CV haard laten plaatsen

Kachels en haarden zorgen voor een bepaalde warmte en sfeer in de desgewenste kamer. Alleen is deze warmte vaak niet voldoende en fungeren ze alleen als sfeermaker die een beetje warmte afgeeft. Als u kiest voor een haard met centrale verwarming, kiest u niet alleen voor milieuvriendelijk en voordelig, maar kunt u ook nog eens uw hele huis verwarmen waardoor de warmte optimaal benut wordt. Hoe dit in zijn werk gaat kunt u op deze pagina lezen.

Ga snel naar

Hoe werkt een cv haard of cv kachel?

Een CV haard is een kachel of inbouwhaard die rechtstreeks wordt aangesloten op uw centrale verwarming. Deze wordt aangedreven door pellets of hout. Omdat de CV door heel uw woning loopt, kunt u alle ruimtes verwarmen. Normaliter is een standaard haard alleen bedoelt voor het verwarmen van een enkele ruimte.

Een centrale verwarming die werkt op hout of pellets kan zowel in nieuwbouwwoning als in oudere woningen worden toegepast. Bij een renovatieproject zal de CV haard in een bestaande haardopening worden geplaatst. Als er nog geen haardopening is, zal deze worden gecreëerd. Hierna hoeft er alleen nog een verbinding worden gemaakt tussen de haard en de cv-ketel. Door het aansluiten op de waterleiding, zorgt de warmtewisselaar voor het voor verwarmen van het water in een badkamer of keuken.

CV haard binnen

Welke voordelen heeft een houtkachel op een centrale verwarming?

Omdat CV-haarden hogere temperaturen aankunnen dan traditionele haarden en kachels, kunnen ze worden ingeschakeld voor de bijverwarming van de volledige woning. De meeste CV-haarden bereiken een maximaal vermogen van 70 kW, genoeg voor de verwarming van een villa. Enkele technische elementen van de haard zorgen ervoor dat de warmte gelijk en optimaal over jouw woning wordt verdeeld. Zo zal de woonkamer bijvoorbeeld nooit te warm worden terwijl de kamer daarnaast nog koud aanvoelt.

Zelfde comfort als traditionele verwarming

Dankzij de steeds betere isolatie van woningen en het systeem van voorverwarming, heeft de CV-haard steeds minder warmte nodig om de woning op temperatuur te krijgen. Het energieverbruik daalt hierdoor, terwijl de woning en jouw water even snel worden opgewarmd. Het lager verbruik zorgt ontegensprekelijk voor een gevoelige daling van jouw energiefactuur.

Combineerbaar

CV-haarden kunnen bovendien gecombineerd worden met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. In de winter voldoen zonnepanelen alleen vaak niet door een tekort aan zonne-uren. Net dan kan een CV-haard hulp bieden. De haarden voldoen trouwens aan alle ecologische voorwaarden. Op die manier draag je ook jouw steentje bij aan het milieu.

Sfeer en gezelligheid

Een CV-haard creëert een ultiem gevoel van gezelligheid in jouw woning. Niets is zo fascinerend als een knetterend vuur.

Nadelen cv-houtkachel

Een CV-haard is duurder dan een klassieke haard of kachel. De kostprijs hangt af van het model en het vermogen dat je wenst. De kleinste en minst krachtige varianten zijn reeds verkrijgbaar vanaf 700 euro. Hou er bovendien rekening mee dat je in sommige gevallen nog aansluitingen moet maken met het reeds bestaande verwarmingscircuit.

Onderhoud

Deze haarden vergen ook wat onderhoud. De warmtewisselaar van de CV-haard geraakt na een tijdje vervuild waardoor de afgifte van warmte minder snel en minder efficiënt verloopt. Om dit te voorkomen kun je de wisselaar om de 3 à 4 maanden schoonmaken met een harde borstel.

Vrijblijvende offerte?

CV haard laten plaatsen door Multi Concurrent

CV-haarden combineren de voordelen van klassieke haarden en CV-installaties. De gezelligheid blijft, en tegelijkertijd bespaar je energie. De installatie van een cv-houtkachel valt daarom zeker te overwegen.

Qua design heb je keuze uit heel wat stijlen. Er bestaan ook heel wat variaties naargelang de werking. Zo kan je naast een traditionele houtkachel ook kiezen voor een speksteenkachel, een pelletkachel of een cv-houtkachel die hout en pellets combineert.

U kunt de installatie laten uitvoeren door een professional of u kunt dit zelf doen. Wanneer je de cv-houtkachel zelf wil plaatsen volg je de voorschriften best nauwkeurig op zodat er geen problemen zijn mocht je je ooit willen beroepen op de garantie. Om jezelf te verzekeren van kwaliteit laat je de klus beter uitvoeren door een professional met de nodige kennis en ervaring. Vraag hier gratis offertes aan bij installateurs uit uw regio.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om een cv haard te laten plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.