Gashaard laten plaatsen

Een gaskachel verwarmd u huis niet alleen, maar zorgt ook nog eens voor de nodige sfeer in de desbetreffende ruimte. Deze gashaarden zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten en maten. Een gaskachel vervarmd uw huis wel minder efficiënt dan bijvoorbeeld een cv-ketel. Het laten plaatsen van een gashaard is dan ook vooral voor de uitstraling. U kunt een gashaard natuurlijk wel goed gebruiken als bijverwarming.

U kunt kiezen voor een gashaard met een thermostaatknop om zo toch de temperatuur vrij eenvoudig te kunnen regelen, maar ook een gesloten gaskachel behoort tot een optie. Een gesloten gaskachel verwarmt uw huis wel wat beter en laat dan ook een beter rendement zien. Met een gaskachel kunt u niet alleen uw ruimtes verwamen qua temperatuur maar doet deze ruimtes ook nog eens warmer ogen. Lees snel verder voor meer informatie en de kosten betreft een gashaard laten plaatsen.

Ga snel naar

Gashaard laten plaatsen kosten

Voordat u een gashaard laat plaatsen, wilt u natuurlijk eerst weten wat de totale kosten zullen zijn. Deze kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo kunt u zich voorstellen dat de soort gaskachel van belang is voor de prijs maar ook of er al een een rookkanaal of schoorsteen aanwezig is. Mocht er nog geen rookkanaal zijn aangelegd, dan dienen wij deze eerst te maken. Of wij de gashaard eenvoudig op het gas kunnen aansluiten is natuurlijk ook niet algeheel onbelangrijk. In onderstaande tabel vindt u een prijsindicatie voor het laten plaatsen van een gashaard.

Soort kostenpostPrijs materialenInstallatiekosten
Inbouw gaskachel/gashaard€ 1500,- – € 3000,-€ 1000,- – € 1500,-
Inzet gashaard/gaskachel€ 1000,- – € 2500,-€ 400,- – € 750,-
Vrijstaande gaskachel€ 2500,- – € 4000,-€ 700,- – € 1500,-
Prijsbereik gaskachels algemeen€ 500,- – € 10.000,-

Prijzen zijn inclusief BTW.

Openhaard

Prijsvoorbeelden gashaard laten plaatsen

Hieronder vindt u verschillende prijsvoorbeelden. Zo kunt u in één oog opslag zien wat een gemiddeld project u gaat kosten.

De voordeligste optie: heeft u al een schoorsteen? Dan kunt u kiezen voor een gaskachel. Deze wordt in de schoorsteen geplaatst en hoeft er geen rookkanaal worden aangelegd. Dit scheelt natuurlijk in de totale kosten omdat wij geen extra werkzaamheden hoeven uit te voeren. U bespaart dus op de installatiekosten en zo kunt u een inzethaard al laten plaatsen vanaf € 1400,-.

Een inbouwhaard laten plaatsen: inbouwhaarden zijn iets prijziger om te laten installeren. Vaak moeten er extra handelingen worden verricht omdat er misschien een haardombouw mag worden geplaatst. U kunt ook een extra schouw laten plaatsen (of zelfs een haardplateau). Dit soort keuzes doen de totale kosten natuurlijk laten stijgen. Als u gewoon voor een simpele inbouw gaskachel kiest, dan bent u inclusief de installatie € 2400,- kwijt.

De duurste optie: wilt u een gaskachel die geheel vrijstaand staat? Dan bent u qua totale kosten wel het meest kwijt. Omdat vrijstaande gashaarden zwaarder en ook duurder in aanschaf zijn, is de installatie ook prijziger. Zo moet er vaak een extra pijp worden aangelegd naar het rookkanaal waardoor er meer tijd benodigd is om een vrijstaande gaskachel te kunnen plaatsen. De tarieven voor een vrijstaande gashaard beginnen bij € 3000,-.

