Vloerverwarming woonkamer kosten

Vloerverwarming in uw woonkamer is een ideale manier van verwarming. Denkt u erover na om vloerverwarming te laten plaatsen in uw woonkamer? Lees op deze pagina meer over de verschillende mogelijkheden, de kosten die hierbij komen kijken en wat Multi Concurrent voor u kan betekenen.

Ga snel naar

Kosten vloerverwarming in uw woonkamer

De kosten voor het laten installeren van vloerverwarming lopen uiteen. De totaalprijs is o.a. afhankelijk van het aantal vierkante meters, de functie van de verwarming (hoofd-, bij- of uitgebreide bijverwarming) en het aantal groepen in de vloerverwarming. De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van vloerverwarming in uw woonkamer ziet u in onderstaand overzicht:

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Vloerverwarming aan het leggen

Prijsvoorbeelden vloerverwarming woonkamer

Omdat er een aantal keuzes zijn waarvan de totale prijs voor het laten leggen van vloerverwarming afhankelijk is, hebben we voor u een aantal prijsvoorbeelden gemaakt. Zo hebt u een duidelijker beeld van de kosten per verschillende situatie. Onze prijsvoorbeelden:

Goedkoopste optie

In uw woonkamer worden er meerdere radiatoren behouden, waardoor de vloerverwarming dient als bijverwarming. Voor een vloerverwarming als bijverwarming in een woonkamer met een oppervlakte van maximaal 20m2, betaalt u gemiddeld tussen de € 750 à € 900. Dit is incl. BTW, materialen, montage en evt. infreeswerkzaamheden.

Gemiddelde optie

Uw woonkamer is een gemiddeld oppervlakte van tussen de 30m2 en 75m2 en er wordt minimaal één radiator behouden. De vloerverwarming dient in dit geval als uitgebreide bijverwarming. Voor een dergelijk project kunt u rekenen op zo’n €850 tot €1250 incl. materialen, montage, BTW en evt. infreeswerkzaamheden.

Luxe optie

Uw woning beschikt over een riante woonkamer van 60m2 of meer en u wilt de gehele ruimte verwarmen met vloerverwarming. De vloerverwarming dient in dit geval als hoofdverwarming. De H.O.H. afstand dient in zo’n geval zo’n 10 centimeter te zijn om uw woonkamer volledig te voorzien van warmte. Een project als dit kost gemiddeld € 1.400 tot € 1.865 inc. materiaal, montage, BTW en eventuele infreeswerkzaamheden.

Prijsopbouw

De prijsopbouw van vloerverwarming laten installeren in de woonkamer bestaat uit een aantal factoren. Ongeveer de helft van de totale prijs is voor de materialen. Zo’n 45% van de kosten zijn arbeidskosten en de overige 5-7% betreft afvoerkosten voor puin of radiatoren.

Vrijblijvende offerte?

Factoren die de totale kosten voor vloerverwarming bepalen

Zoals u hebt kunnen lezen zijn er verschillende te maken keuzes op het gebied van vloerverwarming. Zo hebben deze verschillende keuzes effect op de totale kosten voor uw vloerverwarming. Deze keuzes nemen we hieronder met u door.

Hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of bijverwarming?

Blijven er wel of geen radiatoren aanwezig in uw woonkamer? Wanneer één of meerdere radiatoren behouden worden, kiest u voor vloerverwarming als bijverwarming. Een bijverwarming voor 20m2 kost ongeveer evenveel als vloerverwarming als hoofdverwarming voor 10m2.

Traditionele of elektrische vloerverwarming?

Het aanleggen van elektrische vloerverwarming is voordeliger dan het leggen van traditionele vloerverwarming. Daarentegen kunnen de kosten voor elektrische vloerverwarming hoger uitvallen bij intensief gebruik. Wanneer u veel gebruik zal maken van de vloerverwarming, hebt u op de lange termijn meer baat bij traditionele vloerverwarming. Deze is duurder in aanschaf, maar goedkoper bij lang termijn en intensief gebruik.

Extra opties

De extra opties die wij eerder op deze pagina hebben benoemd komen bovenop de standaardprijs voor vloerverwarming. Deze extra opties zijn optioneel en niet noodzakelijk.

Vloerverwarming

Bespaartips op vloerverwarming in uw woonkamer

Om de kosten voor het laten installeren van vloerverwarming in uw woonkamer te drukken, hebben we een aantal handige bespaartips voor u op een rijtje gezet. Neem deze door en doe hier uw voordeel mee!

Kies voor traditionele vloerverwarming

Hoewel elektrische vloerverwarming gemakkelijk zelf aan te leggen is én goedkoper is in de aanschaf, bent u uiteindelijk goedkoper uit door te kiezen voor traditionele vloerverwarming welke is aangesloten op uw cv ketel. Bij intensief gebruik van de vloerverwarming kunt u al snel veel besparen op uw energiekosten wanneer u kiest voor traditionele vloerverwarming. Zo zijn de meerkosten van de installatie al snel terugverdient, terwijl de kosten voor elektrische vloerverwarming juist kunnen oplopen door de oplopende energiekosten.

Kies voor uitgebreide bijverwarming

Wanneer u het geen probleem vindt dat er één of twee radiatoren behouden worden in uw woonkamer, bent u goedkoper uit om te kiezen voor uitgebreide bijverwarming t.o.v. hoofdverwarming. Dit kan u totaal wel zo’n €400 schelen op de totaalprijs voor de installatie.

Meerdere projecten

Wanneer u kiest voor het laten leggen van vloerverwarming, is het goed om te bedenken of er nog meer (kleine) klussen liggen voor de installateur. Denk eens aan het vervangen van uw CV ketel of betegelen van een wand in uw toilet o.i.d. Wanneer de installateur meerdere kleine klussen te doen heeft, bespaart u o.a. op de voorrijkosten en kan er eventueel een korting worden toegepast.

Vloerverwarming in uw woonkamer laten installeren door Multi Concurrent

Wanneer u kiest voor het laten installeren van vloerverwarming in uw woning, is het slim om dit uit te besteden aan een ervaren specialist. Onze ervaren vakmannen bij Multi Concurrent nemen deze klus graag voor u uit handen en wij zorgen ervoor dat de vloerverwarming professioneel en zorgvuldig wordt aangelegd. Onze jarenlange ervaring in het installeren van vloerverwarming krijgt u er gratis bij. Dit verzekert u van professioneel werk, voor de voordeligste prijs!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.