Dakbedekking

Een nieuw dak is een belangrijke investering. Zo krijgt u dakbedekking het aardig te verduren, van zware regenval tot warme zonnestralen. Door een kwalitatief goede dakbedekking, heeft u een zorgeloos onderkomen. Zorg daarom dan ook altijd voor een goed afsluitend en waterdichte dakbedekking.

Als de levensduur van uw dakbedekking verstreken is, dan zijn er hedendaags veel verschillende soorten dakbedekkingen te verkrijgen. Ons dakdekkersbedrijf beschikt over jarenlange ervaring, erkende monteurs en betaalbare tarieven. Wij zorgen er voor dat u dak weer als nieuw is. Wij berekenen u ook nog eens een betaalbare prijs per m².

Heeft u momenteel al last van lekkage? Dan betekent dit, dat uw dak al aan vervanging toe is. Multi Concurrent heeft alle verschillende soorten en vormen van dakbedekking op een rijtje gezet voor u. Bent u benieuwd naar de verschillende prijzen, inclusief hun levensduur, dan bent u op deze pagina ook op de juiste plek!

Ga snel naar

Dakbedekking prijzen

Er is genoeg keuze qua dakbedekking. Uw type dak is alleen niet geschikt voor elke soort dakbedekking, zo kunt u al snel een aantal keuzes laten vallen. In onderstaande overzicht gaan wij u in een handige prijsoverzicht de gemiddelde dakbedekking prijzen laten zien. Deze prijzen zijn onderverdeeld in soorten daken, de levensduur van de soort dakbedekking en de totaalprijzen per m². Een dak voorzien van een nieuwe dakbedekking kan zeker betaalbaar zijn. De prijzen lopen erg uiteen maar uw dak laten bedekken zonder dakisolatie is het goedkoopst.

DakbedekkingLevensduurTotaalprijs m²
Bitumen25 jaar€ 45
PVC25 jaar€ 55
Betondakpannen30 jaar€ 50
EPDM40 jaar € 50
Leien40 jaar€ 70
Riet40 jaar€ 100
Kleidakpannen50 jaar€ 60
Aluminium50 jaar€ 75
Groendak60 jaar€ 55
Koper80 jaar€ 120
Zink100 jaar€ 80

In het bovenstaand kostenoverzicht, treft u ook de gemiddelde levensduur van de soorten dakbedekking aan. Eigenlijk hebben deze dakbedekkingen nog een langere levensduur dan dat er staat vermeld. Is de gemiddelde levensduur van uw dak en daarbij behorende dakbedekking verstreken of gaat deze verstrijken, houdt u dak dan goed in de gaten. Schade door lekkage en een lekked dak is niet alleen heel vervelend maar de herstelkosten deze vervolgschade is vaak aanzienlijk hoog. Laat uw dakbedekking op uw dak daarom tijdig vervangen zodat u jarenlang zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe dak.

Een gemiddeld rijtjeshuis in Nederland heeft gemiddeld een dakoppervlak van in totaal 100 m2 (met een hellend dak). Als u uitgaat van deze gemiddelde rijtjeshuizen, kost het laten bedekken van dit dak met dakpannen rond de € 5.750 voor de algehele klus.

Op zoek naar exacte prijzen voor dakbedekking?

Online kunt u veel prijzen en tarieven vinden, helaas heeft u hier natuurlijk verder niets aan. U wilt weten wat de dakbedekking voor uw specifieke huis gaat kosten. Ons dakdekkersbedrijf is gegarandeerd het goedkoopst. Wij helpen u met uw dak bedekkingsklus van begin tot eind, op de professionele manier waarvan u verwacht deze te krijgen.

Voor welke soort dakbedekking u ook kiest, Multi Concurrent staat u graag bij. Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan en wij voorzien u van een exacte prijs op maat. Bij ons offerteformulier kunt u uw wensen aangeven waarna u binnen 24 uur antwoord krijgt met een prijsopgave, specifiek voor uw situatie. Mensen die u voorgingen hebben door het vergelijken van diverse dakdekkersbedrijven tot wel 30% bespaard op het laten bedekken van hun dak. Kies daarom voor Multi Concurrent. Wij werken alleen met erkende dakdekkers, die allemaal in het bezit zijn van een VCA-certificaat.

