrezen van vloerverwarming, de prijsbepalende factoren en hoe Multi Concurrent u kan helpen bij deze klus!

Ga snel naar

Kosten voor het infrezen van vloerverwarming

Het infrezen van vloerwarming kan in een bestaande betonvloer of tegelvloer. De kosten voor het infrezen kunnen enorm variëren, voornamelijk afhankelijk van het oppervlakte waar de vloerverwarming moet worden ingefreesd en of deze zal dienen als hoofd- of bijverwarming. De afstand die de buizen van elkaar hebben (hart op hart – H.O.H. afstand) bepaalt of vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming dient.

Bekijk in onderstaand overzicht wat de gemiddelde kosten zijn voor het infrezen van vloerverwarming:

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 800
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 875
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 1.000
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 1.150
tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 1.275
tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 1.450
tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 1.650
tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 1.800
tot 90 m2tot 135 m2tot 180 m29€ 1.975
tot 100 m2tot 150 m2tot 200 m210€ 2.150

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Vloerverwarming houten vloer

Prijsvoorbeelden vloerverwarming infrezen

Om bovenstaande gemiddelde prijzen nader toe te lichten, hebben we een aantal prijsvoorbeelden gemaakt. We maken onderscheid in de goedkoopste optie, gemiddelde optie en luxe optie:

Goedkoopste optie

U wilt de vloerverwarming laten infrezen in een relatief klein oppervlakte, zoals uw keuken of badkamer; er is een bestaande vloer, u hebt een relatief moderne CV ketel en u wenst de vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken. De buizen kunnen in dit geval wat verder van elkaar af liggen en dit scheelt in de kosten. Het laten infrezen van vloerverwarming als bijverwarming in een oppervlakte van 20m2 tot 40m2 kost zo’n €800 à €875.

Gemiddelde optie

De vloerverwarming wilt u laten infrezen in uw woonkamer als uitgebreide bijverwarming. Er worden dus één of meerdere radiatoren behouden en de buizen dienen zo’n 15 centimeter H.O.H. afstand te hebben. Voor deze klus betaalt u gemiddeld zo’n €1000 tot €1275.

Luxe optie

U hebt een woning die u compleet wilt voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming. U wilt de vloerverwarming laten infrezen, zodat u niet de bestaande vloeren eruit hoeft te halen. Met een H.O.H. afstand van 10 cm en bij een oppervlakte van 80 tot 100 m2 variëren de prijzen van het infrezen van vloerverwarming tussen de € 1.700 en € 2.150, inclusief montage, materialen en BTW.

Prijsopbouw voor het infrezen van vloerverwarming

De prijsopbouw van vloerverwarming laten infrezen bestaat uit een aantal factoren. Ongeveer de helft van de totale prijs is voor de materialen. Zo’n 45% van de kosten zijn arbeidskosten en de overige 5-7% betreft afvoerkosten voor puin of radiatoren.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de totaalprijs voor het laten infrezen van vloerverwarming. Deze nemen we hier met u door:

Infrezen in bestaande vloer of vloer opnieuw aanleggen?

Wanneer u kiest voor traditionele vloerverwarming met buizen welke worden ingefreesd in uw vloer, kunt u ervoor kiezen dit te laten doen in de bestaande vloer óf de vloer eruit te halen, de vloerverwarming te laten plaatsen en de vloer opnieuw aan te leggen. De eerste optie wordt doorgaans gekozen, omdat dit u zo al snel €3000 bespaart t.o.v. wanneer u de vloer laat verwijderen en opnieuw laat plaatsen nadat de vloerverwarming ingefreesd is.

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Wanneer er wordt gefreesd om vloerverwarming als hoofdverwarming te laten werken, moet er veel meer werk gebeuren dan wanneer de vloerverwarming dient als bijverwarming. Hoe meer buizen, hoe hoger de kosten. Hoe dichter de buizen op elkaar dienen te komen, hoe hoger de prijs.

Extra opties

De extra opties die wij eerder op deze pagina hebben benoemd komen bovenop de standaardprijs voor vloerverwarming. Deze extra opties zijn optioneel en niet noodzakelijk.

Bespaartips infrezen vloerverwarming

Hier leest u enkele bespaartips om de kosten voor het infrezen van vloerverwarming te drukken:

Meerdere projecten

Wanneer u kiest voor het laten leggen van vloerverwarming, is het goed om te bedenken of er nog meer (kleine) klussen liggen voor de installateur. Denk eens aan het vervangen van uw CV ketel of betegelen van een wand in uw toilet o.i.d. Wanneer de installateur meerdere kleine klussen te doen heeft, bespaart u o.a. op de voorrijkosten en kan er eventueel een korting worden toegepast.

Onderhandel over de prijs

Door te onderhandelen met de installateur over de prijs, kan het zijn dat de prijs daalt voor u. Dit kan u zomaar tot €200 schelen op de uiteindelijke totaalprijs.

Kies bij twijfel voor normale bijverwarming

Wanneer u vloerverwarming laat plaatsen in een ruimte waar één of meerdere radiatoren behouden blijven, scheelt het u in de prijs als u kiest voor bijverwarming i.p.v. uitgebreide bijverwarming. Meestal volstaat de bijverwarming voldoende in een dergelijke situatie. Toch bespaart u hiermee tot zo’n € 450 t.o.v. uitgebreide bijverwarming.

Vloerverwarming laten infrezen door Multi Concurrent

Wanneer u kiest voor het laten infrezen van vloerverwarming, wilt u uiteraard dat deze klus nauwkeurig en efficiënt wordt uitgevoerd. Onze ervaren vakmannen van Multi Concurrent zorgen ervoor dat de klus volwaardig en goed wordt uitgevoerd. We hebben jarenlange ervaring op zak, hebben goede prijsafspraken met leveranciers en samen zorgen we ervoor dat uw voeten voortaan op een heerlijk warme vloer kunnen staan. Ook informeren en/of adviseren onze specialisten u graag over alle mogelijkheden m.b.t. vloerverwarming.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.