Kosten lekkage opsporen

Ziet u dat de druk in uw cv-ketel lager is dan normaal? Heeft u het gevoel dat de druk van het water uit de kraan minder is geworden? Werken de radiatoren minder goed of ziet u dat er ergens vochtplekken zijn ontstaan? Dan is er een grote kans dat er ergens in uw leidingsysteem een lekkage is ontstaan. Lekkages kunnen soms maanden onopgemerkt blijven en tijdens die maanden schade aanrichten aan uw woning. Het is dus zaak dat u snel actie onderneemt en een loodgieter inschakelt die uw lekkage kan opsporen. Hier leest u alles over de kosten die daar dan bij komen kijken.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor het opsporen van een lekkage?

Het opsporen van een lekkage hoeft niet duur te zijn. Een loodgieter heeft apparatuur waarmee hij of zij uw leidingen, muren, vloeren en plafond scant en zo kan zien waar het lek zich bevindt. U betaalt meer als het een lekkage is die lastig te vinden is. Ook als u een lekkage heeft in een leiding die moeilijk te bereiken is, betaalt u extra. Hoe langer de loodgieter bezig is met het opsporen en verhelpen van uw lekkage, hoe hoger de kosten. De onderstaande tabel schetst drie situaties en geeft de bijbehorende prijzen inclusief arbeidskosten en btw.

Soort klusGemiddelde totale prijs
Lekkage in verwarmingsbuizen opsporen en verhelpen – 1 uur werk€ 80
Gemiddelde prijzen lekkage opsporen en verhelpen – 2 uur werk€ 160
Lekkage badkamer verhelpen en schade repareren – 4 uur werk€ 320
Kosten lekkage opsporen

Prijsvoorbeelden

De beste manier om de bovenstaande prijzen beter toe te lichten is door te kijken naar de diensten die u daarvoor terug krijgt. Een loodgieter vraagt gemiddeld voor het opsporen en repareren van uw lekkage €80 per uur, maar wat doet de specialist? De onderstaande drie situaties schetsen meer duidelijkheid en helpen u inschatten wat uw klus mogelijk gaat kosten.

Kleine lekkage

Een lekkage in de verwarmingsbuizen is gemakkelijk op te sporen. De leidingen zijn goed zichtbaar en dat betekent dat de lekkage ook zichtbaar is. Het is vaak het gevolg van een slechte aansluiting van twee pijpen of een probleem in de radiator. Voor het verhelpen van een dergelijke simpele lekkage zijn meestal geen onderdelen nodig en u betaalt alleen voor de tijd die de loodgieter nodig heeft om deze te verhelpen. In de meeste gevallen is deze binnen een uur klaar en betaalt u €80 in totaal.

Gemiddelde lekkage

Er zijn ook lekkages die lastiger op te sporen zijn en deze bevinden zich dan vaak op plekken die lastiger te bereiken zijn. Gelukkig heeft een loodgieter apparatuur waarmee hij of zij een vochtmeting kan doen en dan wordt de plek van de lekkage vrij snel duidelijk. Deze moet dan nog wel verholpen worden en dat kost op lastige plekken meer tijd. Gemiddeld gezien heeft een loodgieter 2 uur nodig om een lekkage te vinden en te verhelpen. Daar zijn geen materialen voor nodig, alleen gereedschap, en de kosten zijn dan gemiddeld €160 in totaal.

Grote lekkage

Er zijn ook lekkages die niet zonder breekwerk kunnen worden opgelost. Een lekkage onder de douchebak in de badkamer bijvoorbeeld, kan niet worden verholpen zonder de huidige douchebak te verwijderen. Ook lekkages in de muren kunnen alleen gerepareerd worden als deze worden opengebroken. Als een loodgieter 4 uur bezig is, zal deze €320 arbeidskosten vragen voor de reparatiewerkzaamheden. Zijn er dan materialen nodig, zoals een nieuwe douchebak, dan komen die kosten daar nog bij op.

Prijsopbouw

Als u een lekkage heeft die zonder materialen verholpen kan worden, dan is 95% van de totale kosten die u maakt voor arbeid. De overige 5% zijn voor voorrijkosten, indien de loodgieter deze in rekening brengt. Als er wel onderdelen nodig zijn, dan is de verdeling anders. De 5% voor voorrijkosten blijft hetzelfde, maar de arbeidskosten nemen dan 55% van de totale prijs in beslag en de materialen 40%. Dat is in een gemiddelde situatie. Kiest u voor luxe materialen of duur sanitair, dan verschuift de verdeling enigszins.

Prijsbepalende factoren bij het verhelpen van een lekkage

Er zijn verschillende soorten lekkage en eigenlijk is geen situatie hetzelfde. Dat betekent ook dat de kosten voor het verhelpen van de ene lekkage anders zijn dan bij de andere. De loodgieter hanteert daarvoor een aantal factoren en deze samen bepalen de prijs. Hier vindt u de vier belangrijkste prijsbepalende factoren voor het verhelpen van een lekkage.

