Kosten vochtbestrijding kelder

De kelder is vaak een vochtige plek met de nodige gevolgen van dien. Vochtproblemen in kelders zijn een veelvoorkomend probleem. Het is zeer slecht voor de staat van uw kelder, maar nog meer voor uw gezondheid. Lees op deze pagina alles over vochtbestrijding in uw kelder, de kosten en prijsbepalende factoren. Zo weet u waar u aan toe bent wanneer u uw kelder vochtvrij laat maken.

Ga snel naar

Kosten vochtbestrijding kelder

De prijs voor de vochtbestrijding in uw kelder is afhankelijk van de ernst en de oorzaak van het vochtprobleem, het oppervlak van uw kelder en de techniek die gebruikt wordt als vochtbestrijding.

De drie meest gekozen vormen van vochtbestrijding bij kelders hebben we hier voor u uiteengezet samen met de gemiddelde prijs incl. BTW en materiaalkosten:

Soort vochtbestrijdingGemiddelde prijs inclusief arbeid, materiaal en btwGebaseerd op
Muren coaten€ 450 – € 500 Kelder tot 9m2
Muren injecteren€ 800 – € 1000Keldermuur van 10 strekkende meters
Kelder waterdicht maken€ 2000 – € 2200Kelder tot 16m2

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen voor vochtbestrijding in uw kelder, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Prijsvoorbeelden vochtbestrijding kelder

Omdat het inschatten van de prijs van vochtbestrijding vrij lastig is gezien de prijsbepalende factoren, hebben wij een aantal prijsvoorbeelden voor vochtbestrijding in de kelder opgemaakt. Deze hebben we hieronder uiteengezet, oplopend van laagste kosten tot hoogste kosten voor dit project.

Zo goedkoop mogelijk

Wanneer de vochtschade nog meevalt en u vooral ergere schade wilt voorkomen kunt u ervoor kiezen uw kelder te laten coaten. Een pot coating kunt u zelf aanschaffen en laten aanbrengen door een specialist. Of u kunt ervoor kiezen de coating door de specialist te laten aanschaffen en deze te laten aanbrengen. Het laten coaten van uw kelder kost zo’n € 500 voor een kelder tót 9m2. Het coaten van uw kelder is een tijdelijke oplossing en biedt geen permanente vochtbescherming.

Gemiddelde keuze

Bij opstijgend vocht in uw muren is het laten injecteren van uw muren de beste methode van vochtbestrijding. Het injecteren van uw keldermuren kost zo’n € 1000 voor een gemiddelde kelder.

Uitgebreide keuze

Is er een groot vochtprobleem in uw kelder en blijven er zelfs plassen water staan op de grond? Dan is de beste keuze om uw kelder volledig waterdicht te maken. Hier zijn verschillende methoden voor. Een kelder tot 16 m2 waterdicht maken kost gemiddeld zo’n € 2000.

Prijsbepalende factoren vochtbestrijding kelder

Er zijn een aantal factoren die de totaalprijs voor de vochtbestrijding in uw kelder bepalen. Om te weten hoe de prijs van vochtbestrijding wordt bepaald nemen we deze prijsbepalende factoren hieronder met u door:

Soort vochtbestrijding

Het soort vochtbestrijding welke u wilt laten uitvoeren is van invloed op de prijs van vochtbestrijding.
Kelder coaten: Een coating laten aanbrengen in uw kelder zodat deze waterdicht is. Dit is een tijdelijke oplossing en dient na een bepaalde periode herhaald te worden.

Kelder injecteren: Het onder hoge druk injecteren van een vochtbestrijdingsmiddel wat een halt toeroept aan het optrekkend vocht in uw muur.
Kelderdichting: Het volledig waterdicht laten maken van uw volledige kelder. Dit is een permanente oplossing voor de vochtproblemen.

Schimmel verwijderen

Wanneer er door de vochtproblemen in uw kelder schimmels zijn ontwikkeld is het zeer belangrijk om deze te laten verwijderen door een specialist. Schimmel is erg slecht voor de staat van uw kelder én voor uw gezondheid.
Ventilatie

Een veelvoorkomende oorzaak van vochtproblemen in kelders is het gebrek aan ventilatie. Het laten aanleggen van een ventilatiesysteem in uw kelder kan dan uitkomst bieden.

Extra opties

Wanneer uw kelder waterdicht gemaakt is kan het zijn dat u uw kelder ook weer een frisse uitstraling wilt geven. In dit geval kunt u kiezen uit onderstaande extra opties:

Soort afwerkingGemiddelde meerprijs bij een kelder tot 16m2 inclusief arbeid, materiaal en BTW
Stucwerk of cement€ 450
Verven€ 700
Tegels plaatsen€ 2500- € 2750

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde. Wilt u een exacte prijs ontvangen van de extra opties bij bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Bespaartips vochtbestrijding kelder

Om de kosten voor de vochtbestrijding in uw kelder zo voordelig mogelijk te houden, hebben wij een aantal praktische bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Kwantumkorting

Informeer eens rond bij uw buren en/of straatgenoten of er meer mensen zijn met vochtproblemen in hun kelder. Wanneer de specialist meerdere kelders in één straat dient te bestrijden tegen vocht is dit vaak voordeliger. De specialist kan u een kwantumkorting geven.

Help zelf mee

Zorg er zelf voor dat de kelder leeg is en de vochtplekken in de muren goed bereikbaar zijn voor de vochtbestrijder. Zet zelf alles aan de kant en dek spullen af indien deze niet verplaatst kunnen worden. Dit scheelt de specialist voorbereidingswerk en dat scheelt u weer in de portemonnee.

Regionale aanbieder

Wanneer u meerdere offertes aanvraagt bij vochtbestrijdingsbedrijven in uw regio, kan dit veel geld schelen. Een regionale specialist rekent geen of lagere voorrijkosten dan een bedrijfsbedrijf welke buiten uw regio gevestigd is.

Vrijblijvende offerte?

Prijsopbouw kosten vochtbestrijding kelder

De prijsopbouw van de totaalprijs voor vochtbestrijding in uw kelder is eenvoudig ingedeeld. Gemiddeld is zo’n 75% – 80% materiaalkosten en de overige 20% – 25% bestaat uit arbeidskosten. Deze twee samen maken de totaalprijs.

Vochtbestrijding kelder uitbesteden aan Multi Concurrent

Vochtbestrijding in uw kelder is een klus die de nodige kennis en ervaring vereist. Om de vochtbestrijding zo effectief mogelijk te laten zijn raden we u aan te alle tijden een specialist in de arm te nemen. Onze deskundige vakmannen bij Multi Concurrent hebben veel ervaring met vochtbestrijding in kelders en muren. Zij zorgen ervoor dat uw kelder op de juiste manier wordt aangepakt om vochtproblemen te bestrijden én te voorkomen in de toekomst. En dit allemaal voor een zo voordelig mogelijke prijs!

Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen middels ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Wij streven ernaar u binnen drie werkdagen een offerte te verschaffen.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.