Aardlekschakelaar aansluiten kosten

Is uw aardlekschakelaar aan vervanging toe of wilt u een nieuwe aardlekschakelaar laten plaatsen? Het is goed om vooraf te weten met welke gemiddelde prijs u rekening dient te houden om dit project door een elektricien te laten uitvoeren. Op deze pagina leest u over de gemiddelde prijzen, de prijsopbouw en welke factoren de prijs beïnvloeden.

Ga snel naar

Kosten aansluiten aardlekschakelaar

Wilt u ervan verzekerd zijn dat de aardlekschakelaar goed en veilig wordt uitgevoerd? Schakel dan een erkend elektricien in om dit project voor u uit te voeren. Alles wat na de kWh-meter in de meterkast van uw woning wordt aangesloten op het stroomnet, mag u als huisbezitter in principe zelf uitvoeren. Wij raden daarentegen aan dit niet zelf te doen. De verzekering dekt de schade niet wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt door onkunde. Het zelf aansluiten van de aardlekschakelaar is een risico wat u beter niet kunt nemen.

De prijs voor het aansluiten van een aardlekschakelaar is afhankelijk van het merk aardlekschakelaar, het uurtarief van de elektricien en het aantal aardlekschakelaars dat uw wilt laten plaatsen. Het is verplicht om in iedere woning twee aardlekschakelaars te hebben. Er mogen maximaal vier groepen achter één aardlekschakelaar worden geplaatst. Het aantal aardlekschakelaars wat nodig is, is dus afhankelijk van het aantal groepen in de meterkast. Hieronder vindt u een gemiddelde prijs ter indicatie per type project:

Soort projectGemiddelde prijs aardlekschakelaar aansluiten of vervangen (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen 1-fase€ 120Het aanleggen of vervangen van een nieuwe aardlekschakelaar voor een 1-fase aansluiting.
Aardlekschakelaar aansluiten of vervangen 3-fase€ 140Het aanleggen of vervangen van een nieuwe aardlekschakelaar voor een 3-fase aansluiting.
Aardlekautomaat aansluiten of vervangen 1-fase€ 150Combinatie van een zekeringsautomaat en aardlekschakelaar, zodat bij een lek niet alle 4 groepen uitvallen, maar enkel de groep waar het lek zich in bevindt. Geschikt voor een 1-fase aansluiting.
Aardlekautomaat aansluiten of vervangen 3-fase€ 170Combinatie van een zekeringsautomaat en aardlekschakelaar, zodat bij een lek niet alle 4 groepen uitvallen, maar enkel de groep waar het lek zich in bevindt. Geschikt voor een 1-fase aansluiting.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijs raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Aardlekschakelaar aansluiten en de kosten

Prijsvoorbeelden kosten aansluiten aardlekschakelaar

Een aantal prijsvoorbeelden om bovenstaande prijzen nader te onderbouwen, leest u hier:

Voordeligste optie

De aardlekschakelaar dient vervangen of aangesloten te worden en u wilt hier zo min mogelijk voor betalen. Wanneer u kiest voor de goedkoopste soort aardlekschakelaar en u laat deze aansluiten door een erkende elektricien, kost u dit zo’n € 100.

Gemiddelde optie

U wilt een nieuwe aardlekschakelaar laten aansluiten of uw oude aardlekschakelaar vervangen. Omdat u de klus goed wilt laten doen, kiest u voor een A-merk aardlekschakelaar welke door een erkende elektricien wordt aangesloten. Dit kost u zo’n € 130.

Kostbare optie

De meest kostbare keuze die u kunt maken is het kiezen voor een aardlekautomaat. Een aardlekautomaat is een combinatie van een aardlekschakelaar en een zekeringsautomaat. Met een aardlekautomaat worden niet alle 4 groepen tegelijk uitgeschakeld bij een stroomlekkage of overbelasting, maar slechts de ene groep waar het lek of de overbelasting zich in bevindt.

