Openhaard

Overweegt u om een openaard te laten plaatsen? Of wilt u juist uw huidige openhaard laten renoveren? Welke optie u ook aan het overwegen bent, u kunt altijd terecht bij Multi Concurrent. Wij zijn een full service bedrijf waarbij u terecht kunt voor uiteenlopende diensten. Wij kunnen huizen verbouwen, maar ook voor het aanbrengen van stucwerk kunt u bij ons terecht. Naast het plaatsen van hekwerken kunt u ook onze hulp inschakelen als u iets aan uw haard wilt laten doen. Wij hebben ervaring met vele soorten openhaarden. We kunnen u overal bij helpen. Hieronder vertellen we u meer over de diverse openhaarden die wij plaatsen en waarom een openhaard een aanrader is. We gaan dieper in op enkele veel gestelde vragen over dit onderwerp. Tot slot laten we u zien waarom het een slim idee is om een gratis offerte aan te vragen bij Multi Concurrent. Wij laten u niet alleen zien wat de prijs hiervoor is, maar ook onder meer hoe deze prijs is opgebouwd en wat de planning zal zijn.

Ga snel naar

Verschillende soorten openhaarden

U hebt diverse opties als u kiest voor een openhaard. Haarden zijn er in allerlei soorten en maten. Ten eerste kunt u kiezen voor een vrijstaande houtkachel. Ook een inzethaard is een optie. Een inbouw haard is tevens een geliefde optie. Daarnaast wordt vaak gekozen voor een open haard naar gashaard. Hieronder bespreken we deze verschillende soorten openhaarden in meer detail voor u.

Vrijstaande houtkachel

Een vrijstaande houtkachel is één van de opties waarvoor u kunt kiezen. Deze optie is fantastisch als uw niet alleen een vertrek van warmte wilt voorzien, maar als u ook sfeer wilt scheppen. Bovendien is een vrijstaande houtkachel geschikt als u minder ruimte hebt, of als u simpelweg meer flexibiliteit nodig heeft van een kachel. U kunt een vrijstaande houtkachel plaatsen waar u dat maar wilt. Bovendien heeft u de keuze uit diverse modellen, zodat er voor ieder wat wils is. Dankzij het hoge rendement behoort de vrijstaande houtkachels tot de meest milieuvriendelijke opties van dit moment. Daarnaast kan dit type haard gemakkelijk geïnstalleerd worden. Multi Concurrent helpt u hier graag bij. Wel is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat deze kachel onderhoud nodig heeft. Voor het schoonmaken van het kanaal heeft u de services van een erkend schoorsteenveger nodig.

Inzethaard

Een andere optie waar u voor kunt kiezen is een inzethard, ook wel bekend als een inzet houtkachel. Deze kachel kan in de reeds bestaande open haard geplaatst worden, waarna u beschikt over een manier van stoken die niet alleen veiliger is maar ook nog eens een hoger rendement oplevert. Uit onderzoeken is gebleken dat dit rendement 60% tot 70% hoger kan zijn. U hebt hierbij de keuze uit verschillende modellen. Zo kan bijvoorbeeld de opening aan verschillende zijdes. Het is maar wat uw voorkeur heeft. Het is mogelijk dat uw bestaande schouw uitgebreid moet worden om plaats te maken voor de inzethaard. In dat geval bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Wij helpen u graag met deze klus.

Inbouw haard

U kunt ook kiezen voor een inbouw haard. Door het schitterende uiterlijk valt deze haard meteen op. Het heeft een klassieke look die authenticiteit en knusheid benadrukt. De inbouwhaard valt op door het hoge rendement: 80%, tegenover 20% met een oude openhaard. Bovendien valt ook de hoge mate van veiligheid op aan een inbouw haard. In een inbouw haard is glas aanwezig, waardoor u zich heeft op vlam. Dit geeft dit type haard een fijn gevoel van gezelligheid. Vooral tijdens de koudere dagen van het jaar zult u optimaal kunnen genieten van de aangename warmte die deze inbouw haard u geeft. U hebt de keuze uit vele modellen, en Multi Concurrent plaatst ze met liefde en plezier voor u.

Open haard naar gashaard

U kunt uw openhaard om laten transformeren naar een gashaard. Een gashaard valt op door de uiterlijke kenmerken. Het wordt door velen getypeerd als een designobject. Hierdoor past het bij uiteenlopende soorten interieurs. Niet alleen de warmte valt op, maar het is tevens fascinerend om te kijken naar het vlammenspel in de gashaard. Er is veel keuze op het gebied van gashaarden. Deze gashaarden behalen een bijzonder hoog rendement. Bovendien kunt u gemakkelijk aanpassen in welke mate de haard aan het branden is. Van veel warmte tot aan het creëren van sfeer, een gashaard kan het allemaal. Een gashaard maakt gebruik van aardgas of propaan, gecombineerd met een houtset of kiezels. Hierdoor worden minder fijnstoffen geproduceerd. Met een gashaard kunt u pas echt ontspannen.

