Verlichting aanleggen kosten

Het aanleggen van verlichting in uw woning is een klus die u zelf kunt doen, maar wij raden dit af. Een elektricien weet precies welk soort verlichting op welke manier aangesloten dient te worden. Door deze klus door een elektricien te laten doen, verkleint u de kans op kortsluiting en brandgevaar. Op deze pagina leest u alles over het laten aansluiten van verlichting in uw woning en de kosten hiervan.

Ga snel naar

Wat kost verlichting aanleggen door een elektricien?

De kostprijs voor het aanleggen van verlichting is sterk afhankelijk van de grootte van het project, het type verlichting en uw persoonlijke wensen en behoeften. Hieronder volgt een prijsoverzicht over het aanleggen van verlichting in uw woning, dit zijn prijzen ter indicatie:

Type projectGemiddelde prijzen (incl. materiaal, montage en btw) (excl. armaturen)Bijzonderheden
Complete woning€ 1.650 – € 2.0009 – 16 lichtpunten
Keuken€ 400 – € 5503 – 4 lichtpunten
Woonkamer€ 350 – € 5502 – 4 lichtpunten
Gang€ 125 – € 2501 – 2 lichtpunten
Slaapkamer€ 135 – € 2501 – 2 lichtpunten
Badkamer€ 120 – € 2251 – 2 lichtpunten
Buitenverlichting€ 90 – € 275Gemiddelde prijs is voor een normale verdeling van het aantal lichtpunten (gemiddeld 8 lichtpunten)

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijs raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Elektricien installeert wandcontactdoos

Prijsvoorbeelden verlichting aanleggen

Ter aanvulling op bovenstaand prijzenoverzicht hebben wij een aantal prijsvoorbeelden opgesteld:

Voordeligste optie

Een kleine ruimte voorzien van een aantal lichtpunten kost u maximaal € 250.

Grotere ruimte

In een redelijk grote ruimte, zoals uw woonkamer of keuken, wilt u meerdere lichtpunten laten aanleggen door een elektricien. Gemiddeld kost u dit maximaal zo’n € 500.

Grote lichtbehoefte

Hebt u een nieuwbouwwoning gekocht of gaat u uw bestaande woning volledig renoveren? Dan kunt u ervoor kiezen alle lichtpunten in de woning te laten aanleggen door een elektricien. Een dergelijk groot project kost zo’n € 1650 tot € 1900.

Prijsopbouw kosten verlichting aanleggen

De totale kosten voor het laten aanleggen van verlichting door een erkende elektricien bestaan voor zo’n 75% uit materiaalkosten en voor 25% uit arbeidskosten. De afvoer- en voorrijkosten zijn meestal al verwerkt in deze arbeidskosten.

Vrijblijvende offerte?

Kosten elektricien

De kosten voor een elektricien zijn uiteenlopend. Een beginnende elektricien vraagt misschien maar €20 per uur, maar deze heeft niet de nodige kennis en ervaring die bij sommige projecten wel nodig is. Daarentegen kan een zeer ervaren elektricien misschien weer € 50 per uur kosten, wat de totaalprijs snel kan doen oplopen. Het is daarom goed om vooraf duidelijk in kaart te brengen hoe uw project eruit ziet en hoe arbeidsintensief het project is. Probeer voorafgaand aan de klus een vaste totale prijs voor het project af te spreken, zo komt u niet voor onverwachte kosten in te staan.

Hoe kunt u de kosten laag houden?

Om de kosten voor het laten aanleggen van verlichting zo laag mogelijk te houden hebben wij ook voor dit project enkele bespaartips opgesteld. Deze leest u hier:

Meerdere projecten

In het geval dat de elektricien voorrijkosten berekent is het een goed idee om de specialist ook andere elektriciteit gerelateerde projecten uit te laten voeren, zoals een stopcontact vervangen of de meterkast vervangen. Op die manier bespaart u tot wel € 40 aan extra voorrijkosten.

Onderhandel over de prijs

Wanneer u een totaalprijs ontvangt van de elektricien voor uw project, is het goed hierover in onderhandeling te gaan met de elektricien. Dit kan u zomaar tot €50 schelen op een klus zoals het aanleggen van verlichting.

Help zelf mee

Het aansluiten van elektriciteit is geen eenvoudig project, maar er zijn wel werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren. Denk aan het doortrekken van kabels of de opruimwerkzaamheden na het project.
Zeker wanneer de elektricien een uurtarief rekent, kan u dit zomaar 1-2 arbeidsuren schelen en dit maakt dat u zo’n € 40 tot € 80 bespaart.

Verlichting aan laten leggen door Multi Concurrent

Wij hebben erkende en zeer ervaren elektriciens in dienst. Dit verzekert u van een professionele en vakkundige uitvoering van uw project met de bijbehorende garantie. Voor vrijwel alle projecten rondom elektra staan onze elektriciens voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie, advies over elektra of voor het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte.

Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.