Houtkachel laten plaatsen

Een houtkachel laten plaatsen? Het laten plaatsen van een houtkachel is een investering voor de rest van uw leven. Een houtkachel is niet alleen een maker van sfeer, maar ook nog eens super handig. Het laten plaatsen van een houtkachel dienst professioneel te gebeuren en mag worden gedaan door een deskundige specialist. Het veilig laten installeren van een houtkachel, is een klus voor de vakman. Wij helpen u snel graag verder.

Ga snel naar

Houtkachel laten plaatsen en de kosten

De kosten van het laten plaatsen van een houtkachel zijn afhankelijk van uw huidige situatie. Als u nog geen rookkanaal heeft, dan zal deze aangelegd mogen worden. Heeft u wel een rookkanaal? Dan dient deze deskundig worden gecontroleerd op een juiste werking. Zo dienen de giftige rookgassen veilig worden afgevoerd. Dit soort zaken zorgen er natuurlijk voor dat de prijzen kunnen fluctueren. De prijzen kunnen uitlopen van € 1.000,- tot € 5.000,-. Hieronder vind u de kosten voor het laten plaatsen van een houtkachel.

HoutkachelKostenindicatie
Aanschaf€ 1.000,- tot € 3.000,-
Plaatsen vrijstaande houtkachel€ 400,- tot € 500,-
Plaatsen ingebouwde houtkachel€ 150,- tot € 500,-
Inspectie rookkanaal€ 100,- tot € 150,-
Voering rookkanaal€ 1.500,- tot € 2.000,-
Dubbelwandig rookkanaal€ 2.000,- tot € 3.000,-

Prijzen zijn inclusief BTW

Houtkachel met CV

Kosten rookkanaal laten plaatsen

Heeft u huis geen rookkanaal? Geen probleem. Wij leggen een rookkanaal voor u aan. Dit doet Multi Concurrent met speciaal dubbelwandig afvoermateriaal. Hierdoor weet u dat u kachel duurzaam te werk gaan en tot wel 100 % veiliger brand. Ook het aftimmeren verzorgen wij voor u. Zo kunnen wij u al een brandwerend en veilige rookkanaal afleveren vanaf € 1.000,-. De installatie kost € 450,- tot € 750,- en het aftimmeren kost € 100- tot € 350,-. Vergeet natuurlijk de materiaalkosten niet. Zo bent u voor een dubbelwandige rvs-buis tussen de € 150,- tot € 250,- kwijt.

Bent u in het bezit van een gemetseld rookkanaal? Dan zorgen onze installateurs ervoor dat daar een flexibele rvs-buis doorheen wordt getrokken. Dat is een geïsoleerde buis die € 50,- tot € 80,- kost. Hieronder vindt u een handige overzicht, betreft de kosten voor het laten plaatsen van een rookkanaal.

Prijsbepalende factoren kosten rookkanaal

Wij hebben enkele andere factoren die belangrijk zijn voor de totale kosten van een rookkanaal op een rijtje gezet voor u.

Lengte rookkanaal

Hoe langer de rookkanaal mag zijn, hoe meer tijd en materiaal het onze specialisten gaat kosten. Hierdoor worden de totale kosten dus hoger.

Aantal verdiepingen

De vakman moet door elke verdieping een opening maken voor het nieuwe rookkanaal en de opening netjes afdichten. Hoe meer verdiepingen, hoe meer tijd dat kost. Ook daardoor stijgen de kosten.

Bij elke verdieping mag er een extra opening gemaakt worden. Deze moeten ook afgedicht worden. Hierdoor is onze specialist langer bezig waardoor de totale kosten zullen stijgen.

Materiaal waar het rookkanaal doorheen moet

Hoe harder de vloer, hoe hoger de kosten. Het aanleggen van een rookkanaal in beton is dus duurder, dan het aanleggen van een kanaal in hout. Dit ziet u terug in de uiteindelijke kosten.

Stookkosten

Een houtkachel verbruikt minder hout dan een hout-gestookte open haard. Bij een open haard is het rendement slechts tien tot vijftien procent. De meeste warmte gaat verloren via de schoorsteen. Met een houtkachel verwarmt u alleen de ruimte waarin de houtkachel staat. Een houtkachel staat het vaakst in een woonkamer. Wilt u het hele huis verwarmen? Kies dan voor een houtkachel met cv-koppeling. Deze kachel sluit u aan op het cv-systeem. Dit soort houtkachels staan vaak buiten zicht en zijn alleen functioneel qua warmte. Als u dus kiest voor een houtkachel voor de sfeer, dan is een houtkechel met cv-koppeling niet de juiste keus. Zo’n combinatie kost tussen de € 9.000,- en € 12.500,-.

Een andere optie is een houtkachel met een hr-ketel. Zo kunt u een hr-ketel gebruiken voor warm water in de rest van het huis. U kunt ook kiezen voor een pelletkachel-cv. Het cv-systeem wordt aangesloten op de radiatoren waardoor u ook warm water heeft in de keuken en douche. U kunt u dus met een houtkachel alleen, niet heel uw huis verwarmen. Buiten een houtkachel heeft u dus een extra warmtebron nodig.

Openhaard

Wat stookt u in een houtkachel?

Wilt u de houtkachel volledig kunnen benutten? Kies dan voor droog en schoon haardhout. Zo zorgt dit brandhout voor de meest volledige verbranding waardoor er minder giftige rookgassen vrij komen. Hout die perfect bruikbaar is voor een houtkachel, heeft een vochtpercentage van 15 procent en heeft de dikte van een pols. Dit komt omdat te dik hout vaak toch vochtig is aan de binnenkant, waardoor deze niet volledig kan verbranden.

In deze huidige tijden van klimaatbewustheid, willen veel van onze klanten CO2-neutraal stoken. Dit kan met FSC-gecertificeerd hout. Zo komt dit type hout uit een verantwoord beheer bos en kunt u er van uitgaan, dat u voldoet aan alle Europese eisen. U kunt ook kiezen voor kolen en briketten maar daar moet u houtkachel wel de juiste specificaties voor hebben. Let ook op dat u niet op een hinderlijke wijze rook of roet verspreid. Op basis van de wet kunt u zelfs een stookverbod opgelegd kunnen krijgen.

Vrijblijvende offerte?

Belangrijke zaken bij het laten plaatsen van een houtkachel

Zoals u inmiddels heeft kunnen lezen, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het plaatsen van een houtkachel. Zo is het belangrijk of het rookkanaal tot voorbij de nok van het dak loopt. Als dit niet het geval is, dan kan onze vakman bepalen of een rookkanaal alsnog haalbaar is.

Een ander heel belangrijk punt is dat u een houtkachel aanschaft met een hoog rendement. Kies hierbij ook gewoon voor een hout voorraad die groot genoeg is. Zo kunt u met een moderne houtkachel 1 tot 1,5 kilo hout per uur verbruiken. Daarom adviseren wij u om altijd 500 kilo hout voorradig te hebben.

Houtkachel laten plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u een houtkachel professioneel laten plaatsen? Multi Concurrent is uw juiste partner. Wij zijn een full-service aannemersbedrijf en kunnen u helpen van A tot Z. Zo kunt u voordelig al uw schoorsteen en kachel werkzaamheden onderbrengen bij een enkele partij. Dit scheelt veelal in zorgen en de totale kosten.

Wij plaatsen dagelijks houtkachels, gashaarden en elektrische haarden en weten precies wat te doen maar ook zeker wat niet. Wilt u weten wat een project u exact gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Wij gaan altijd veilig te werk.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.