Subsidies verwarming

Verwarmingingen zijn hedendaags veel zuiniger waardoor u geld kunt besparen op uw factuur. Wanneer u een nieuwe verwarmingsketel laat plaatsen (of uw bestaande verwarming laat renoveren), dan kunt u waarschijnlijk ook nog eens aanspraak maken op verscheidene subsidies en premies. Met een nieuwe verwarming kunt u ook nog eens bezuinigen op uw energierekening.

Ga snel naar

Premie verwarmingsketels

Om duurzame verwarmingstoestellen toe te juichen, worden er tegenwoordig subsidies aangeboden door de overheid. Hierbij kunt u denken aan warmtepompen, zonneboilers en HR-ketels. Om 100% zeker te zijn van waarvoor u subsidies kunt ontvangen en hoeveel deze subsidies bedragen, dient u de voorwaarden goed na te lezen. Zo is het in elke gemeente toch net wat anders.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening met een aantrekkelijke rente waarmee u energiebesparende investeringen kan financieren. Vooral in de huidige tijden van klimaatvervuiling, kunt u vaak een beroep doen op deze regeling. De Energiebespaarlening geldt voor de installatie van een biomassaketel, zonneboiler, warmtepomp, HRe-ketel.

Als particulier kunt u minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro lenen tegen hele lage rente-tarieven. De looptijd van de lening loopt tussen de 7 en 15 jaar. Dit is volledig afhankelijk van het totaal geleende bedrag.

Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen minimaal € 25.000 euro en maximaal 5 miljoen euro lenen, met een looptijd van 10 tot 15 jaar.
Bekijk de site van het Nationaal Energiebespaarfonds voor meer informatie.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een premie gericht op investeringen in duurzame verwarming. De Nederlandse overheid wil de komende jaren meer gezinnen aanzetten om te kiezen voor energiebesparende verwarmingsinstallaties die minder CO2 uitstoten.

Het bedrag van deze premie verwarmingsketel is afhankelijk van het type haard dat u laat plaatsen en de energieprestatie. Zowel bedrijven als particulieren kunnen er aanspraak op maken.
Bekijk de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Groen Hypotheek / Regeling groenprojecten

De Groene Hypotheek is een lening met een hele lage rente. Zo stimuleren ze u om de duurzaamheid van de woning te verbeteren. Er zijn verschillende projecten waarmee u in aanmerking komt voor deze regeling. Denk hierbij aan een warmtepomp of zonneboiler.

Deze lening wordt uitgegeven door een bank en gemiddeld ontvangt u een lager rente-tarief van 0,5 tot 1% ten opzichte van een normaal tarief.

Vloerverwarming houten vloer

Subsidies verwarmingsketel op gemeentelijk of regionaal niveau

Zowel gemeentelijk als op regionaal niveau zijn er verscheidene maatregelen waarmee een deel van de aanschaf van uw haard of kachel kunnen worden terugbetaald. Vraag dit van tevoren na bij uw gemeente en ga op zoek naar de precieze voorwaarden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u help nodig met het uitzoeken van subsidies of regelingen? Onze specialisten staan graag voor u klaar. Aarzel dus niet om te bellen of te mailen. Wij zijn een aannemer met de beste prijs-kwaliteitverhouding en bij ons is de klant koning.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.