Wilt u dat wij eerst uw dak komen inspecteren? Geen probleem, soms blijkt na een inspectie dat het vervangen van uw oude dakbedekking helemaal niet nodig, zo kan het zijn dat wij uw dak kunnen repareren en uw dus nog betaalbaarder van al uw problemen af bent.

nieuwe dakbedekking over oude

Verschillende soorten dakbedekking

De gemiddelde prijzen en levensduur zijn nu duidelijk. Nu gaan we eens kijken naar de verschillende soorten dakbedekking. Zo komt u te weten wat de voor- en nadelen zijn bepaalde soorten maar ook wat deze soorten bedekking nou precies inhouden. Dit keer hebben we onderscheid gemaakt tussen een plat en hellend dak. Zo is EPDM en bitumen zeer geschikt voor een plat dak maar zijn rieten daken weer alleen geschikt op schuine daken. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te vragen, wij helpen u graag!

Dakbedekking plat dak

Heeft uw woning een plat dak? Dat vraagt om een kwalitatieve dakbedekking. Een belangrijk aspect bij een plat dak is dat regenwater goed weg moet kunnen lopen om te voorkomen dat er een zware laag water op het dak blijft staan. Zo worden lekkages voorkomen.

Hieronder sommen we beste soorten dakbedekking op voor een plat dak.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een zeer bekende dakbedekking voor platte daken. Bitumen wordt gemaakt uit aardolie en wordt in de volksmond ook wel dakleer genoemd. Het grote voordeel aan bitumen is dat het een relatief goedkope dakbedekking is. Daar staat dan weer tegenover dat het ook minder lang meegaat dan bijvoorbeeld EPDM (zie hieronder). Onze dakdekkers leggen bitumen aan in stroken die in lagen over elkaar worden gelegd. Dit is essentieel om lekkages te voorkomen.

EPDM dakbedekking

EPDM als dakbedekking heeft ontzettend veel voordelen. Om te beginnen is EPDM onderhoudsvrij. Omdat het gemaakt is van een elastisch materiaal komen scheuren vrijwel niet voor. Ook kunt u gewoon op het dak lopen. Daarnaast kunnen wij een EPDM dakbedekking voor u op maat maken. Hierdoor kan het als één geheel op uw dak worden geplaatst, waardoor de kans op lekkages nihil wordt.

PVC dakbedekking

PVC is een kunststof dakbedekking. Net als EPDM is een PVC dakbedekking elastisch waardoor de kans op scheuren klein is. Typerend voor een PVC dak is dat het lichtgewicht is, maar toch erg sterk. Een PVC dakbedekking wordt door onze dakdekkers verlijmd met de ondergrond op uw dak.

Groendak dakbedekking

Dé duurzame keuze: een groendak! Een groendak bestaat er in twee soorten: een extensief en intensief groendak. Op een plat dak zijn beide opties mogelijk.

Een groendak gaat ontzettend lang mee en heeft vele voordelen. Naast duurzaamheid zorgt een groendak namelijk ook voor betere isolatie van uw woning. Bovendien is het een natuurlijke buffer voor regenwater. Zo hoeft u de planten op uw groendak zelden water te geven! Let op: een groendak vraagt meestal wel om een aangepaste dakconstructie vanwege het gewicht.

dakbedekking riet

Dakbedekking schuin dak

Heeft u een woning met een schuin dak? Dan zijn er tal van mogelijkheden als het om dakbedekking gaat. Hieronder sommen we de mogelijke dakbedekking voor een schuin dak graag voor u op, incl. prijzen en levensduur.

Dakpannen

De meest voorkomende dakbedekking op een schuin dak zijn natuurlijk dakpannen. Een relatief goedkope oplossing die lang meegaat. Er zijn twee type dakpannen waar u uit kunt kiezen: betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Betonnen dakpannen zijn de goedkoopste oplossing en zijn bovendien snel te leggen door onze dakdekkers. Keramische dakpannen zijn iets duurder, maar ook een stuk mooier. Dit is een ideale keuze wanneer u een zo mooi mogelijk aanzicht wilt.

Leien dakbedekking

Iedereen kent de uitdrukking ‘van een leien dakje’ wel. Bij een leien dakbedekking bent u verzekerd van een uitstekende keuze. Deze dakbedekking gaat lang mee en heeft een prachtige, exclusieve uitstraling. U heeft de keuze uit twee soorten leien dakbedekking. Kunstleien (gemaakt van vezelcement) of natuurleien (gemaakt van natuursteen). De laatste is duurder, maar gaat ook decennialang mee. Houd er rekening mee dat het leggen van een leien dak aardig wat tijd in beslag neemt.

