Muur waterdicht maken

Binnendringend vocht in de buitenmuur is een zeer vervelend probleem en kan grote gevolgen hebben voor uw woning. Het is daarom belangrijk dat uw buitenmuren waterdicht zijn. Waarom en hoe dit gedaan wordt leest u hier. Ook de kosten en bespaartips komen aan bod op deze pagina.

Ga snel naar

Waarom een muur waterdicht maken?

Wanneer uw woning niet volledig waterdicht blijkt te zijn, is dit extra vervelend in de natte perioden van het jaar. Bij veel regen en een hoge luchtvochtigheid kan dit snel overlast veroorzaken. Het vocht tast uw muur aan en zorgt ervoor dat deze in steeds slechtere staat verkeerd. Deze slechte staat van uw muren zorgt uiteindelijk voor een waardedaling van uw woning. Dit wilt u voorkomen.

Kosten voor het waterdicht maken van een muur

Er zijn meerdere methoden mogelijk om uw muur waterdicht te maken. Afhankelijk van de methode, de grootte van de muur en het soort materiaal van muur wordt er een prijs berekend. Omdat de kosten sterk afhankelijk zijn van deze factoren, is het vrij lastig hier een duidelijk kostenoverzicht van te maken. In deze tabel vindt u de gemiddelde kosten per m2:

MethodeGemiddelde kosten
Impregneren€ 10 – € 15 per m2
Waterdichte gevelbekledingVanaf € 35 per m2
Vochtwerende verf€ 30 – € 45 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Wilt u een exacte prijs voor het waterdicht maken van uw binnen- en/of buitenmuur? Wij raden u aan een gratis en vrijblijvende offerte op te vragen.

Oorzaken en oplossingen van vochtige muren

Er zijn meerdere oorzaken van vocht in de muren. Zo kan het zijn dat uw muren het vocht van regen, sneeuw en ijs opneem, dit kan zijn bijvoorbeeld doordat het voegwerk in slechte staat of verouderd is. Dit vocht kan tijdens de winter bevriezen en dit kan scheuren veroorzaken in uw muur. Het gevolg hiervan is dat er nóg meer vocht in de muren kan trekken via de scheuren die zijn ontstaan. Hoe meer vocht in de muren trekt, hoe groter de kans is dat dit vocht doorslaat naar uw binnenmuren. De gevolgen van dit vocht zijn o.a. een hoge luchtvochtigheid in uw woning wat zeer schadelijk is voor uw gezondheid, schimmelvorming en aantasting van uw muren. Naast dat dit effect op uw gezondheid heeft, is het ook geen fraai gezicht om vocht- of schimmelplekken in uw woning te hebben. Indirect zorgt dit voor een verlaging van de waarde van uw woning.

Hoe een muur waterdicht maken?

Er zijn verschillende methoden voor het waterdicht maken van een muur. Welke methoden dit zijn en hoe deze in zijn werk gaan leest u hier:

Impregneren

Impregneren houdt in dat er onder hoge druk een waterwerende vloeistof wordt geïnjecteerd in de buitenmuur, waardoor deze waterafstotend en weerbestendig is. Dit kunt het best door een ervaren specialist laten doen. Deze methode is de snelste vorm van vochtbestrijding.

Waterdichte gevelbekleding

Deze vorm van vochtbestrijding geeft naast waterdichtheid van de muur ook een nieuwe look aan uw woning. Dit is een vrij kostbare methode, maar heeft als voordeel dat een verouderde woning verbeterd wordt. Door de nieuwe waterdichte gevelbekleding isoleert u de woning ook nog eens. Eigenlijk slaat u dus drie vliegen in één klap met deze methode. Wij adviseren een specialist in te huren die u kan adviseren over de beste vorm van waterdichte gevelbekleding voor uw woning.

Vochtwerende verf

Vochtwerende verf is een goede optie wanneer u last hebt van optrekkend vocht in uw buitenmuren. Van te voren dient de muur volledig gereinigd te zijn. Ook zal de muur met een vochtmeter gemeten worden, gezien deze soort verf niet gebruikt kan worden wanneer de muur té vochtig geacht wordt.

Het voordeel van deze methode is dat ook deze vorm zorgt voor een nieuwe look voor uw woning. Vochtwerende verf is in veel soorten kleuren beschikbaar. Het is van belang dat deze klus zeer zorgvuldig en professioneel gedaan wordt.

Bespaartips op het waterdicht maken van uw muur

Het waterdicht laten van uw muren is een kostbaar project. Waar mogelijk snappen wij dat u de kosten zoveel mogelijk wilt drukken. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor u:

Vergelijk meerdere offertes

Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk deze grondig. Kijk niet alleen naar een uurtarief, maar ook naar evt. voorrijkosten, materiaalkosten en of de BTW is inbegrepen.

Combineer projecten

Zijn er meerdere vochtige ruimten in uw woning? Laat deze dan tegelijk aanpakken door een vochtspecialist, dit kan u schelen in de kosten. Ook kunt u informeren bij uw buren en straatgenoten of er meer mensen zijn die muren waterdicht willen laten maken. Bij grote klussen is vaak een kwantumkorting mogelijk.

Winterkorting

Wanneer u kiest voor vochtwerende verf, is het raadzaam te bespreken met de schilder of het mogelijk is de klus in de winter (mits droog) te laten uitvoeren. In de winter hebben schilders minder klussen en kan er een korting worden gegeven als dank voor de klus.

Help zelf mee

Zorg dat de vochtplekken goed bereikbaar zijn: schuif (tuin)meubelen aan de kant en maak ruimte voor de vochtspecialist. Bespreek met uw vakman welke werkzaamheden u kunt oppakken.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Uw muur waterdicht laten maken door Multi Concurrent​

Onze vochtspecialisten van Multi Concurrent staan voor u klaar om uw muren waterdicht te maken. We pakken dit zorgvuldig en professioneel aan, zodat u zolang mogelijk kunt genieten van uw waterdichte muren. Ook denken we graag met u mee wat de beste methode is passend bij uw woning. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen middels ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Wij streven ernaar u binnen drie werkdagen een offerte te verschaffen.