Inbouw openhaard

Een inbouw openhaard zou zomaar het element kunnen zijn wat u nog mist in uw woonkamer. Een ingebouwde openhaard valt op door zijn unieke look. Het ziet er bijzonder modern uit, maar tegelijkertijd geeft het u wel de warmte die u ook verwacht van een standaard openhaard. Zelfs openhaarden moeten met hun tijd meegaan, en dat is nu precies wat de inbouw openhaard heeft gedaan. De mogelijkheden op het gebied van interieur zijn vrijwel grenzeloos. Zo kan een unieke look gecreëerd worden. Multi Concurrent kan u hierbij helpen. Wij zijn een specialist op diverse fronten, waaronder ingebouwde openhaarden. Onze specialisten hebben meerdere jaren aan ervaring en weten exact hoe ze dit klusje moeten klaren. Het is één van de vele redenen waarom u voor Multi Concurrent kiest voor deze klus.

Hieronder vertellen we u meer over wat u kunt verwachten als u een inbouw openhaard wilt laten plaatsen. We vertellen u ten eerste hieronder welke mogelijkheden u hebt als u voor één van onze inbouw openhaarden gaat kiezen. Vervolgens laten we u zien op welke wijze de inbouw openhaarden door de jaren heen zijn veranderd. U kunt hier een echte ambiance mee maken. Bovendien behoren dergelijke openhaarden tot de meest veelzijdige varianten van dit moment. Wel is het van belang dat er rekening wordt gehouden met uw situatie. Zo weet u zeker dat uw inbouw openhaard naadloos aansluit op de rest. Multi Concurrent helpt u graag bij deze klus. Ontdek de mogelijkheden, en onze gratis en vrijblijvende offerte, op onze website.

Ga snel naar

Verschillende mogelijkheden inbouw openhaard

Een inbouw openhaard is zo populair omdat u diverse opties heeft. Ten eerste kunnen er diverse soorten hout als brandstof gebruikt worden. Daarnaast zijn inbouw openhaarden praktisch en makkelijk toe te passen. Ze zijn eenvoudig in gebruik, terwijl ze u tegelijkertijd die ongeëvenaarde sfeer en ambiance geven. Hout is essentieel in het creëren van dat gevoel van authenticiteit. We kunnen proberen het in woorden te vatten, maar het is gevoel dat u pas echt ervaart als u zelf een dergelijke openhaard heeft. De mate van ontspanning is echt geweldig. Klassiek en toch modern.

Inbouw openhaard toen en inbouw haard nu

Een inbouw openhaard is moderner dan ooit. De modellen van nu zijn geavanceerder en behalen tevens een hoger rendement. Vroeger werd er niet gekeken naar de CO2 uitstoot en welk effect een inbouw openhaard had op het milieu en de eigen gezondheid. Men wist niet beter. Tegenwoordig is dat wel anders. We gaan een stuk bewuster om met de wereld, maar ook met onze eigen gezondheid. We weten beter over welke eigenschappen een openhaard moet beschikken om een hoog rendement te halen, maar ook om beter te zijn voor mens en milieu. Moderne varianten zijn beter dan ooit in dit opzicht. Het verbrandingsproces is beter dan ooit geoptimaliseerd. De openhaarden van vroeger zijn simpelweg niet te vergelijken met de openhaarden van nu. Zo’n sprong voorwaarts is er gezet.

Openhaard

Een echte ambiance maken

Er is niets dat meer sfeer kan scheppen dan een inbouw openhaard. Stelt u het zich eens voor. U komt thuis na een lange en hectische dag op werk. Waar u behoefte aan heeft, is ontspanning. U ploft neer op de bank en vervolgens zet u uw inbouwhaard aan. U pakt er een goed glas wijn, en u ontspant heerlijk terwijl u de warmte van de haard voelt. Maar ook tijdens avondjes met vrienden en familie is een openhaard van toegevoegde waarde. Het voegt net dat beetje extra sfeer toe. De ambiance die u met een inbouwhaard kunt creëren is ongeëvenaard. Dat is de kracht van een inbouw openhaard.

Inbouwhaarden zijn veelzijdig

Houdt u er ook zo van om een unieke sfeer te scheppen binnen uw eigen woning? Dan mag een inbouw openhaard simpelweg niet ontbreken. Deze houthaard kan ingebouwd worden op verscheidene wijzen. Zo kan deze kachel in een schouw of haardplateau ingebouwd worden. Zo kunnen we nog meer manieren opnoemen, maar het belangrijkste is vooral dat de veiligheid in acht wordt genomen tijdens het plaatsen. Dit staat bij Multi Concurrent hoog in het vaandel en wij zorgen hier te allen tijde voor. Alsnog houden we altijd rekening met de wensen die u heeft qua presentatie en interieur. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de kachel naast de tv te plaatsen, maar ook in een speciale wand. Zo schept u uw eigen ambiance binnen uw woning. Dat is de kracht van een goede inbouw openhaard.

Vrijblijvende offerte?

