Stalen balk plaatsen

Het plaatsen van een of meerdere steunbalken zorgt ervoor dat het gewicht van een (gedeeltelijk) verwijderde draagmuur op een goede manier wordt opgevangen en de dragende constructie van het pand intact blijft. Het plaatsen van stalen balken is een klus die de nodige vakkundigheid vereist, omdat het gaat om de veiligheid van uw woning of bedrijfspand. Lees alles over het plaatsen van stalen steunbalken op deze pagina.

Inhoudsopgave

Waarom een stalen balk plaatsen?

Het plaatsen van een stalen bank dient als vervanging voor een draagmuur welke (deels) verwijderd is. Een draagmuur is onderdeel van de dragende constructie van een pand en zorgt er dus voor dat het gewicht goed verdeeld wordt. Wanneer een draagmuur deels of volledig verwijderd wordt, betekent dit dat de dragende functie van de draagmuur komt te vervallen en er dus meer gewicht op de overige dragende constructie komt te staan. Dit is zeer onveilig. Het plaatsen van een stalen balk is dus van groot belang om de dragende constructie van uw woning goed te laten blijven functioneren na het gedeeltelijk of volledig verwijderen van een draagmuur.

Hoe wij te werk gaan bij het plaatsen van een stalen balk

Nauwkeurigheid en veiligheid staan voor Multi Concurrent op één als het gaat om het plaatsen van een stalen balk. Het kleinste foutje kan grote gevolgen hebben en daarom zorgen onze specialisten ervoor dat alles rondom dit project perfect verloopt.

Wanneer u bij ons een offerte opvraagt voor het verwijderen van een draagmuur inclusief het plaatsen van een stalen balk ter vervanging van de draagmuur, komen we graag bij u op locatie om de situatie zelf te analyseren. Meestal komt onze vaste constructeur direct mee met dit bezoek, zodat constructieberekeningen kunnen worden opgemaakt voor uw project. We nemen vervolgens uw wensen voor het project door, maken een bouwplan op en leggen deze bij u voor. Zo is voor u altijd duidelijk wat u van Multi Concurrent kunt verwachten.

Bij een akkoord op onze offerte en het bouwplan plannen we uw project in. We streven ernaar om op kort termijn bij u te kunnen starten!

Stalen balk plaatsen

Kosten stalen balk plaatsen

Het plaatsen van een stalen balk is vaak noodzakelijk bij het gedeeltelijk of geheel verwijderen van een draagmuur. Welke kosten komen hierbij kijken bovenop de kosten voor het slopen van de draagmuur? De gemiddelde kosten, inclusief btw, voor het plaatsen van een stalen balk door Multi Concurrent ziet u in onderstaande tabellen:

MateriaalkostenKostenindicatie
Stalen balk€ 250,- tot 500,-

*Gemiddeld liggen de materiaalkosten tussen de €55,- en €90,- per m2.
**Bovenstaande tabel is een gemiddelde ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave voor uw klus raden we u aan om een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

ArbeidskostenKostenindicatie
Draagmuur slopen€ 750,- tot € 1.200,-
Stalen balk plaatsen€ 750,- tot € 1.200,-
Afval afvoeren€ 150,- tot € 450,-

*Bovenstaande tabel is een gemiddelde ter indicatie. Voor een exacte prijsopgave voor uw klus raden we u aan om een gratis en vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prijsbepalende factoren stalen balk plaatsen

Ieder pand is anders en daarom is iedere dragende constructie anders, dit maakt het plaatsen van stalen balken juist zo specialistisch werk. Dit betekent ook dat er aan ieder ander project weer een ander prijskaartje hangt. Maar welke factoren hebben het meeste invloed op de totaalprijs bij het plaatsen van stalen balken voor het verwijderen van een draagmuur?

Constructieberekening

Het verwijderen van een draagmuur gaat o.a. met behulp van een constructieberekening. Deze berekening is tevens vereist voor de vergunningsaanvraag bij het omgevingsloket. De constructieberekening bevat meerdere berekeningen. De prijs hiervan is o.a. afhankelijk van:

  • Hoeveel berekeningen zijn er nodig?
  • Hoe complex is de constructie?

