Vochtbestrijding muren kosten

Vocht in uw muren is een vervelend, maar helaas veelvoorkomend probleem. Het is van belang dit op de juiste wijze te laten bestrijden door een ervaren specialist op dit gebied. Vocht in uw muren kan schimmelvorming veroorzaken en dit is uiterst slecht voor uw gezondheid. Trek aan de bel zodra u vocht in uw muren constateert. Lees op deze pagina hoe vocht in muren wordt bestreden en wat de kosten zijn waar u rekening mee dient te houden.

Ga snel naar

Kosten vochtbestrijding muren

De prijs voor vochtbestrijding is afhankelijk van het soort vocht dat er wordt bestreden. Optrekkend vocht is vocht dat vanuit de grond omhoog trekt in uw muren. Doorslaand vocht is vaak het resultaat van natte buitenmuren waarvan het vocht in de muren blijft staan en verder door trekt. Voor beide soorten vochtproblemen is er een andere techniek van bestrijding. Per soort techniek verschilt de prijs:

Soort vochtbestrijdingOpdrachtGemiddelde prijs inclusief btw en materiaal
Optrekkend (techniek: injecteren)Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 750
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 1400
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)€ 2150
Doorslaand (techniek: impregneren)Buitenmuur impregneren (100 m2)€ 850
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)€ 1600
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100m2)€ 2750

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen voor de bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Prijsbepalende factoren kosten vochtbestrijding muren

De factoren die invloed hebben op de totaalprijs voor de vochtbestrijding van uw muren nemen we hier met u door:

Impregneren of injecteren?

Afhankelijk van het soort vochtprobleem dat u hebt wordt de m uur geïmpregneerd of geïnjecteerd. Optrekkend vocht wordt bestreden door te impregneren en doorslaand vocht wordt bestreden door te injecteren.

Impregneren: Er wordt een beschermende laag over de muur aangebracht. Deze vult richels en oneffenheden op en zorgt daarmee ervoor dat uw muur waterafstotend wordt.
Injecteren: Met boorgaten wordt er een vochtbestrijdingsmiddel onder hoge druk geïnjecteerd in uw muur. Zo stopt het optrekkende vocht door dit bestrijdingsmiddel.

Schimmel

Wanneer er schimmel is ontstaan als gevolg van de vochtproblemen is het belangrijk dat dit verwijdert wordt. Schimmel is uiterst slecht voor uw gezondheid, maar ook enorm slecht voor uw muren.

Voegwerk vervangen

Het voegwerk dient nog in goede staat te zijn wanneer vochtbestrijding effectief wil zijn. Is het voegwerk van uw muur beschadigd? Laat dit vervangen alvorens de vochtbestrijding plaatsvindt. Zo voorkomt u dat u binnen korte tijd weer vochtproblemen hebt en de uitstraling van uw woning blijft netjes.

Afwerking

Er zijn een aantal extra opties waar u voor kunt kiezen m.b.t. vochtbestrijding, dit zijn extra opties mb.t. de afwerking nadat de vochtbestrijding heeft plaatsgevonden. Deze zijn dus niet bij ieder project nodig, maar zijn optionele keuzes:

AfwerkingGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Membraam plaatsen€ 20 per m2
Schilderen€ 27,50 per m2
Stucen€ 20 per m2
Tegelen€ 65 – € 100 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen van de extra opties voor afwerking bij bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Kosten injecteren muren

Wanneer u last hebt van optrekkende vochtproblemen is het injecteren van uw muren de beste bestrijdingsvorm. U kunt ervoor kiezen om alleen de binnenmuur te laten injecteren of om zowel de binnen- als buitenmuur te injecteren. De muren worden geïnjecteerd met een vochtbestrijdingsmiddel, waardoor de stenen en voegen waterdicht worden en het grondvocht niet meer in uw muur kan trekken. Voor het injecteren van een buitenmuur van 8 strekkende meter moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van € 750,-. De kosten van vochtbestrijding door injectie van de binnen- en buitenmuur zijn gemiddeld € 1400 voor 8 strekkende meter.

Is vocht niet het enige probleem, maar hebt u ook beschadigingen aan uw muur? Combineer het injecteren dan met het repareren van de muur. De prijs voor het repareren in combinatie met injecteren zijn gemiddeld € 2150,- voor 8 strekkende meter.

Kosten muren onderkappen

Optrekkend vocht kan definitief worden bestreden door de muren te onderkappen. Er wordt in dit geval een vochtkering in de gevel geplaatst. Er worden horizontale sleuven gefreesd in het metselwerk voor de vochtkering. Dit is een intensief en lastige klus, maar zorgt er wél voor dat uw muren permanent beschermd zijn tegen optrekkend vocht.

De prijs voor het onderkappen van uw muur is afhankelijk van de dikte van de muur en het aantal lopende meters. Gemiddeld ligt de prijs tussen de € 100 en € 140 per lopende meter.

Vrijblijvende offerte?

Kosten carebrick-systeem

Het carebrick-systeem is een vrij nieuwe en moderne vorm van vochtbestrijding. Dit systeem is zowel geschikt voor enkelsteensmuren als voor spouwmuren. Er worden keramische kokers in uw buitenmuur geplaatst. Deze zorgen voor een natuurlijk verdampingsproces; het vocht wordt aangetrokken door de kokers en direct afgevoerd.

De prijs voor vochtbestrijding m.b.t. carebrick is afhankelijk van het soort vochtprobleem en de lengte van de te behandelen muur. Gemiddeld liggen deze kosten op € 110 per lopende meter.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakopbouw of dakkapel te plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.