Elektriciteit aanleggen kosten

Hebt u een nieuwbouwwoning welke u wilt voorzien van elektriciteit of wilt u de elektriciteit in uw bestaande woning laten vervangen? Dan is het goed om te weten met welke kosten u rekening dient te houden en hoe deze prijs wordt opgebouwd. Op deze pagina leest u alles over de kosten voor het aanleggen van elektriciteit door een vakkundige elektricien van Multi Concurrent.

Ga snel naar

Kosten aanleggen elektriciteit

De kosten voor het aanleggen van elektriciteit door een elektricien zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u de elektriciteit in uw volledige woning laten aanleggen of slechts één of enkele kamers? Ook het aantal stopcontacten en stroomverbruik per groep is van invloed op de prijs.

In onderstaand overzicht ziet u de gemiddelde prijs voor het aanleggen van elektra:

Soort projectGemiddelde prijs elektriciteit aanleggen (incl. materiaal, montage en BTW)Bijzonderheden
Complete woning€ 4750Aanleggen van elektra in een complete woning, inclusief werkzaamheden als stopcontacten aanleggen , het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een aardlekschakelaar
Tuinhuis€ 450Elektriciteit buiten de woning
Woonkamer€ 550Voornamelijk verlichting en thermostaat
Keuken / washok / badkamer€ 825Verlichting en zwaardere apparatuur op krachtstroom
Veranda€ 950Grenzend aan huis, schakelaars in woning en aansluiting voor zware apparatuur voor bijvoorbeeld een buitenkeuken

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgaaf raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Elektricien draden knippen

Prijsvoorbeelden aanleggen elektriciteit

Om de gemiddelde totaalprijs voor uw project makkelijker te berekenen, hebben we een aantal prijsvoorbeelden voor u op opgesteld als indicatie:

Voordeligst: Er is reeds werkende elektriciteit aanwezig in uw woning en u bent daarom op zoek naar een elektricien die de aanleg van elektriciteit verzorgt in een bepaalde ruimte, zoals een slaapkamer, uw tuinhuis of veranda. In dit geval betaalt u gemiddeld € 450 tot € 950.

Keuken: Ruimtes zoals de keuken, het washok en de badkamer zijn ingewikkelder om van elektriciteit te voorzien. Met name in de keuken en het washok hebt u te maken met zwaardere huishoudelijke apparaten die op krachtstroom werken. Wilt u de keuken voorzien van elektriciteit, houd dan rekening met gemiddeld € 825.

Complete woning: U heeft een nieuwbouwwoning gekocht of zelf een woning laten bouwen welke u wilt laten voorzien van elektra door de gehele woning, incl. meterkast en elektriciteit buiten de woning (denk aan uw tuin, tuinhuis of veranda). Afhankelijk van het aantal stopcontacten en het stroomverbruik per groep, kan de prijs hiervoor oplopen tot zo’n € 4750.

Prijsopbouw

De prijs voor het laten aanleggen van elektriciteit is opgebouwd uit materiaalkosten en arbeidskosten. Zo’n 27%, bestaat uit materiaalkosten. Het is van belang dat de materialen van duurzame kwaliteit zijn om de elektra zo goed mogelijk te laten werken en zo lang mogelijk te laten mee gaan. De arbeidskosten komen daarmee op 73%. Het aanleggen van elektra is een arbeidsintensieve klus en dient zorgvuldig te gebeuren, daarvoor zijn nodige arbeidsuren vereist.

Prijsbepalende factoren aanleggen elektra

Er zijn een aantal zaken die de prijs voor het aanleggen van elektra bepalen. Deze leest u hier.

Uurtarief of totaalprijs?

We raden aan altijd met een elektricien een totaalprijs voor uw project af te spreken. Wanneer een uurtarief gehanteerd wordt, bent u afhankelijk van het tempo waarop de elektricien werkt. Duurt het project langer, dan kunnen de totale kosten flink oplopen.

Grootte van het project

Wanneer u voor een bepaalde klus een elektricien nodig hebt, is het raadzaam te bedenken of er nog meer werkzaamheden zijn die gelijk dienen te gebeuren. Door alles in één keer te laten doen door de elektricien, voorkomt u dat u in de nabije toekomst weer nieuwe voorrijkosten betaalt wanneer er een nieuw project dient plaats te vinden.

Extra opties

Naast de standaard werkzaamheden van een elektricien, zoals het (deels) vervangen van de meterkast of het aanleggen van een stopcontact, zijn er nog een aantal extra mogelijkheden:

Extra opties in losse onderdelenGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en BTW)Omschrijving
Buitenwandcontactdoos€ 225Vergeet niet om ook buiten het huis stroom aan te leggen.
Buitenlicht op schakelaar€ 200Laat het buitenlicht op een schakelaar werken die van binnen de woning te bedienen is.
Tijdschakelaar€ 250Een handige tijdschakelaar die de stroomverbinding automatisch stopt op een vooraf ingesteld tijdstip.
Grondkabel plaatsen 10/15 m incl. binnenschakelaar€ 325Erg handig om bijvoorbeeld een waterornament of vijverpomp op aan te sluiten.
Klokthermostaat€ 185Bespaar energie met een klokthermostaat waarmee je de temperatuur vooraf instelt voor bepaalde periodes op de dag.
Extra dubbele wandcontactdoos€ 150Voor meer capaciteit en een groter bereik voor je elektrische apparatuur.
Verplaatsen wandcontactdoos€ 90Het verplaatsen van een wandcontactdoos verbetert het gemak en/of aanzicht.
Verlagen wandcontactdoos€ 50Het verplaatsen van een wandcontactdoos verbetert het gemak en/of aanzicht.
Aanbrengen extra groep met aansluiting€ 275Een extra groep aansluiten in de meterkast voor nieuwe ruimtes of zware apparatuur.
Aanbrengen van loze leiding€ 115Een loze leiding voor als je verwacht in de toekomst stroom nodig te hebben op een bepaalde plek in je woning.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgaaf raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips

Hieronder leest u enkele bespaartips om de kosten voor een elektricien zo laag mogelijk te houden:

Meerdere projecten: In het geval dat de elektricien voorrijkosten berekent is het een goed idee om de specialist ook andere elektriciteit gerelateerde projecten uit te laten voeren, zoals een stopcontact vervangen of de meterkast vervangen. Op die manier bespaart u tot wel €40 aan extra voorrijkosten.
Onderhandel over de prijs: Wanneer u een totaalprijs ontvangt van de elektricien voor uw project, is het goed hierover in onderhandeling te gaan met de elektricien. Dit kan u zomaar tot €300 besparing opleveren.
Help zelf mee: Het aansluiten van elektriciteit is geen eenvoudig project, maar er zijn wel werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren. Denk aan het doortrekken van kabels of de opruimwerkzaamheden na het project.
Zeker wanneer de elektricien een uurtarief rekent, kan u dit zomaar 1-2 arbeidsuren schelen en dit maakt dat u zo’n € 40 tot € 80 bespaart.

Elektriciteit aan laten leggen door Multi Concurrent

Wij hebben erkende en zeer ervaren elektriciens in dienst. Dit verzekert u van een professionele en vakkundige uitvoering van uw project met de bijbehorende garantie. Voor vrijwel alle projecten rondom elektra staan onze elektriciens voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie, advies over elektra of voor het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte.

Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.