Vochtbestrijding kosten

Wanneer u vocht in uw woning hebt kan dit serieuze problemen veroorzaken aan uw muren en/of kelder. Om deze problemen te voorkomen is het goed om snel een professionele vochtbestrijder in de arm te nemen. Maar wat zijn de kosten die hierbij komen kijken en hoe wordt deze prijs bepaald? Hierover leest u meer op deze pagina.

Ga snel naar

Kosten vochtbestrijding

Vochtbestrijding kan op meerdere manieren worden gedaan. Op basis van uw vochtproblemen wordt geconstateerd welke soort vochtbestrijding wordt toegepast. Om u inzicht te geven in de gemiddelde kosten bij de twee meest voorkomende soorten vochtbestrijding, hebben we onderstaand overzicht voor u gemaakt:

Soort vochtbestrijdingOpdrachtGemiddelde prijs inclusief btw en materiaal
Optrekkend (techniek: injecteren)Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 750
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 1400
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)€ 2150
Doorslaand (techniek: impregneren)Buitenmuur impregneren (100 m2)€ 850
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)€ 1600
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100m2)€ 2750

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen voor de bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Prijsvoorbeelden vochtbestrijding

Wanneer u weinig weet van vochtbestrijding en het laten uitvoeren door een specialist, is het moeilijk om aan de hand van bovenstaand overzicht een richtprijs te berekenen. Om dit voor u makkelijker te maken hebben wij een aantal prijsvoorbeelden voor u opgesteld. Deze ziet u hier:

Basis vochtbestrijding

Wanneer de muur in goede staat is en niet gereinigd hoeft te worden, kan de vochtbestrijding direct plaatsvinden. De specialist kan direct beginnen met injecteren of impregneren. Dit is vaak het geval bij een nieuwbouwwoning. Gemiddeld betaalt u € 800,- voor een gevel van 100m2.

Meest voorkomende vochtbestrijding

Opstijgend vocht komt het meest voor. De beste bestrijding hiervan is het injecteren van een vochtwerende substantie onder hoge druk. Bij een spouwmuur moet de binnenkant ook geïnjecteerd worden. Gemiddeld liggen de kosten voor dit project op zo’n € 1200,- tot € 1500,-.

Uitgebreide vochtbestrijding

Wanneer uw muur beschadigd is zoals scheuren, spleten of slecht voegwerk is het nodig om dit grondig aan te pakken alvorens de vochtbestrijding plaatsvindt. De muur dient te worden herstelt, omdat vocht anders zijn weg blijft vinden de woning in. Het herstellen van het voegwerken, reinigen van de muur en impregneren van de gevel kosten gemiddeld zo’n € 2750,- tot € 3000,-.

Prijsbepalende factoren

Zoals bij veel klussen zijn er bij vochtbestrijding ook een aantal factoren welke invloed hebben op de totaalprijs van dit project. Deze prijsbepalende factoren nemen we hieronder met u door.

Soort techniek

Hoewel een vochtprobleem van buiten misschien nog enigszins beperkt lijkt, kan het probleem veel dieper en groter zijn dan u vooraf dacht. Het is goed om daarom een professionele vochtmeting te laten doen. Aan de hand van deze vochtmeting wordt het soort techniek bepaalt waarmee het vocht in uw woning zal worden bestreden.

Een vochtmeting kost ongeveer € 10 tot € 50 per meting.

Schimmel verwijderen

Wanneer het vocht in uw muren de kans heeft gehad tot schimmelvorming, is het van groot belang deze schimmel te laten verwijderen door een specialist. Schimmel is zeer slecht voor de gezondheid. Schimmel verwijderen kost zo’n € 50,- per m2. De kosten komen bovenop de kosten voor de vochtbestrijding. Na het verwijderen van de schimmel kan er gestart worden met de vochtbestrijding.

Herstelwerkzaamheden muur

Wanneer u vochtproblemen ervaart is dit vaak het gevolg van een beschadigde of slechte muur. Het is belangrijk dat scheuren, spleten of slecht voegwerk eerst hersteld wordt alvorens de vochtbestrijding kan plaatsvinden. Het opnieuw laten voegen van uw muur kost ongeveer €20,- per m2, dit is incl. BTW en materiaalkosten.

Extra opties

Er zijn een aantal extra opties waar u voor kunt kiezen m.b.t. vochtbestrijding:

AfwerkingGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Membraam plaatsen€ 20 per m2
Schilderen€ 27,50 per m2
Stucen€ 20 per m2
Tegelen€ 65 – € 100 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde. Wilt u een exacte prijs ontvangen van de extra opties bij bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Impregneren tegen vocht

Doorslaand vocht bestrijden wordt gedaan door middel van het impregneren van uw muur. Het impregneren zorgt ervoor dat de muur geen water meer doorlaat.

Vrijblijvende offerte?

Injecteren tegen vocht

De meest gebruikte techniek voor optrekkend vocht is het injecteren van de muur. Er wordt een waterafstotende vloeistof in de muur geïnjecteerd onder hoge druk.

Handige bespaartips vochtbestrijding

Om de kosten voor de vochtbestrijding van uw woning zo laag mogelijk te houden, hebben we een aantal bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Verlaagd BTW tarief

De overheid heeft het BTW tarief op vochtbestrijding verlaagd van 21% naar 9%. Het doel hiervan is om men te stimuleren een specialist in de arm te nemen voor vochtbestrijding en evt. extra isolerende maatregelen.

Oorzaak vochtproblemen

Wanneer de oorzaak van uw vochtproblemen door toedoen van anderen is ontstaan, kunt u in aanmerking komen voor een brandverzekering. Neem hierover contact op met uw verzekeraar.

Kwantiteit

Informeer eens bij uw buren of straatgenoten of er meer mensen zijn die vochtbestrijding willen laten doen. Wanneer het een grotere klus betreft kan er een korting worden toegekend.

Vergelijk offertes

Vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze nauwkeurig.

Lokale specialist

Door te kiezen voor een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf kan u besparen op evt. voorrijkosten.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Hebt u vochtproblemen en wilt u dit door een erkende specialist laten bestrijden? Dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Onze specialisten zijn zeer ervaren in vochtbestrijding. Zij zorgen ervoor dat de vochtbestrijding op de meest efficiënte en zorgvuldige wijze wordt uitgevoerd, zodat u weer lang kunt genieten van een prachtige muur waar vocht geen kans meer krijgt.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.