Vochtbestrijding

Problemen met vocht in uw woning of kantoorpand kan nadele gevolgen hebben. Vochtproblemen veroorzaken vaak een vervelende geur en kunnen schimmels ontwikkelen. Schimmels zijn erg schadelijk voor uw gezondheid. Het is dan ook belangrijk om vochtproblemen in een vroeg stadium te ontdekken én direct aan te pakken. Op deze pagina leest u over de verschillende vochtproblemen, het voorkomen en bestrijden hiervan en hoe onze vakmannen van Multi Concurrent u hierbij kunnen helpen. Lees snel verder.

Ga snel naar

Soorten vochtproblemen en de bestrijding

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen. We nemen in dit geval de drie meest voorkomende soorten problemen en leggen uit wat deze inhouden en hoe wij deze bestrijden. Ook hebben we voor u een gemiddelde prijs per soort vochtbestrijding berekend.

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is meestal grondvocht dat geabsorbeerd wordt door uw muren. Dit is een probleem op grondniveau en is zeer vervelend. De bestrijding van optrekkend vocht bestaat meestal uit het injecteren van een vochtwerende substantie onder hoge druk. Deze substantie wordt in uw muren gespoten. Er zijn drie soorten bestrijding mogelijk bij optrekkend vocht, deze leest u incl. gemiddelde kosten per soort aanpak in onderstaande tabel:

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen, inclusief btw en materiaal
Laat je muren injecteren1. Binnenmuur laten injecteren (8 strekkende meters)

2. Binnen- en buitenspouwmuur injectie (8 strekkende meters)

3. Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)
1. Vanaf € 750

2. Vanaf € 1300

3. Vanaf € 2000
Laat je muren onderkappenUw woning wordt als het ware opgetild. In de vrijgekomen ruimte wordt vochtkering in kunststofvorm aangebracht.€ 100 – € 150 per lopende meter
Een carebrick vochtbestrijdingVrij nieuwe vochtbestrijdingsmethode die vooral in Nederland wordt gebruikt. Deze vochtbestrijding zorgt voor een natuurlijk verdampingsproces.€ 110 per lopende meter

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen voor de bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Doorslaand vocht

Wanneer uw muren poreus zijn is er een grote kans dat uw muren neerslag kunnen opslorpen. Dit vocht blijft in de muren hangen en kan geleidelijk in uw woning trekken. Wanneer u last heeft van doorslaand vocht, gaat de bestrijding hiervan volgens een van onderstaande opties:

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen, inclusief BTW en materiaal
Laat je muren impregnerenEr wordt een beschermlaag op uw muren aangebracht. Ook is het impregneermiddel vuilafstotend.

1. Buitenmuur impregneren (100 m2)

2. Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)

3. Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)
1. Vanaf € 800

2. Vanaf € 1500

3. Vanaf € 2750
Behandelen met vochtwerende verfSpeciale verfsoorten beschermen uw muren tegen nattigheid.€ 20 – € 45 per m2
Nieuwe gevelbekledingGeef uw gevel een opknapbeurt met waterdichte gevelbekleding.€ 35 – € 40 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen voor de bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Kelder vochtproblemen

De kelder of kruipruimte is zeer vatbaar voor vochtproblemen. Door deze te laten dichten, voorkomt u vochtproblemen en blijft uw kelder en/of kruipruimte in optimale conditie.

Om uw kelder of kruipruimte te laten dichten kunt u kiezen uit onderstaande mogelijkheden:

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen inclusief btw en materiaal
Afdichten van uw kelder, ook wel bekuiping genoemdDe meest grondige oplossing voor uw vochtige kelder. Uw vloer en muren worden behandeld met een waterdichte cementlaag.€ 2000 – € 8000. Deze prijs is sterk afhankelijk van de omvang van uw kelder.
KelderdrainageSoms is de waterdruk zo groot dat bekuiping niet werkt. Via kelderdrainage kunt u de nattigheid efficiënt afvoeren. Het is als het ware een afvoersysteem.€ 2250 – € 10.000 of meer

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen voor de bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding

De prijsopbouw van vochtbestrijding is afhankelijk van een aantal prijsbepalende factoren, zoals het aantal m2 waarop de vochtbestrijding van toepassing is, het soort ruimte en het soort bestrijding van de vochtproblemen. De prijsopbouw van vochtbestrijding is ongeveer 2% voorrijkosten, 25% arbeidskosten en zo’n 73% materiaalkosten. De benodigde materialen zijn dus de grootste prijsbepalende factor en zijn afhankelijk van het soort vochtbestrijding dat wordt gebruikt voor uw vochtproblemen.

