Elektricien

Elektriciteit is een van de belangrijkste dingen in huis, omdat vrijwel alles afhankelijk is van goedwerkende elektriciteit. Op deze pagina leest u meer informatie over de werkzaamheden van de elektriciens van Multi Concurrent, wat te doen bij een stroomstoring en hoe u kortsluiting kunt voorkomen. Lees snel verder…

Ga snel naar

Kosten inhuren elektricien

De kosten voor het inhuren van een elektricien zijn uiteenlopend. Dit komt omdat het per soort werkzaamheid verschilt hoeveel werkuren voor het project nodig is en omdat de prijzen van elektriciens variëren. Per soort project is er weer een andere prijs.

We hebben voor u een klein overzicht gemaakt met de gemiddelde uurprijs van elektriciens:

Type elektricienGemiddeld uurloon
(inclusief BTW)
Toelichting
Zzp’er of eenmanszaak€ 35 – € 45Erkende elektricien
MKB’er€ 45 – € 70Erkende elektricien

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijsopgaaf raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Elektricien installeert wandcontactdoos

Wat kunt u van een elektricien verwachten?

Een elektricien is inzetbaar voor werkzaamheden m.b.t. elektra in en om uw woning. Omdat werken met elektra de nodige gevaren met zich meebrengt, raden we u aan altijd een gespecialiseerde elektricien in te schakelen. Bij Multi Concurrent hebben wij ervaren en goed opgeleide elektriciens in dienst, die u graag helpen om o.a. onderstaande werkzaamheden veilig en goed uit te voeren.

Elektriciteit aanleggen

Een van de meest voorkomende werkzaamheden is het (opnieuw) aanleggen van elektra in een nieuwbouwwoning, bij een renovatieproject of in een bestaande woning waar de elektriciteit gemoderniseerd of door schade opnieuw aangelegd dient te worden.

Stopcontact aanleggen

Mist u in een ruimte in uw woning één of meerdere stopcontacten? Onze elektriciens leggen voor u nieuwe stopcontacten aan, maar kunnen daarnaast ook stopcontacten verplaatsen of vervangen.

Meterkast vervangen

Een meterkast (gedeeltelijk) vervangen is nodig om de elektra in uw woning goed te blijven laten werken. Onze experts kunnen naast de meterkast vervangen ook het aantal groepen uitbreiden.

Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen

De aardlekschakelaar in uw meterkast beschermt uw installaties tegen lekstroom. Lekstroom houdt in dat er spanning of elektriciteit lekt. Aardlekschakelaars zijn verplicht in uw meterkast. Het vervangen of aansluiten van de aardlekschakelaar is iets wat u zelf mag doen, maar wij raden dit sterk af. Onze erkende elektriciens zijn hiervoor opgeleid en doen dit veilig en vakkundig voor u.

Verlichting aanleggen

Een elektricien is gespecialiseerd in het aanleggen van verlichting. Door dit te laten doen door een goede, erkende elektricien, verklein je de kans op kortsluiting en overbelasting en geniet je van je goed aangelegde verlichting.

Wat te doen wanneer uw stroom is uitgevallen?

Wanneer uw stroom plotseling is uitgevallen, kijkt u als eerst in de meterkast of alle stoppen nog goed staan. Ziet u dat er een stop uit is en weet u welk apparaat de kortsluiting heeft veroorzaakt? Haal de stekker van dit apparaat uit uw stopcontact en schuif de stop weer omhoog.

Is een van uw stoppen eruit en hebt u geen idee welk elektrisch apparaat de kortsluiting veroorzaakt heeft? Haal in dit geval de stekkers van alle apparaten op deze groep uit het stopcontact. Schuif de stop weer omhoog en steek één voor één de stekkers van de apparaten terug in het stopcontact. Houd goed in de gaten wanneer de stop weer uitslaat.

Voorkom kortsluiting met deze tips

Kortsluiting komt in ieder huishouden wel eens voor, maar is te voorkomen met onderstaande tips:

Vrijblijvende offerte?

Kies de juiste elektricien voor uw project

Heeft u een elektricien nodig voor uw project en bent u op zoek naar een goede specialist? Er zijn veel verschillende installatiebedrijven en zelfstandige elektriciens, hoe kiest u de juiste? Neem onderstaande tips m.b.t. het kiezen van de juiste elektricien goed door:

Kies een erkende elektricien

Een niet-erkende, goedkope elektricien heeft niet de benodigde diploma’s om als elektricien te werken en dit brengt natuurlijk de nodige (veiligheids)risico’s met zich mee. De verzekering keert niets uit als er door het werk van een niet-erkende elektricien een ongeluk gebeurt of als er brand uitbreekt. Kies daarom voor een van de erkende en gespecialiseerde elektriciens van Multi Concurrent, zo bent u verzekerd van een professional die uw project veilig uitvoert.

Let op keurmerken

Ook in de elektrabranche zijn er keurmerken. Een van de keurmerken is UNETO-VNI. Deze organisatie waarborgt de scholing, kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van elektriciens. Heb je een geschil met je elektricien en is hij of zijn aangesloten bij UNETO-VNI? Via de geschillencommissie die bij deze organisatie hoort is je geschil eventueel op te lossen.

Specialisatie(s) van een installatiebedrijf

Bent u op zoek naar een installatiebedrijf voor een specifiek project? Let er dan bij het uitzoeken van een elektricien op dat hij of zij beschikt over de kennis en kunde hiervan. Niet alle elektriciens zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in het installeren van domotica. De elektriciens van Multi Concurrent zijn gespecialiseerd in vrijwel alle projecten rondom elektra.

Vergelijk offertes

Vraag meerdere offertes op bij verschillende installatiebedrijven en vergelijk deze grondig en goed. Zo ziet u snel de verschillen (in werkzaamheden) tussen specialisten en kiest u secuur een specialist die bij uw project past. Bij Multi Concurrent is het aanvragen van een offerte geheel gratis en vrijblijvend.

Elektricien draden knippen

Multi Concurrent is uw expert

Wij hebben erkende en zeer ervaren elektriciens in dienst. Dit verzekert u van een professionele en vakkundige uitvoering van uw project met de bijbehorende garantie. Voor vrijwel alle projecten rondom elektra staan onze elektriciens voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie, advies over elektra of voor het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte.

Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.