Vloerverwarming

Vloerverwarming is een zeer effectieve vorm van verwarming. Uw woning wordt gelijkmatig verwarmd en zorgt ervoor dat u nooit meer koude voeten hebt. Vloerverwarming is onzichtbaar en een zuinige manier van verwarming. Op deze pagina leest u over de verschillende soorten vloerverwarming, de voordelen en de kosten.

Ga snel naar

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Er zijn talloze redenen te bedenken om te kiezen voor vloerverwarming. Wilt u graag besparen op uw energiekosten? Dan is vloerverwarming de beste vorm van verwarming voor uw woning. Ook het huis gelijkmatig verwarmen is een reden om te kiezen voor vloerverwarming. Het is een eenmalige grote investering, maar u verdient uw investering er snel mee terug. Het verlagen van energiekosten d.m.v. vloerverwarming kan u op langer termijn veel geld besparen.

Voordelen van vloerverwarming

Er zijn een aantal fijne voordelen van vloerverwarming. Het zorgt voor extra wooncomfort en het verhoogd de waarde van uw woning. Lees hier de grootste voordelen van vloerverwarming:

Vloerverwarming

Verschillende soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming waar u voor kunt kiezen. Onze vakmannen kunnen u hierover meer informeren en adviseren welk soort vloerverwarming het best past bij uw woning. Hier leest u deze verschillende soorten vloerverwarming met een beknopte omschrijving.

Vloerverwarming nat systeem

Het natte vloerverwarmingssysteem noemen we ook wel vloerverwarming in de chape. Dit is de meest gekozen soort vloerverwarming. Bij deze soort worden de buizen direct in de cementdekvloer of anhydrietdekvloer geplaatst. De opbouwhoogte ligt tussen de 16-20 cm en daarom is deze soort vloerverwarming vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen of renovaties waarbij voldoende inbouwhoogte aanwezig is.

Vloerverwarming droog systeem

Bij een vloerverwarming met een droog systeem liggen de verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. De isolatieplaten zijn de warmtegeleiders. De inbouwhoogte voor vloerverwarming met droog systeem is minimaal 6 cm. Dit is dus een flink verschil met het natte systeem. Deze soort wordt vooral toegepast bij renovatie wanneer er weinig inbouwhoogte aanwezig is.

Elektrische vloerverwarming

De elektrische vorm van vloerverwarming wordt doorgaans gebruikt voor kleine ruimten welke niet voortdurend verwarmd hoeven te worden, ook wel bijverwarming genoemd. Er zijn drie varianten mogelijk:

De grootste voordelen van elektrische vloerverwarming zijn de gemakkelijke installatie en de lage installatiekosten die daarmee gepaard gaan. Elektrische vloerverwarming is niet geschikt voor grote ruimten die continu verwarmd dienen te worden, dan lopen uw energiekosten onnodig hoog op.

Infrezen

Wanneer u kiest voor het infrezen van de vloerverwarming, worden er sleuven gefreesd waarin de verwarmingsbuizen komen te liggen. Het voordeel hiervan is dat de buizen vlak onder de uiteindelijke vloer liggen en daarom uw vloer sneller warm is. Deze vorm van vloerverwarming wordt veel toegepast bij renovaties waar de dekvloer nog in een prima staat verkeerd.

Vrijblijvende offerte?

Kosten vloerverwarming

De kosten voor vloerverwarming verschillen uiteraard en zijn afhankelijk van meerdere prijsbepaalde factoren. Wilt u de vloerverwarming gebruiken als hoofd- of als bijverwarming? Welke soort vloerverwarming heeft uw voorkeur? Hoeveel groepen dient de vloerverwarming te bevatten? Dit zijn allerlei vraagstukken waarover u alvast kunt nadenken. Uiteraard staan onze ervaren medewerkers van Multi Concurrent voor u klaar om u te voorzien van informatie en/of advies m.b.t. vloerverwarming.

Om u een beter beeld te geven van de gemiddelde prijzen per soort vloerverwarming, hebben we in onderstaande tabel voor u opgemaakt. Deze prijzen zijn ter indicatie. Wij raden u te alle tijden aan een vrijblijvende offerte aan te vragen voor het plaatsen van vloerverwarming door Multi Concurrent.

