Kosten muren injecteren

Bij optrekkend vocht in uw muren is de beste bestrijdingsmethode het laten injecteren van uw muren. Deze manier van vochtbestrijding is in de afgelopen enorm effectief gebleken, waardoor specialisten soms wel tot tien jaar garantie verlenen na de behandeling. Op deze pagina leest u alles over het injecteren van uw muren, de werkwijze en de kosten die gepaard gaan bij deze klus.

Ga snel naar

Waarom uw muren laten injecteren?

Door het ontbreken van of een slecht werkende waterkering kan grondvocht in uw muren trekken. Dit zorgt ervoor dat het vocht uw verf, behang of stucwerk aantast. Vochtvlekken zijn meestal goed zichtbaar op uw muren en waar vocht is, ontstaan ook schimmels. Schimmel en vocht is erg slecht voor uw gezondheid én slecht voor de staat van uw woning. Wanneer u optrekkend vocht niet laat bestrijden kan dit uiteindelijk onomkeerbare schade geven aan de constructie van uw woning. Dit wilt u te alle tijden voorkomen. Daarom laat u uw muren injecteren als vochtbestrijding.

Werkwijze muren laten injecteren

Het injecteren van muren met vochtwerend middel om optrekkend vocht te doen stoppen doen wij aan de hand van een aantal stappen. Het is van belang dat deze stappen zorgvuldig en correct worden uitgevoegd om een 100% waterdicht resultaat te kunnen garanderen.

Stap 1: Gaten boren

In de aangetaste muur boren we over de volledige lengte gaten, op zo’n 3-5 centimeter boven de vloerpas en met een tussenafstand van 10-15 centimeter. Hoeveel gaten er precies geboord worden is afhankelijk van het type injectiemiddel, de samenstelling van uw muur en de mate en diepte van de vochtindringing.

Stap 2: Muren injecteren

In de geboorde gaten plaatsen we speciale buisjes waarin het vochtwerend middel gespoten wordt. Dat middel wordt geabsorbeerd door het metselwerk. Daar zet het uit en vormt het een waterkerende laag die voorkomt dat grondvocht nog in de muur dringt.

Kosten voor het laten injecteren van uw muren

De kosten voor het laten injecteren van uw muren is afhankelijk van de vochtschade en het aantal strekkende meters. Vaak gaat het injecteren van uw muren samen met een reparatie aan uw muur, zoals bijvoorbeeld het voegwerk. Wanneer uw muur nog in goede staat is en de vochtschade beperkt is gebleven kan alleen injecteren voldoende zijn.

Bekijk onderstaand overzicht voor een indicatie van de gemiddelde prijzen voor injecteren:

WerkzaamhedenGemiddelde prijs bij muur van 8 strekkende meter inclusief arbeid, materiaal en btw
Buitenmuren injecteren€ 750
Binnen- en buitenmuren injecteren€ 1400
Muur repareren en injecteren€ 2150

Prijsvoorbeelden

Om een beter beeld te geven van de verschillende prijzen voor het injecteren van uw muren, hebben wij een aantal prijsvoorbeelden opgesteld. Deze zijn gebaseerd op de gemiddelde prijzen uit bovenstaande tabel.

Minimaal

Zit het vocht enkel in uw buitenmuur en is de staat van de muur verder prima? Dan kost het laten injecteren van uw buitenmuur ongeveer € 750.

Gemiddeld

Hebt u een spouwmuur waar u zowel aan de binnen- als buitenkant last hebt van optrekkend vocht? Dan is het van belang dat zowel de buiten- als binnenmuur wordt geïnjecteerd. Dit kost ongeveer € 1400.

Uitgebreid

Heeft het optrekkend vocht schade gebracht aan uw muur zoals kapotte voegen? Dan is het van belang dat de muur eerst wordt gerepareerd voordat deze geïnjecteerd zal worden. Doet u dit niet, dan blijft het vocht via de beschadigingen de muur binnendringen. De muur laten repareren én laten injecteren kost ongeveer zo’n € 2150.