Grootte van de lekkage

Als u op tijd heeft kunnen constateren dat u een lekkage heeft, dan is de schade beperkt gebleven en is het voor de loodgieter gemakkelijker om de reparatie uit te voeren. Is de lekkage voor een lange tijd onopgemerkt gebleven, dan heeft de loodgieter langer nodig om de schade die veroorzaakt is te verhelpen. De grootte van de lekkage heeft dus een flinke invloed op de uiteindelijke prijs die u betaalt en hoe sneller u aan de bel trekt, hoe lager de kosten voor de reparatie.

Benodigde methode

Er zijn verschillende manieren waarop een loodgieter een lekkage op kan sporen. De meest gangbare methode is de vochtmeting en de loodgieter gebruikt dan een apparaat waarmee de vochtigheid van het materiaal wordt gemeten. Het lek bevindt zich op de plek waar deze waarden hoog zijn. Andere methoden zijn een ultrasone detectie, gedaan met een zender in huis en een ontvanger buiten, of een cameradetectie door een camera het riool in te brengen. Hoe lastiger het lek op te sporen is, hoe meer u betaalt.

Wanneer u dit uit wilt laten voeren

Loodgieters werken standaard uren en meestal is dat van 08:00 tot 18:00 maandag tot en met vrijdag. Sommige problemen moeten direct verholpen worden en dat kan buiten deze uren zijn. Voor dat soort klussen hanteren loodgieters een opslag en deze kan oplopen tot wel 50%. Wilt u een loodgieter tijdens normale uren, maar direct en met spoed, dan gaat de prijs met 25% omhoog. Niet alle klussen hebben spoed nodig, maar is dat wel het geval, dan zijn de kosten hoger.

Extra opties

Nadat de lekkage verholpen is, is het werk niet altijd gedaan. Soms is er schade die moet worden weggewerkt en in dat geval kunt u de loodgieter vragen dat voor u te doen. U kunt dan denken aan het behangen of verven van uw muur of het vervangen van een onderdeel dat defect is geraakt door de lekkage. Vraag de loodgieter naar de mogelijkheden en doe dat direct al als u een offerte aanvraagt. De loodgieter kan deze dan toevoegen en u kunt besluiten of u daar gebruik van wilt maken of niet.

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips van Multi Concurrent

Een goede loodgieter kan uw probleem vakkundig en snel verhelpen en kwaliteit is belangrijk bij het uitkiezen van uw specialist. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk niet de hoofdprijs betalen en is het zaak om de prijs en kwaliteit in balans te houden. Multi Concurrent heeft een aantal bespaartips voor u verzameld waarmee u geld bespaart op uw loodgieter zonder dat u daar de kwaliteit mee op het spel zet.

Een loodgieter uit uw regio: voorrijkosten kunnen soms hoog oplopen en deze zijn eigenlijk onnodig. Want als u een loodgieter uit uw eigen woonplaats aanwijst, worden deze vaak niet in rekening gebracht. Let hier op als u uw loodgieter uitkiest, want betalen voor voorrijkosten is eigenlijk zonde.

Offertes vergelijken: vraag altijd meerdere offertes op bij een aantal loodgieters uit uw omgeving. Als u 3 tot 6 offertes naast elkaar legt en met elkaar vergelijkt, ziet u al snel welke loodgieter u het meeste waar geeft voor uw geld. De prijs is dan een belangrijk vergelijkingspunt, maar ook de voorgestelde diensten die daaraan gekoppeld zijn. Als laatste is kwaliteit en vakmanschap vaak duurder, maar is dat bij ingewikkelde klussen vaak deze extra uitgaven meer dan waard. Door te vergelijken vindt u de beste deal en weet u zeker dat u geen optie over het hoofd ziet.

Meerdere klussen tegelijkertijd: heeft u naast uw lekkage ook andere klussen voor de loodgieter? Laat deze dan direct oppakken. Hoe groter de klus die u aanbiedt, hoe lager de gemiddelde prijzen voor de loodgieter worden. Als u voorrijkosten betaalt, dan betaalt u deze maar één keer. Het is altijd duurder om meerdere klussen apart in te plannen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij ons vraagt u snel en gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan. U ziet dan direct wat wij voor u kunnen betekenen en voor welke prijs. Neem telefonisch contact met ons op en we proberen u binnen 24 uur van een alomvattende offerte te voorzien. U bent nergens toe verplicht, want de offerte is vrijblijvend, maar u ziet wel direct dat Multi Concurrent gunstige prijzen hanteert en kwaliteit levert. Onze monteurs zijn erkend en ervaren en zijn in staat om u snel van uw lekkage af te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en u ziet snel dat wij een uitstekende keuze zijn.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.