Prijsopbouw gashaard laten plaatsen​

Voordat u geld kunt besparen, wilt u natuurlijk eerst weten hoe de totale kosten zijn opgebouwd. Zo weet u precies op waar u op de kosten kunt besparen. Het meeste geld bent u kwijt aan de materialen. U kunt er van uitgaan dat u zo’n 70 % van de kosten bij het laten plaatsen van een gashaard besteed aan deze materialen. De arbeidskosten nemen zo’n 20 % tot 25 % in beslag en de voorrijkosten 5 %. Zo ziet u dat u het meeste geld kunt besparen op het materiaal en de gashaard zelf. De soort gashaard die u uitkiest is dus prijsbepalend en heeft dus een grote invloed op de totale kosten. Denk dus goed na over welke gashaard u wilt aanschaffen. Wij kunnen u natuurlijk ondersteunen in dit proces en wij vertellen u graag wat voor verschillende opties er zijn.

Gashaard laten plaatsen

Prijsbepalende factoren

Hieronder vindt u enkele andere keuzes die van invloed kunnen zijn op de totale kosten:

Plaatsen van de gashaard

Hoe dicht bij uw gashaard bij een schoorsteen, rookkanaal en gasaansluiting wordt geplaatst, hoe minder u in totaal kwijt bent. Zo kunnen onze specialisten efficiënt te werk gaan, waardoor u minder geld kwijt bent aan het plaatsen van een gashaard.

Als een gashaard geplaatst wordt en er veiligheidsmaatregelen mogen worden genomen, ook dan bent u meer kwijt. Zo kan er een haardombouw of een nieuwe rookkanaal benodigd zijn. Dit ziet u terug in de totale kosten.

Zelf plaatsen of laten plaatsen door erkende specialist

Bij het plaatsen van een gashaard is de nodige vakkundigheid benodigd. Heeft u de expertise in huis om dit zelf te kunnen? Dan kunt u natuurlijk op de kosten besparen door uw doe-het-zelf kennis te laten zien. Zorg natuurlijk ook voor de nodige gereedschap. U kunt ook altijd bepaalde delen zelf uitvoeren en de rest door onze specialisten laten doen. Wij zijn geheel flexibel.

Soort of type gashaard

Zoals bij alles, is goedkoop vaak duurkoop. Zo kunt u al een gaskachel aanschaffen voor € 400,-. Dit zijn geen gerenomeerde merken en als u uw veiligheid serieus neemt, kies dan voor een goede gashaard. Een inzet gashaard is het voordeligst en een vrijstaande gaskachel is het duurst.

Vrijblijvende offerte?

Handige bespaartips

Het laten plaatsen van een gaskachel kan u dus aanzienlijk wat geld kosten. Wilt u weten hoe u geld kunt besparen? Hieronder geven wij u enkele tips:

Kopen van een voordelige gaskachel: zoals u inmiddels weet, zijn zo’n 65% tot 70% van de kosten gereserveerd voor de gaskachel zelf. Door op zoek te gaan naar een betaalbare gaskachel, bespaart u dus op de kosten. Doe dus marktonderzoek en bespaar op deze manier op de totale kosten. Soms kunt u zelfs een gaskachel in de aanbieding vinden.

Offertes vergelijken: wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar bespaar op de totale kosten door offertes te vergelijken. Wij weten dat wij onderaan de streep het voordeligst zijn maar wij willen dat u dit zelf ondervind. Vraag dus bij meerdere aanbieders van gaskachels offertes aan, en kies voor de aannemer waarbij u het beste gevoel heeft.

Gashaard laten plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u een gashaard laten plaatsen? Multi Concurrent is de juiste partij. Zo plaatsen wij dagelijks meerdere gaskachels door heel Nederland. Dit doen wij tegen dezelfde voordelige tarieven maar natuurlijk zonder in te boeten op kwaliteit.

U kunt vrij eenvoudig een geheel vrijblijvende offerte aanvragen waarna u precies weet, waar u precies aan toe bent. U komt dus niet voor verrassingen te staan. Mocht u nog vragen hebben? Aarzel dan niet om deze te stellen. Wij helpen u graag en garanderen u de beste prijs-kwaliteitverhouding in heel Nederland.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.