Muur schilderen prijzen

Wilt u binnenshuis de muren schilderen en bent u benieuwd naar de gemiddelde kosten voor dit project? Multi Concurrent helpt u verder. Door het schilderen van uw muren krijgt uw woning een frisse uitstraling en ziet uw woning en muren er weer als nieuw uit. In dit artikel vindt u niet alleen alle informatie die u nodig heeft maar ook alle kosten.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Muur schilderen kosten

Uw muren schilderen, het klinkt zo gemakkelijk maar er komen toch wel meerdere dingen bij kijken. Het is een tijdrovende klus, er zijn meerdere materialen benodigd en het is soms dagenlang zwoegen. Het schilderen van de muren in uw pand of woning is dan ook een aardig project. Ons advies is dan ook om een professionele schilder in te huren. Deze zorgt er voor dat uw muur tot in de details een perfecte schilderlaag krijgt.

De gemiddelde kosten voor muren schilderen liggen tussen de € 6 en € 15 per m2, dit bedrag is inclusief arbeid, materiaal en BTW. De totale kosten verschillen echter per klus en het is dan ook verstandig om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Hieronder vindt u prijsoverzicht (indicatie) voor verschillende projecten en de daarbij behorende gemiddelde prijs per m2.

Project en werkzaamhedenGemiddelde prijs incl. arbeid, verf en BTW
Binnenschilder
Spuitwerk per m2€ 6 – € 10
Sauswerk per m2 € 10 – € 15
Muur schilderen: 15 m2€ 220 – € 320
Muur schilderen: 30 m2€ 440 – € 620
Muur schilderen: 45 m2€ 660 – € 1.240
Buitenschilder
Muur schilderen: 15 m2€ 260 – € 380
Muur schilderen: 30 m2€ 510 – € 750
Muur schilderen: 45 m2€ 780 – € 1.380

Muur schilderen: sauzen of spuiten?

Het schilderen van uw muur kan op twee manier worden aangepakt. Zo is er de optie sauzen, hierbij gebruikt de schilder een simpele roller om de verf aan te brengen op uw muur. Dit is een algemeen bekende manier natuurlijk. De tweede manier is door uw muren te laten spuiten, hierbij brengen onze schilders het verf aan met een spuitmachine. Deze manier van schilderen is natuurlijk een stuk sneller.

Wanden schilderen met sauzen:

Sauzen kost veel meer tijd en kost meer werk voor onze schilder dan spuiten. Zo mag onze professionele schilder alles met de hand en een roller doen. Onze schilder zorgt ervoor, dat de “aanzet” niet te zien is en uw muur een mooie en egale verflaag krijgt. Het voordeel van sauzen is dat ongelijkheden heel mooi weggewerkt kunnen worden omdat de schilder secuur te werk kan gaan.

Wanden schilderen met spuiten:

Er kan niet altijd voor deze optie gekozen worden. Het grote voordeel van airless spuiten, is dat het een stuk goedkoper is dan sauzen. Zo is de schilder sneller klaar en scheelt dit natuurlijk in de kosten. Vooral bij grotere oppervlakten is airless spuiten een hele goede optie. Het nadeel is wel dat er veel nevelresten vrij komen bij spuiten. Vandaar dan ook dat de schilder alles heel goed mag afplakken. Als spuitwerk juist gebeurd, is spuitwerk veel strakker dan sauswerk. Als u muren of wanden oneffenheden bevatten, dan is dat helaas met airless spuiten wel beter te zien. Ons advies is om voor spuitwerk te kiezen als het gaat om grotere oppervlakten en bij huizen met rechte wanden die strak en juist gestuuct zijn.

Onze schilders kunnen beide technieken ook perfect met elkaar combineren. Onze schilders zijn ervaren en hebben daardoor beide technieken goed onder controle en passen desbetreffende technieken toe waar nodig.

Prijsbepaling muur laten schilderen

U heeft besloten dat u uw muur of muren graag door één van onze ervaren schilders wilt laten schilderen. Een wijs besluit want zo bent u gegarandeerd van een superstrakke muur waar u weer jaren lang plezier van hebt. Natuurlijk wilt u dan ook weten wat dit u gaat kosten. We zullen u uitleggen hoe de wij tot een offerte komen. Welke factoren bepalen de prijs?

Omvang van de woning

Allereerst wordt er gekeken naar de omvang van de klus. Moet onze schilder bij een project heel gedetailleerd werken doordat een muur bijvoorbeeld veel hoeken en nisjes bevat dan zal de schilder eerder inschatten hoe veel uur hij hier mee bezig is. Gaat het om een grote muur zonder teveel details dan zullen we dit eerder per m2 berekenen. Ook is het vaak zo dat hoe meer oppervlakte er geschilderd moet worden hoe goedkoper de prijs wordt. Zoals eerder uitgelegd is de keuze in werkwijze dus spuiten of sauzen ook bepalend voor de prijs. Vindt u het lastig om te bepalen of u bij uw woning of project het beste voor sauzen of spuiten kan kiezen? Wij adviseren u hier graag in. Om u een beetje een beeld te geven van de kosten per type woning ziet u hieronder een overzicht met wat voorbeeld prijzen.

