Vloerverwarming badkamer kosten

Wat is er fijner dan vanuit een warme douche op een verwarmde vloer te stappen? Zeker in de winter is het heerlijk als uw badkamer goed verwarmd is en uw voeten niet direct weer koud zijn als u uit uw douche of bad komt. Op deze pagina leest u alles over vloerverwarming in de badkamer, de kosten die hierbij komen kijken en hoe Multi Concurrent uw vloerverwarming voor u kan verzorgen.

Ga snel naar

Wat kost de vloerverwarming in uw badkamer?

De meest gekozen optie als vloerverwarming in de badkamer is het laten infrezen van vloerverwarming met een kleine afstand tussen de buizen (lage H.O.H.), zodat gebruik van overige radiatoren niet meer nodig is. Kiest u toch voor een grotere afstand tussen de buizen, dan is het noodzakelijk voor een goede verwarming dat er minimaal één radiator aanwezig blijft in uw badkamer. De kosten zijn afhankelijk van de keuzes die u hierin maakt.

Hoofdverwarming
(H.O.H. afstand 10 cm)
Uitgebreide Bijverwarming
(H.O.H. afstand 15 cm)
Bijverwarming
(H.O.H. afstand 20 cm)
Aantal groepenGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)
tot 5 m2tot 8 m2tot 10 m21€ 650
tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 750
tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 850
tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 1.000
tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 1.150

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Vloerverwarming door Multi Concurrent

Prijsvoorbeelden vloerverwarming badkamer

Om bovenstaande gemiddelde prijzen voor het laten installeren van vloerverwarming in uw badkamer nader toe te lichten, hebben we een aantal prijsvoorbeelden voor u opgesteld:

Goedkoopste optie: Uw badkamer is klein (tot 5m2) en 1 groep vloerverwarming is genoeg om uw volledige badkamer te verwarmen. Dit kost u zo’n €650, deze prijs is incl. BTW, materiaalkosten, montage door Multi Concurrent en evt. infreeswerkzaamheden.

Gemiddelde optie: Uw badkamer is middelgroot tot groot (tot 20m2) en u wilt deze laten voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming. Er zullen geen radiatoren meer aanwezig zijn. Dit kost gemiddeld zo’n €750, deze prijs is incl. BTW, materiaalkosten, montage door Multi Concurrent en evt. infreeswerkzaamheden.

Luxe optie: Wanneer uw badkamer groter is dan gemiddeld (tot 40m2) en u wilt deze laten voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming óf uw badkamer is zeer riant (tot 80m2) en u wilt uw riante badkamer laten voorzien van comfortverwarming: Bij vloerverwarming als hoofdverwarming in de badkamer met een oppervlakte van 20m2 tot 40m2 of bij vloerverwarming als bijverwarming met een oppervlakte van 40m2 tot 80m2 houdt u rekening met een gemiddelde prijs van € 850 tot € 1.150. Deze prijs is inc. BTW, materiaalkosten, montage door Multi Concurrent en evt. infreeswerkzaamheden.

Factoren die de totaalprijs beïnvloeden

Zoals u hebt kunnen lezen zijn er verschillende te maken keuzes op het gebied van vloerverwarming. Zo hebben deze verschillende keuzes effect op de totale kosten voor uw vloerverwarming. Deze keuzes nemen we hieronder met u door.

Hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of bijverwarming?

Blijven er wel of geen radiatoren aanwezig in uw badkamer? Wanneer één of meerdere radiatoren behouden worden, kiest u voor vloerverwarming als bijverwarming. Een bijverwarming voor 20m2 kost ongeveer evenveel als vloerverwarming als hoofdverwarming voor 10m2.

Traditionele of elektrische vloerverwarming?

Het aanleggen van elektrische vloerverwarming is voordeliger dan het leggen van traditionele vloerverwarming. Daarentegen kunnen de kosten voor elektrische vloerverwarming hoger uitvallen bij intensief gebruik. Wanneer u veel gebruik zal maken van de vloerverwarming, hebt u op de lange termijn meer baat bij traditionele vloerverwarming. Deze is duurder in aanschaf, maar goedkoper bij lang termijn en intensief gebruik.

Extra opties

De extra opties die wij eerder op deze pagina hebben benoemd komen bovenop de standaardprijs voor vloerverwarming. Deze extra opties zijn optioneel en niet noodzakelijk.

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips op vloerverwarming in uw badkamer

Kies voor traditionele vloerverwarming

Hoewel elektrische vloerverwarming gemakkelijk zelf aan te leggen is én goedkoper is in de aanschaf, bent u uiteindelijk goedkoper uit door te kiezen voor traditionele vloerverwarming welke is aangesloten op uw cv ketel. Bij intensief gebruik van de vloerverwarming kunt u al snel veel besparen op uw energiekosten wanneer u kiest voor traditionele vloerverwarming. Zo zijn de meerkosten van de installatie al snel terugverdient, terwijl de kosten voor elektrische vloerverwarming juist kunnen oplopen door de oplopende energiekosten.

Kies voor bijverwarming

Wanneer u het geen probleem vindt dat er één of twee radiatoren behouden worden in uw badkamer, bent u goedkoper uit om te kiezen voor bijverwarming t.o.v. uitgebreide bijverwarming of hoofdverwarming. Dit kan u totaal wel zo’n €400 schelen op de totaalprijs voor de installatie.

Meerdere projecten

Wanneer u kiest voor het laten leggen van vloerverwarming, is het goed om te bedenken of er nog meer (kleine) klussen liggen voor de installateur. Denk eens aan het vervangen van uw CV ketel of betegelen van een wand in uw toilet o.i.d. Wanneer de installateur meerdere kleine klussen te doen heeft, bespaart u o.a. op de voorrijkosten en kan er eventueel een korting worden toegepast.

Vloerverwarming in uw badkamer laten installeren door Multi Concurrent

Als u kiest voor het installeren van vloerverwarming in uw badkamer, is het slim om dit uit te besteden aan een ervaren specialist. Onze ervaren vakmannen bij Multi Concurrent nemen deze klus graag voor u uit handen en wij zorgen ervoor dat de vloerverwarming professioneel en zorgvuldig wordt aangelegd. Onze jarenlange ervaring in het installeren van vloerverwarming krijgt u er gratis bij. Dit verzekert u van professioneel werk, voor de voordeligste prijs!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.