Het laten plaatsen van een aardlekautomaat door een erkende elektricien kost zo’n € 160.

Prijsopbouw

Het laten aansluiten of vervangen van een aardlekschakelaar is geen intensieve klus. Wel is het van belang dat dit door een ervaren elektricien wordt gedaan, om brandgevaar zoveel als mogelijk in te perken. Van de totale prijs die u betaalt voor deze klus is zo’n 35% daarvan materiaalkosten. De overige 65% zijn de totale arbeidskosten.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Zoals bij de meeste projecten zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de totale kosten die komen kijken bij het vervangen of aansluiten van een aardlekschakelaar. We hebben deze factoren voor u uitgeschreven in een aantal keuzes die u maakt m.b.t. het project.

Uurtarief of totaalprijs

Het is aan te raden altijd een totaalprijs af te spreken voor het vervangen of aansluiten van een aardlekschakelaar. Wanneer het project op basis van een uurtarief is afgesproken, bent u afhankelijk van de snelheid en de efficiëntie van de elektricien. Wanneer u een totaalprijs afspreek voorafgaand aan het project, komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Merk aardlekschakelaar

De aanschafprijs van aardlekschakelaars kan erg verschillen. Een A-merk is uiteraard kostbaarder dan een standaard aardlekschakelaar. Bedenk vooraf goed welk soort aardlekschakelaar u wenst te laten installeren.

Aardlekschakelaar of aardlekautomaat

Een aardlekautomaat is een combinatie van een aardlekschakelaar en een zekeringsautomaat. Met een aardlekautomaat worden niet alle 4 groepen tegelijk uitgeschakeld bij een stroomlekkage of overbelasting, maar slechts de ene groep waar het lek of de overbelasting zich in bevindt.

De meerprijs van een aardlekautomaat t.o.v. een aardlekschakelaar is slechts zo’n € 20.

Extra opties

Het aanleggen van de aardlekschakelaar gaat vaak gepaard met het vervangen van onderdelen in de meterkast. Denk hierbij aan het toevoegen van extra groepen of een beltrafo.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btwOmschrijving
Kookgroep toevoegen€ 55Belangrijk als je elektrisch gaat koken.
Beltrafo toevoegen€ 35Deurbellen werken meestal op laagspanning. Een transformator is dan noodzakelijk.
Extra aardlekschakelaar toevoegen€ 85Elke meterkast dient minimaal 2 aardlekschakelaars te hebben.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde, ter indicatie. Voor een exacte prijs raden we u aan een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips aansluiten aardlekschakelaar

Om de kosten voor het vervangen of nieuw aansluiten van een aardlekschakelaar zo laag mogelijk te houden, hebben we enkele simpele bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Meerdere projecten: In het geval dat de elektricien voorrijkosten berekent is het een goed idee om de specialist ook andere elektriciteit gerelateerde projecten uit te laten voeren, zoals een stopcontact vervangen of de meterkast vervangen. Op die manier bespaart u tot wel € 40 aan extra voorrijkosten.
Onderhandel over de prijs: Wanneer u een totaalprijs ontvangt van de elektricien voor uw project, is het goed hierover in onderhandeling te gaan met de elektricien. Hiermee bespaart u bij een relatief klein project zoals deze toch zo’n €20.
Ruim zelf op: Kies ervoor zelf op te ruimen wanneer de aardlekschakelaar is aangesloten. Dit scheelt uw elektricien tijd. In dit geval bespaart u tijd van de elektricien wat maakt dat u bespaart op de totaalprijs.

Aardlekschakelaar aan laten sluiten door Multi Concurrent

De ervaren en erkende elektriciens van Multi Concurrent sluiten voor u vakkundig en snel uw aardlekschakelaar aan. Ook het vervangen van uw aardlekschakelaar doen wij veilig en efficiënt.
Wilt u meer informatie, advies over aardlekschakelaars of een vrijblijvende offerte opvragen?

Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.