Rieten dakbedekking

Een rieten dak is populair onder mensen die graag een landelijke uitstraling willen meegeven aan hun woning. Als u kiest voor een rieten dak, heeft u twee opties. Een open rieten dak of een gesloten rieten dak. Een open rieten dak ligt los op de daklatten. De dakconstructie blijft dus zichtbaar. Bij een gesloten rieten dak ligt het riet op een gesloten, vastgeschroefde ondergrond van multiplex of isolatieplaten. De meeste mensen kiezen voor een gesloten rieten dak omdat het beter isoleert en brandveiliger is.

Dakplaten

Dé budgetoplossing voor een schuin dak zijn dakplaten. Deze kant-en-klare platen worden daardoor steeds populairder. Een dakplaten dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Denk aan kunststof platen, bitumen platen, metalen platen maar ook golfplaten. Kiest u voor metalen dakplaten? Dan ziet uw dak eruit alsof er traditionele dakpannen op liggen.

Zinken dakbedekking

Wilt u een unieke en moderne uitstraling voor uw dak? Dan kiest u voor een zinken dakbedekking. Zink is een licht en flexibel metaal. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor ronde daken. Een zinken dak gaat ontzettend lang mee is vrijwel onderhoudsarm. Daar staat tegenover dat de prijs van een zinken dakbedekking wel iets hoger ligt.

Extensief groendak

Ook op een schuin dak kunt u een groendak laten plaatsen. Deze dakbedekking gemaakt van planten is een duurzame oplossing die bovendien erg goed isoleert. Bij een schuin dak kunt u overigens alleen kiezen voor een extensief groendak. Dat houdt in dat het dak bestaat uit mossen en vetplanten. Tip: laat onze dakdekkers altijd eerst uw schuine dak inspecteren voordat u kiest voor een groendak. Bij een hellingshoek groter dan 35 graden zijn speciale bevestigingstechnieken nodig om de dakbedekking op z’n plaats te houden.

Vrijblijvende offerte?

Welke dakdekking is het beste?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen bestaan er ontzettend veel soorten dakbedekking. Welk type dakbedekking het beste is hangt dus volledig af van uw wensen, smaak en budget. Hieronder sommen we nog even onze tips voor u op. Bij twijfel: schroom niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee welke dakbedekking het beste is voor uw woning.

Plat dakSchuin dak
Budget tipBitumen dakbedekkingDakplaten
Populairste keuzeBitumen of EPDMDakpannen
Langste levensduurEPDM of groendakZinken dakbedekking
Exclusieve lookEPDMZinken dakbedekking of keramische dakpannen
Duurzame keuzeGroendak (intensief of extensief)Groendak (extensief)

Dakbedekking zelf plaatsen of laten plaatsen?

Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen om uw dakbedekking zelf te leggen. Dit vraagt echter wel om ervaring. U wilt immers lekkages en andere problemen met het dak voorkomen. Wij raden u daarom aan om uw dakbedekking altijd te laten leggen door een professionele dakdekker. De levensduur zoals wij die hierboven hebben vermeld is ook op basis van vakkundig leggen.
Bij een professionele dakdekker kunt u vertrouwen op een kwalitatieve dakbedekking en een goede garantie. Ook legt een dakdekker uw dak doorgaans sneller dan wanneer u het zelf zou doen en is uw dak beschermd tegen lekkages.

nieuwe dakbedekking over oude kosten

Prijzen dakbedekking

Als u uw dak laat bekleden met een nieuwe dakbedekking wilt u natuurlijk dat deze perfect aansluit bij uw wensen, maar ook bij uw budget. In onderstaande tabel sommen wij overzichtelijk de prijzen op voor dakbedekking. Let op: dit zijn richtprijzen. Voor een exacte prijs vraagt u geheel vrijblijvend een offerte op bij Multi Concurrent.

Type dakbedekkingGemiddelde prijs (incl. arbeidsuren en btw)
Bitumen€ 35 – € 55 per m2
EPDM€ 55 – € 75 per m2
PVC€ 45 – € 65 per m2
Dakpannen€ 25 – € 55 per m2
Leien€ 60 – € 115 per m2
Riet€ 65 – € 90 per m2
Dakplaten€ 15 – € 55 per m2
Zink€ 85 – € 120 per m2
Groendak€ 35 – € 225 per m2

Offerte dakbedekking

Bent u op zoek naar een betrouwbare dakdekker om uw woning te voorzien van een nieuwe dakbedekking? Zoek dan niet verder. Multi Concurrent heeft decennialange ervaring in het leggen van alle typen dakbedekking. Onze dakdekkers zijn opgeleid, ervaren en beschikken over de juiste certificering. Bovendien zijn onze prijzen zeer concurrerend!

Wilt u weten wat het kost om nieuwe dakbedekking te laten leggen door Multi Concurrent? Vraag dan hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat op. Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.