Kosten muren injecteren: prijsbepalende factoren

De hoogte van de prijs voor het laten injecteren van uw muren is afhankelijk van de staat van uw muur en welke werkzaamheden nodig zijn om de muur weer in goede staat te krijgen én definitief waterdicht te maken. Wij nemen een aantal keuzes met u door welke van invloed zijn op de totaalprijs:

Laat een vochtmeting doen

Laat voorafgaand aan het project een vochtmeting doen door een specialist. Door deze vochtmeting kan het vochtprobleem veel beter in kaart worden gebracht. Hoe duidelijke de vochtproblemen zijn, hoe beter de specialist kan inschatten wat de kosten zijn voor de vochtbestrijding d.m.v. injecteren.

Schimmel verwijderen

Is er door het vocht in uw muren schimmel ontstaan? Dit is zeer slecht voor uw gezondheid, maar ook voor de staat van uw muren. Wij raden aan schimmel te laten bestrijden door een specialist. Wanneer u hiervoor kiest komen deze kosten boven op de kosten van het injecteren.

Muren laten repareren

Wanneer uw muur door het vocht beschadigd is geraakt, dient dit voorafgaand aan het injecteren te worden gerepareerd. Het zou zonde zijn als vocht middels de beschadigde gedeelten van de muur alsnog weet binnen te dringen. De kosten voor de reparatie van uw muur komen bovenop de kosten voor het laten injecteren.

De afwerking

Na het injecteren van uw muren hebben de muren een lange droogtijd nodig. Gemiddeld zijn de muren binnen 6 à 12 maanden droog en klaar voor de afwerking. Natuurlijk kunt u de muren zelf verven, behangen of stucen, maar nog fijner is het als dit door een specialist voor u wordt gedaan. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit afwerking en hebt u hier zelf geen omkijken naar. De kosten voor het laten afwerken van de muren na injecteren, komen bovenop de kosten voor het injecteren van uw muren.

Vrijblijvende offerte?

Handige bespaartips

We hebben voor u een aantal handige bespaartips op een rijtje gezet, om de prijs van het injecteren van uw muren zo voordelig mogelijk te houden. Onze bespaartips:

  • Kwantumkorting
    Vraag eens rond bij uw buren en/of straatgenoten of er meerdere mensen zijn met schimmelvorming in de badkamer of een andere ruimte in de woning. Door het project met elkaar te laten uitvoeren, kunt u kwantumkorting krijgen. Daarnaast besparen jullie zo samen op de evt. voorrijkosten.
  • Lokale specialist
    Wanneer u kiest voor een lokale specialist is het voordeel dat u geen of weinig voorrijkosten hebt t.o.v. wanneer de specialist (ver) uit uw regio gevestigd is.
  • Doe-het-zelf
    Zelf een schimmelbestrijder aanschaffen bij een bouwmarkt is ook een optie. Hiermee kunt u zelf de schimmel verwijderen. Echter is daarmee alleen het schimmelprobleem opgelost en niet de onderliggende vochtproblemen. Dit is dus een zeer tijdelijke oplossing.

Uw muren laten injecteren door Multi Concurrent

Het injecteren van uw muren is een klus die zorgvuldig en correct moet worden uitgevoegd. Dit vergt de nodige ervaring en kennis van vochtbestrijding. Onze vakkundige specialisten bij Multi Concurrent zijn opgeleid en ervaren in het injecteren van muren. Wij zorgen ervoor dat uw muur er weer als nieuw uitziet en vochtproblemen in de toekomst vermeden worden. We zorgen ervoor dat de klus zo efficiënt mogelijk gebeurt, voor een zo laag mogelijke prijs!

Wilt u meer informatie over het laten injecteren van uw muren of wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor vragen of het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen middels ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Wij streven ernaar u binnen drie werkdagen een offerte te verschaffen.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.