Wanneer de constructie van een pand ingewikkeld is, zal het meer tijd kosten om de verschillende berekeningen te maken en zal de totale prijs voor de constructieberekening hoger uitvallen.
Multi Concurrent werkt met een eigen constructeur en kan de constructieberekening sámen met de vergunningsaanvraag volledig voor u verzorgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Kosten van de draagbalk(en)

De hoeveelheid draagbalken die nodig zijn voor de (vervangende) dragende constructie zal blijken uit de constructieberekening. Ook maakt deze berekening inzichtelijk welke lengte(s) de balken dienen te hebben en van welk materiaal deze dienen te zijn. In de meeste situaties zijn er balken en één of meerdere staanders of kolommen benodigd om de constructie volledig te maken. De constructieberekening is dus leidend voor de keuzes in materiaal, balken en overige benodigdheden.

Richtlijnen om enigszins inzicht te geven in het soort balken welke gebruikt worden:

  • Lengte korter dan 2,5 meter: in 75% van de gevallen voldoet een stalen steunbalk
  • Lengte tussen 2,5 en 3,5 meter: in 75% van de gevallen zijn een stalen balk en steunbalken nodig.
  • Lengte groter dan 3,5 meter: in 50% van de gevallen zijn speciale voorzieningen nodig.

 

Soort draagbalk die wij plaatsen

Er zijn verschillende soorten draagbalken van verscheidene lengtes en materialen. Het soort draagbalk dat gebruikt wordt voor uw project is van invloed op de prijs. Hoe kostbaarder het materiaal van de draagbalken, hoe hoger de prijs kan oplopen. Het is daarentegen van groot belang dat de constructieberekening gevolgd wordt als het gaat om de juiste materiaalsoort, om veiligheid van uw woning te garanderen!

Arbeidsloon

Het arbeidsloon van de medewerkers is natuurlijk ook van invloed op de totaalprijs bij het verwijderen van een draagmuur. Multi Concurrent zet vaak twee vakmannen in voor één of twee dagen. Wanneer u zelf lichamelijk in staat bent om hulp te bieden bij het project, kunnen we ervoor kiezen één sloper in te zetten. Het arbeidsloon valt hoger uit bij inzet van twee slopers, maar zo bent u wel verzekerd van een veilige en kwalitatieve uitvoering van de sloop.

Het afvoeren van puin

Bij het slopen van een draagmuur komt puin vrij. De totale hoeveelheid puin kan oplopen tot zo’n 10 kubieke meter. Het puin wordt verzameld in een puincontainer. Hoe makkelijker toegankelijk de puincontainer is, hoe minder moeite onze vakmannen hoeven te doen om het puin af te voeren. Woont u verder weg van de puincontainer of bijvoorbeeld in een flatgebouw? Dan kunnen de kosten voor de puinafvoer hoger uitvallen.

muur uitbreken

Soorten draagbalken bij verwijderen draagmuur

Een vervangende dragende constructie wordt meestal gemaakt van verschillende soorten draagbalken, dit is per situatie afhankelijk en dit wordt berekend in de constructieberekening. De constructieberekening geeft direct inzicht in welke balken er gebruikt worden, wat de lengtes van de balken zijn en hoeveel balken er nodig zijn om de dragende constructie veiligheids- en bouwnormen te voldoen. Meestal werken we met stalen draagbalken variërend in lengtes tussen de 1 en 4 meter. Doorgaans worden IPE-balken of HEA-balken gebruikt. Om deze stalen balken roestwerend te maken, worden de balken vooraf geverfd met roestwerende verf of voorzien van een laagje zink.

Stalen balk laten plaatsen door Multi Concurrent

Het verwijderen van een draagmuur en het plaatsen van vervangende stalen balken is een zeer specialistische klus die veel kennis en ervaring vereist. Onze ervaren en vakkundige medewerkers zorgen ervoor dat de stalen balken nauwkeurig geplaatst worden en de veiligheid van het pand en de werkplaats continu gewaarborgd wordt. Onze eigen constructeur zorgt voor alle berekeningen en aan de hand van de constructieberekening zorgen onze specialisten voor een perfect geplaatste vervangende constructie. De veiligheid van uw thuis staat voor ons op nummer één!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een draagmuur laten verwijderen en een balk laten terugplaatsen? Kies voor zekerheid en veiligheid, kies voor Multi Concurrent. Wij voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om mee te denken met uw project. Komt er meer kijken bij uw project dan alleen het verwijderen van een draagmuur? Ook dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres! Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Vul ons contactformulier op deze website in of mail ons via info@multiconcurrent.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-40125121.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.