Openhaard

Prefab of op handgemaakte openhaard

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen, is er op het gebied van haarden een hoop keus. Waar u ook voor kiest, u bent er zeker van dat Multi Concurrent het voor u kan plaatsen. Op het gebied van openhaarden heeft u de keuze tussen prefab en handgemaakt. Prefab betekent prefabricage en wordt ook wel montagebouw genoemd. Het voordeel van een handgemaakte variant is dat u meer mogelijkheden hebt. Alles kan op maat gemaakt worden, terwijl de mogelijkheden bij prefab varianten net wat meer gelimiteerd zijn. Handgemaakte versies kunnen beter op uw voorkeuren worden aangepast. Er kan meer rekening gehouden worden met uw interieur. Als u niet zeker weet wat de beste optie voor u is, kunt u altijd terecht bij Multi Concurrent voor advies.

Prefab openhaard

Alhoewel er meer mogelijkheden zijn als u kiest voor een op maat gemaakte variant, betekent dit niet dat prefab versies niet zo hun eigen voordelen hebben. Het handige aan deze modellen is dat ze meteen klaar zijn voor gebruik. Dat scheelt een hoop gedoe. Een hoop facetten van prefab modellen staan vast. Dit is een groot verschil met handgemaakte varianten. Dit zorgt er voor dat de prijzen lager kunnen blijven en tevens zorgt het er voor dat de montage soepeler zal verlopen.

Handgemaakte openhaard

Een handgemaakte haard stelt u in staat om alles exact naar wens in te richten. Zo weet u zeker dat uw haard optimaal aansluit op de rest van uw interieur. Het kost misschien wat extra in vergelijking met een prefab model, maar u krijgt hier wel een hoop voor terug. Maar het is ook mogelijk om het model dat u al hebt aan te passen. De keuze is enorm op dit vlak.

Een echte ambiance maken

Er is niets dat u meer in staat stelt om een sfeer te creëren dan een haard. Vuur is passie, vuur is warmte en vuur is leven. Dit element is zo veelzijdig dat het bijzonder voelt dat u het zomaar in huis kunt creëren. Er is niets dat meer een bijzondere ambiance in huis kan scheppen dan een open haard. Zo maakt u iedere avond gezellig.

Vrijblijvende offerte?

Stralingswarmte

De warmte die u voelt vanaf openhaarden wordt ook wel stralingswarmte genoemd. Deze vorm van straling komt direct vanaf het vuur af. Dit effect wordt versterkt omdat de haard open is. U voelt de warmte van het vuur in de directe nabijheid. Dit gevoel van warmte is ongeëvenaard. Dat is pas echt genieten.

Veelgestelde vragen over openhaarden

Het aansteken van openhaard is niet moeilijk. Ten eerste opent u de luchttoevoer met behulp van de klep in het rookkanaal. Als brandstof heeft u schoon en droog hout nodig. De grootste blokken plaatst u onderaan. Hierop plaatst u haaks een tweetal stapeltjes aanmaakhout. Vervolgens plaatst u enkele aanmaakblokjes tussen deze twee stapels. U steekt de aanmaakblokjes aan en opent de deur voor extra zuurstof. Na een minuut of vijf sluit u de deur en voilà.

Aan openhaardhout zult u weinig geld kwijt zijn. Van invloed op de prijs is het type hout dat u kiest. Een kuub losgestort nat haardhout kost u gemiddeld tussen de 40 en 60 euro, terwijl 1 kuub losgestort droog hardhout u tussen de 80 en 100 euro kost. Gestapeld hardhout is nog een tikkeltje duurder, met een gemiddelde prijs tussen de 180 en 220 euro voor 1 kuub.

Alhoewel er veel soorten hout zijn die u kunt gebruiken voor openhaarden, is het niet zo dat ieder type hout maar geschikt is hiervoor. Sowieso moet hout aan een aantal eisen voldoen. Het dient droog en vrij van hars te zijn. Onder meer beukenhout, berkenhout, essenhout, eikenhout, elzenhout, naaldhout en fruitbomenhout kan hiervoor gebruikt worden.

Af en toe kan het voorkomen dat er rook vanuit openhaarden komt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Ten eerste is het mogelijk dat er iets verstopt is. Vaak gaat het hierbij om uw schoorsteen, maar het probleem kan hem ook in het rookkanaal zitten. Dit kanaal is bijvoorbeeld niet ruim genoeg. Daarnaast kan u de open haard op een verkeerde wijze aan hebben gestoken. Check tevens of u wel het juiste soort hout gebruikt. Tot slot kan mist buiten er toe leiden dat er rook ontstaat.

Openhaard laten plaatsen door Multi Concurrent

Openhaarden behoren al jaren tot de specialiteiten van Multi Concurrent. Tot ons team behoren diverse specialisten op dit vlak. Zij hebben ruim ervaring en weten iedere klus weer tot een succes om te toveren. Het hoofdkantoor van ons full service bedrijf is te vinden in Haarlem. Wij werken door heel Nederland, dus iedereen kan onze hulp inschakelen. Eén blik op onze offerte vertelt u een hoop. Onze prijzen zijn goed. Vaak wordt gezegd dat goedkoop duurkoop is. Toch lukt het ons iedere keer weer om hoge kwaliteit te leveren voor goede prijzen. Het optimaliseren van de verhouding tussen prijs en kwaliteit is een vlak waar wij op excelleren. Daarom hebben wij door heel Nederland al vele openhaarden mogen plaatsen. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw situatie? Vraag in dat geval via onze site gratis en compleet vrijblijvend een offerte aan.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.