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenPrijs (inclusief materiaal, montage en btw
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 750 – € 800
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 850 – € 925
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 950 – € 1.050
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 1.050 – € 1.150
tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 1.200 – € 1.300
tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 1.400 – € 1.500
tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 1.550 – € 1.700
tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 1.700 – € 1.850
tot 90 m2tot 135 m2tot 180 m29€ 1.850 – € 2.000
tot 100 m2tot 150 m2tot 200 m210€ 2.000 – € 2.150

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Hoe werkt vloerverwarming eigenlijk?

Vloerverwarming zorgt ervoor dat een ruimte vanaf de vloer gelijkmatig verwarmd wordt, d.m.v. een leidingstelsel met warm water of elektriciteit. Deze leidingen worden in de vorm van een spiraal onder uw vloer geplaatst, met een afstand van tussen de 10-20 centimeter tussen de buizen.

De vloerverwarming werkt als volgt:

Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer u kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming, kunt u hiermee aanzienlijk besparen op uw jaarlijke energiekosten. Ook zorgt vloerverwarming als hoofdverwarming ervoor dat de ruimte sneller en effectiever verwarmd wordt en de temperatuur constant blijft.

We hebben voor u een overzicht gemaakt met alle eigenschappen van vloerverwarming als hoofdverwarming. Neem de tijd om dit goed door te nemen en doe uw voordeel ermee!

EigenschappenToelichting
Gemiddelde kosten (per 100 m2) € 2.500 – € 3.200.Het kopen van vloerverwarming als hoofdverwarming is duurder dan bijverwarming, maar het rendement levert u een besparing tot wel € 140 per jaar op uw energierekening op.
Het is een duurzame investering.Dankzij de gemiddelde warmteafgifte van 100 watt/m2 kan uw thermostaat gemiddeld 2 of 3 graden lager. Dit wil zeggen: lagere stookkosten.
Afstand tussen de buizen is korter (gemiddeld 10 centimeter).Door de korte afstand tussen de buizen, zet u uw energie efficiënter om in warmte dan bij bijverwarming.
Meer ruimte in je woning.Radiatoren zijn overbodig.
Je woning is aantrekkelijker.Vloerverwarming is een luxe, hierdoor is uw woning niet alleen aantrekkelijk voor u, maar ook voor toekomstige kopers.

Verwarming en isolatie in één

Het is mogelijk om te kiezen voor het plaatsen van reflecterende isolatiefolie als extra isolatie voor de vloerverwarming. Door deze isolatiefolie bent u ervan verzekerd dat er geen warmte onnodig verloren gaat. Ook kunt u ervoor kiezen om een magnesiumoxide plaat te laten bevestigen, wat zorgt voor een 10dB geluiddempende constructie. Dat werkt ideaal wanneer u bijvoorbeeld woonachtig bent in een appartementencomplex.

Onze vakmannen van Multi Concurrent informeren en adviseren u graag over alle mogelijkheden m.b.t. vloerverwarming en isolatie in één.

Dakopbouw garage

Extra opties vloerverwarming

Om het maximale uit uw vloerverwarming te kunnen halen, zijn er een aantal extra opties waar u voor kunt kiezen. Deze opties zijn optioneel om het grootste voordeel te kunnen behalen uit uw nieuwe vloerverwarming.
De extra opties bij vloerverwarming:

Extra opties vloerverwarmingGemiddelde prijs per extra optie (inclusief materiaal, montage)Toelichting
Pompschakelaar€ 60 – € 100Vloerverwarming heeft een pomp waarmee het water door de leidingen stroomt. Deze pomp is vaak 24/7 aan het draaien terwijl de verwarming niet aan is. Met een pompschakelaar bespaar je energie doordat de pomp alleen aan is wanneer de cv-installatie draait.
Isolatiefolie€ 1 (per m2)Isolatiefolie plaats je onder de vloerverwarming, zo verlies je niet onnodig warmte via de ondervloer.
Verwijderen van radiatoren€ 25Laat oude radiatoren direct weghalen en afvoeren door de specialist.
Bypass ventiel monteren€ 40 – € 70Een bypass ventiel is een extra veiligheidsregel om te voorkomen dat de druk in de leidingen te hoog oploopt.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave voor deze extra opties, raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Vloerverwarming laten installeren door Multi Concurrent

Multi Concurrent heeft jarenlange ervaring op het gebied van vloerverwarming. Onze medewerkers zijn opgeleid om uw vloerverwarming efficiënt en nauwkeurig te plaatsen. Wij staan graag voor u klaar om u te informeren en/of te adviseren over vloerverwarming en alle bijbehorende mogelijkheden. Neem contact met ons op wanneer u vragen hebt of vraag direct een vrijblijvende offerte bij ons op! Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.