Voorkom vochtproblemen in huis

Het is goed om uw woning tijdig te laten controleren op vochtproblemen en hierop in te spelen. Voorkomen is te alle tijden beter dan genezen. Wanneer u vocht constateert in uw woning, kruipruimte en/of muren is het slim snel contact op te nemen met een van onze vochtbestrijders. Door het vocht zo snel en zo goed mogelijk te bestrijden zorgen we ervoor dat de staat van uw muren goed blijft. Ook voorkomt u met tijdige vochtbestrijding schimmelvorming en zo houdt u dus indirect uw gezondheid beter!

Vochtbestrijding subsidie

Wanneer u vocht laat bestrijden en tegelijk isolerende maatregelen laat treffen, is er een kans dat u recht hebt op subsidie. Deze subsidie is de SEEW subsidie, Subsidie Energiebesparing Eigen Woning.

Het is van belang dat u twee of meer energiebesparende (isolerende) maatregelen tegelijk laat treffen. De subsidie die u kunt krijgen ligt tussen de € 200,- en € 1200,-. Wanneer u advies inwint van een professionele isolatiespecialist ontvangt u een extra subsidie van maximaal € 150,-.

Bespaartips vochtbestrijding

Om de kosten voor de vochtbestrijding van uw woning zo laag mogelijk te houden, hebben we een aantal bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Verlaagd BTW tarief

De overheid heeft het BTW tarief op vochtbestrijding verlaagd van 21% naar 9%. Het doel hiervan is om men te stimuleren een specialist in de arm te nemen voor vochtbestrijding en evt. extra isolerende maatregelen.

Oorzaak vochtproblemen

Wanneer de oorzaak van uw vochtproblemen door toedoen van anderen is ontstaan, kunt u in aanmerking komen voor een brandverzekering. Neem hierover contact op met uw verzekeraar.

Kwantiteit

Informeer eens bij uw buren of straatgenoten of er meer mensen zijn die vochtbestrijding willen laten doen. Wanneer het een grotere klus betreft kan er een korting worden toegekend.

Vergelijk offertes

Vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze nauwkeurig.

Vochtbestrijders vergelijken

Om meerdere offertes goed met elkaar te kunnen vergelijken, is het belangrijk dat u weet waar u dan naar moet kijken. Om een duidelijke en eerlijke vergelijking te maken, hebben wij deze tips voor u:

  • Controleer de kosten: Kosten voor vochtbestrijding verschillen enorm per specialist. Deze kosten zijn afhankelijk van de materiaalkosten, het uurloon en de evt. voorrijkosten.
  • Controleer de garantie: Gemiddeld is de garantie op vochtbestrijding tien jaar. Controleer dit echter goed in iedere offerte, want het laatste wat u wilt is binnen korte tijd opnieuw moeten betalen bij nieuwe vochtproblemen.
  • Bekijken keurmerken en/of reviews: Een keurmerk vertelt meer over de garanties en werkwijze van de specialist, zoals KOMO: Dit keurmerk focust zich op de kwaliteitsborging van producten en diensten in de bouwsector. KOMO zorgt ervoor dat een product of dienst aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

 

Vrijblijvende offerte?

Uitbesteden vochtbestrijding Multi Concurrent

Het wegwerken van een kleine schimmelplek doen veel mensen zelf. Maar wat als het probleem binnen in de muur groter is dan slechts dit kleine schimmelplekje? Onze vakkundige vochtbestrijders bij Multi Concurrent staan voor u klaar om het vochtprobleem in kaart te brengen en daarop een advies te geven voor de vochtbestrijding. Het uitvoeren van de vochtbestrijding doen onze vakmannen secuur en zorgvuldig, zodat u voor een lange tijd geen vochtproblemen meer zult ervaren.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer:  06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.