SchilderwerkGemiddelde prijs incl. arbeid, verf en BTW
Muur schileren in een appartement (ongeveer 50 m2)€ 1.250
Muur schilderen in een tussenwoning (ongeveer 125 m2)€ 2.500
Muur schilderen in een hoekhuis of 2 onder 1 kap (ongeveer 150 m2)€ 3.000
Muur schilderen in een vrijstaand huis (ongeveer 220 m2)€ 4.200

Vrijblijvende offerte?

In welke staat verkeert de muur?

Daarna kijken we naar de staat waarin de muur verkeert. Een muur waarin veel gaten of scheuren zitten vergt een hoop herstelwerk hierdoor zal de prijs per m2 hoger zijn. Ook is de kleur waar u naar toe wilt belangrijk. Heeft u een zwarte muur en moet deze fris wit worden? Onze schilder zal een extra laag verf aan moeten brengen om de kleur dekkend te krijgen de prijs zal hierdoor ook iets hoger zijn. Bij een nieuwe muur of een muur met veel aanslag of vlekken moet er soms eerst een voorstrijkmiddel worden aangebracht. Allemaal factoren die bepalend zijn voor de prijs.

Welke soort verf komt er op de muur?

Het leukste van het opnieuw laten schilderen van uw woning is natuurlijk het uitkiezen van de verf. De kleur van de verf is bepalend voor de stijl en uitstraling van uw huis een leuke klus waar u goed over na moet denken. Onze schilders leveren kwaliteit dus u zult lang plezier hebben van uw kleur keuze. De soort verf is ook zeker bepalend voor de prijs. In een woning wordt meestal latex gebruikt. Deze is het goedkoopst in de kleur wit. Wilt u een andere kleur wordt hiervoor vaak een toeslag gerekend. Als u echt iets bijzonders wilt zoals bijvoorbeeld een goudkleurige verf op een verf met een glans er in dan zal hiervoor apart een prijs berekend worden. Latex is er standaard in glansgraad mat. Dit omdat deze glansgraad goed oneffenheden camoufleert. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere glansgraad zoals bijvoorbeeld extra mat, zijdemat of kalkmat. Ook is er nog de keuze voor bijvoorbeeld een afneembare verf deze wordt vaak toegepast in de keuken. Allemaal keuzes die de verf iets duurder maken. De schilder kan de gekozen verf voor u aanschaffen maar u kunt dit ook zelf doen. Houd er wel rekening mee dat een schilder vaak werkt met verf van zeer hoge kwaliteit en dat verf van zeer hoge kwaliteit vaak duurder is maar ook in minder lagen een dekkende kleur geeft. Weet u na het lezen van al deze keuzes niet meer wat u het beste voor uw huis kunt kiezen wij van Multiconcurrent adviseren u graag! Om u een beeld te geven van de prijzen voor standaard verfsoorten ziet u hieronder een overzicht met wat voorbeeld prijzen.

VerfsoortenGemiddelde prijs per liter incl. btw
Latex voor binnen€ 4 – € 11
Latex voor buiten€ 12 – € 22
Alkydverf€ 20 – € 40
Grondverf€ 20 – € 50
Beits en lak€ 20 – € 65
Acrylverf€ 25 – € 50

Extra opties bij het schilderen van muren

Daarnaast kunt u ook voor uw schilderwerk binnenhuis zoals de muren een onderhoudscontract afsluiten. Meestal doet u dit voor 10 of 15 jaar. Onze schilder komt dan jaarlijks bij u kijken hoe de staat van de verf op uw muren is. Indien nodig werken we dit voor u bij zodat uw muren er altijd strak uitzien! Ook zullen uw muren binnen dit contract een keer voorzien worden van een nieuwe laag verf. U kunt hier een hoop geld mee besparen.

Schilder buiten aan het werk

Laat meerdere klussen tegelijk uitvoeren

Als u toch uw muren laat schilderen denk dan even na over eventuele andere klussen in huis. Hoe is de staat van de verf op uw plafond? Is het buitenschilderwerk nog netjes? Door meerdere schilderklussen met elkaar te combineren kunnen wij u een leuke korting geven. Onze schilder hoeft op deze manier niet te wachten tot een eerste laag droog is maar kan constant lekker doorwerken. Deze tijdwinst betekend voor u korting op uw schilderwerk.

Offerte aanvragen