Kies de juiste inbouw openhaard voor uw situatie

Er is genoeg keuze op het gebied van een inbouwhaard. Ook voor uw situatie is er iets passends te vinden. Als u niet zeker weet wat u nodig hebt, kunt u altijd terecht bij Multi Concurrent voor advies. Wij zorgen er voor dat we het juiste model voor gevonden krijgen. Op het gebied van het soort inbouw en de uitvoeringen is de keuze meer dan ruim. De locatie van de ruit maakt een groot verschil. Een goed voorbeeld hiervan is een fronthaard. Deze houtkachel wordt eenzijdig ingebouwd. Dit type haard heeft één ruit, en het zal u niet verbazen dat deze ruit aan de voorzijde van de kachel te vinden is. Via deze ruit kunt u het vlammenspel waarnemen. Dit is altijd een fascinerend gezicht, want niets kan zo bijzonder rond dansen als een vlam. De kaders zijn dun, waardoor de randen nauwelijks opvallen. Hierdoor blijft de focus op de ruit en de vlam liggen.

Een andere optie waar u voor kunt kiezen is een tweezijdige inbouw houtkachel. Deze optie is de laatste tijd in trek, dus wees er snel bij. Tweezijdige haarden staan ook wel bekend als inbouw houtkachels met hoeken. Via de ruit aan de voorzijde kunt u kijken naar het vuur, maar bij deze modellen is er ook een ruit aan de zijkant aanwezig. Zo kunt u vanuit meerdere kanten het vuur bekijken. U hoeft dus niet, in tegenstelling tot bij een fronthaard, specifiek op een plek te zitten om de vlam te kunnen waarnemen. Dit levert een bijzonder effect op.

Als u houdt van het vlammenspel, is de driezijdige haard helemaal een aanrader. Deze driezijdige inbouw houtkachel maakt het mogelijk om niet alleen door de ruit aan de voorzijde het vuur te bekijken, maar dit kunt u ook doen via de twee zijruiten. Zo kan werkelijk iedereen naar het vlammenspel kijken. Al sinds de tijden van de Neanderthalers is de mens gefascineerd door vuur. We genieten niet alleen van de warmte, maar ook vuur zelf is fascinerend om naar te kijken. Driezijdige haarden zorgen er voor dat het zicht op het vuur maximaal is. Dit model schept een unieke sfeer binnen een woning. Hierdoor is het een aanrader voor iedereen.

Een andere optie waar u voor kunt kiezen zijn de zogenaamde roomdivider haarden. Deze haarden hebben wel iets weg van de hierboven genoemde driezijdige haard. Zoals de naam al aangeeft, verdeelt deze open haard in feite een kamer. Ze worden vaak geplaatst in onvolledige scheidingsmuren en zijn een schitterende afwerking hiervoor. Dit levert een uniek effect op. Bovendien heeft u nu vanuit vele hoeken zicht op het vuur. Waar u ook bent op de beneden vloer, u kunt altijd kijken naar dit fascinerende schouwspel. Daarom is de roomdivider haard ook een interessante optie.

Tot slot kunt u opteren voor een doorkijkhaard. De naam van dit type kachel zegt het eigenlijk al: u kunt hier geheel doorheen kijken. Waar u bij andere modellen door ruiten kijkt, kunt u bij een doorkijkhaard letterlijk alles zien. Zo neemt u het vlammenspel op de meest optimale manier waar. Een doorkijk inbouw houtkachel wordt ook wel een tunnelhaard genoemd. Deze kachel kan zowel in een wand als een muur geplaatst worden. U geniet waar u ook bent in het huis.

Inbouw openhaard laten plaatsen door Multi Concurrent

De mogelijkheden op het gebied van een ingebouwde openhaard zijn vrijwel ontelbaar. U kunt hier zoveel kanten mee op. Natuurlijk zal er een hoop afhangen van de indeling van uw huis, en ook zal er met een schuin oog gekeken worden naar de rest van uw interieur, maar alsnog zijn er een hoop opties op dit vlak. Multi Concurrent denkt graag met u mee. Onze specialisten op het gebied van deze soort openhaarden weten precies wat uw situatie nodig heeft. Zo weten ze iedere keer weer openhaarden in de juiste context te plaatsen. Het resultaat zal er niet om liegen. Hierdoor weten we zeker dat we iedere keer weer vakwerk weten af te leveren.

Multi Concurrent is een full service bedrijf. Dit houdt in dat u bij ons terecht kunt voor uiteenlopende soorten werkzaamheden. Verbouwingen, hekwerken, stucwerk, dakbedekking, schilderen, slopen, vochtbestrijding en nog veel meer: bij ons kunt u hiervoor terecht. Ook het plaatsen van openhaarden behoort tot onze services. Wij houden hierbij te allen tijde rekening met uw preferenties, zodat u ervan gegarandeerd bent dat het eindresultaat naar wens is. Wij leveren altijd een hoge kwaliteit, en toch zijn onze tarieven scherp. Zo krijgt u veel waar voor uw geld. Benieuwd wat er mogelijk is en wilt u meer weten over hoeveel dit u ongeveer zal kosten? Via onze site is het gemakkelijker dan ooit om een offerte aan te vragen. Deze offerte is niet alleen gratis, maar ook geheel vrijblijvend. Zo kunt u op uw gemak bekijken wat er mogelijk is en wat u wil.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.