Kosten elektricien

Wanneer u een project voor ogen hebt waar u een elektricien voor in de arm wilt nemen, is het goed om vooraf te weten aan welke kosten u moet denken om het project uit te voeren. Op deze pagina leest u wat een elektricien gemiddeld kost (per uur) en welke factoren deze prijs bepalen.

Ga snel naar

Wat kost een elektricien gemiddeld?

Een goed opgeleide en ervaren elektricien kost zo’n €40 per uur. Er zijn elektriciens die een lager uurtarief hanteren, maar onderzoek goed of deze elektriciens ook voorzien van een diploma en de ervaring die nodig is om uw project met succes uit te voeren. Bekijk hier de tarieven van verschillende elektriciens:

Type elektricien/soort bedrijfGemiddeld uurloon elektricien (incl. BTW)Toelichting
Ongecertificeerde elektricien€ 10 – € 25‘Elektricien’ zonder diploma of certificaten. Sterk af te raden.
Zzp’er/eenmanszaak€ 35 – € 45Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf.
Mkb’er€ 45 – € 70Groot gecertificeerd elektriciensbedrijf.

*Bovenstaande prijzen zijn ter indicatie

Elektricien draden knippen

Kosten elektricien per uur

Het uurloon dat door een elektricien in rekening wordt gebracht kan dus aanzienlijk verschillen. We zien vaak dat een startende elektricien een uurloon hanteert van €25. Deze vraagt minder uurloon, omdat er nog geen ervaring is opgedaan. Een elektricien die al jaren werkzaam is en de nodige projecten succesvol heeft uitgevoerd, zal al snel tussen de €35 a €50 per uur vragen.

Omdat men meer ervaren is, is het uurloon hoger, maar bent u ook verzekerd van een elektricien die weet wat hij of zij doet en hoe hij of zij uw project succesvol uitvoert.

Prijsvoorbeelden elektricien

Per soort elektricien hebben we een prijsvoorbeeld opgemaakt, ter verduidelijking.

Elektricien installeert wandcontactdoos

Factoren die de totale kosten voor een elektricien bepalen

Er zijn een aantal factoren welke van invloed zijn op de totaalprijs van een elektricien:

Soort project

Er zijn uiteraard veel verschillende soorten projecten waar u een elektricien voor nodig kunt hebben. Het soort project heeft invloed op de totale prijs van de elektricien. We hebben voor u in onderstaande tabel een overzicht gemaakt met de meest voorkomende projecten van een elektricien:

Soort projectGemiddelde prijs (incl.materiaal, montage en btw)Omschrijving
Elektriciteit aanleggen€ 1.550 – € 2.000Elektriciteit aanleggen in een complete woning.
Verlichting aanleggen€ 500 – € 750Verlichting aan leggen in een woning.
Meterkast vervangen€ 475 – € 650Een meterkast vervangen of aanleggen met meer dan 4 groepen.
Aardschakelaar aansluiten€ 110 – € 160Een aardschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
Stopcontact aanleggen€ 50 – € 80Een stopcontact aanleggen in een willekeurige ruimte binnen of buiten de woning.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijs raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Uurtarief of totaalprijs?

We raden aan altijd met een elektricien een totaalprijs voor uw project af te spreken. Wanneer een uurtarief gehanteerd wordt, bent u afhankelijk van het tempo waarop de elektricien werkt. Duurt het project langer, dan kunnen de totale kosten flink oplopen.

Moeilijkheidsgraad van het project

Sommige elektriciens hanteren een verschillend uurtarief per project. Dit verschilt tot wel € 10 op het uurloon. Met name bij lastige projecten, zoals het aanleggen van verlichting of het vervangen van de groepenkast, hanteert de elektricien in sommige gevallen een hoger uurloon. Informeer bij de elektricien van tevoren wat het uurloon voor het betreffende project is.

Extra opties

In sommige gevallen zijn er extra werkzaamheden nodig om een project tot een optimaal resultaat te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van sleuven bij het plaatsen van een inbouwstopcontact:

In muur frezenGemiddelde prijs per uurGemiddelde prijs per extra
minder dan 2 meter in gips of cellenbeton€ 40 – € 65€ 10
minder dan 2 m in vast beton€ 65 – € 80€ 15

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijs raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips inhuren elektricien

Hieronder leest u enkele bespaartips om de kosten voor een elektricien zo laag mogelijk te houden:

Meerdere projecten

In het geval dat de elektricien voorrijkosten berekent is het een goed idee om de specialist ook andere elektriciteit gerelateerde projecten uit te laten voeren, zoals een stopcontact vervangen of de meterkast vervangen. Op die manier bespaart u tot wel € 40 aan extra voorrijkosten.

Onderhandel over de prijs

Wanneer u een totaalprijs ontvangt van de elektricien voor uw project, is het goed hierover in onderhandeling te gaan met de elektricien. Dit kan u zomaar tot € 300 besparing opleveren.

Help zelf mee

Het aansluiten van elektriciteit is geen eenvoudig project, maar er zijn wel werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren. Denk aan het doortrekken van kabels of de opruimwerkzaamheden na het project.

Zeker wanneer de elektricien een uurtarief rekent, kan u dit zomaar 1-2 arbeidsuren schelen en dit maakt dat u zo’n € 40 tot € 80 bespaart.

Een professionele elektricien inhuren van Multi Concurrent

Wij hebben erkende en zeer ervaren elektriciens in dienst. Dit verzekert u van een professionele en vakkundige uitvoering van uw project met de bijbehorende garantie. Voor vrijwel alle projecten rondom elektra staan onze elektriciens voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie, advies over elektra of voor het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte.

Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.