Tuinonderhoud kosten

Als u een mooie tuin hebt wilt u natuurlijk dat deze zoveel mogelijk tot zijn recht komt. Effectief en zorgvuldig onderhoud verrichten aan de tuin is hiervoor van belang. Wanneer u hier zelf geen tijd voor hebt of niet toe in staat bent, is het goed om te overwegen het onderhoud uit te besteden aan een van onze hoveniers. Wat het onderhoud van uw tuin kost, wat de prijs beïnvloedt en welke mogelijkheden er zijn leest u op deze pagina.

Inhoudsopgave

Tuinonderhoud: de gemiddelde kosten

Om een berekening te maken van de gemiddelde kosten zijn een er een aantal dingen die van grote invloed zijn op de prijs, zoals de grootte van uw tuin, hoeveelheid bestrating en hoeveelheid beplanting en/of bomen, hebt u een vijver die onderhouden moet worden en/of een gazon. De gemiddelde kosten voor tuinonderhoud door een hovenier liggen rond de €800, maar dit is compleet afhankelijk van eerder genoemde factoren. Onderstaand een aantal gemiddelde prijzen:

DienstGemiddelde prijs
Tuinman€ 35,- - € 55,- per uur
Boom kappen€ 300,- - € 800,-
Gazon maaien€ 12,- - € 15,- voor een gazon van 50 m2
Verticuteren€ 50,- - € 70,- voor een gazon van 50 m2
Snoeien€ 30,- - € 50,- per uur

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van bovengenoemde factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

 Kosten-tuinonderhoud

Prijsvoorbeelden: verschillende werkzaamheden tuinonderhoud

De meest voorkomende werkzaamheden hebben we voor u gebruikt om een prijsvoorbeeld te maken voor het uitbesteden van onderhoud aan onze hoveniers. Ook hier hanteren wij de gemiddelde prijzen, omdat de exacte prijzen per tuin verschillend zijn en afhankelijk zijn van meerdere factoren. Onze prijsvoorbeelden:

Eenmalig tuinonderhoud

Omdat er bij een eenmalig tuinonderhoud vaak ook achterstallig onderhoud moet worden opgeknapt, is dit een intensievere klus. Onze ervaren hoveniers zorgen ervoor dat uw tuin weer helemaal wordt gesnoeid, gemaaid, bemest en verzorgd zodat u vanaf deze onderhoudsbeurt zelf het onderhoud weer kan oppakken. De gemiddelde kosten liggen op € 850,-.

Periodiek tuinonderhoud

Wanneer wij periodiek voor u het tuinonderhoud uit handen nemen bieden wij een korting aan op onze diensten. Op een door u gekozen frequentie verzorgen wij uw tuin tot in de puntjes; wij snoeien, maaien, bemesten, verwijderen onkruid en behandelen uw tuin ieder bezoek opnieuw zodat deze in uitstekende staat is. De gemiddelde kosten voor periodiek onderhoud zijn afhankelijk van uw tuin en het onderhoudsplan, dit kan enorm variëren zo tussen de €50 en €500 per onderhoudsbeurt.

Boom kappen

Het kappen van een boom is een klus die we zeker adviseren over te dragen aan een hovenier. De stand van de boom, de staat en leeftijd van de boom zijn van invloed op de manier hoe de boom verwijderd wordt. Het kappen van een boom is een klus die zorgvuldig en met beleid moet worden gedaan. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 350,- à € 750,-.

Onderhouden gazon

Een gazon heeft de juiste verzorging nodig, maar dit kost wel tijd en werk. Wij nemen dit werk graag voor u uit handen. Wij maaien en verticuteren uw gazon. De frequentie waarop we uw gazon maaien stemmen we met u overeen, in het groeiseizoen wordt aangeraden dit om de 1-2 weken te doen en in andere seizoenen iedere 4-6 weken. Dit kost tussen de € 12,- a € 15,- voor een gazon van 50 m2. Verticuteren raden wij twee keer per jaar aan om vorming van mossen in uw gazon te voorkomen. De gemiddelde kosten hiervoor liggen tussen de € 50,- en € 120,- voor een gazon van 50m2.

Tuinonderhoud

Prijsbepalende factoren tuinonderhoud

Eerder benoemden we al een aantal factoren die van invloed zijn op de prijs voor tuinonderhoud door een hovenier. Hier nemen we deze factoren nogmaals kort met u door:

 • Taken tuinonderhoud
  Afhankelijk van uw tuin kunt u ervoor kiezen alle taken m.b.t. tuinonderhoud over te dragen aan uw hovenier, maar u kunt ook gedeeltelijk taken zelf uitvoeren. De hoeveelheid taken die de hovenier moet verrichten zijn van invloed op de prijs. Hoe meer taken, hoe meer uren werk voor de hovenier.
 • Gazon laten maaien
  Bij eenmalig onderhoud is het maaien van het gazon niet kostbaar. Bij periodiek onderhoud kan de prijs wat oplopen, afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw gazon. Wij raden aan in het groeiseizoen een gazon iedere 1-2 weken te (laten) maaien, van mei t/m oktober. Dit betekent in geval van periodiek onderhoud dus ook meer onderhoudsbeurten in deze maanden.
 • Gazon laten verticuteren
  Verticuteren van het gazon doen wij bij een periodiek onderhoudscontract twee keer per jaar. Dit wordt gedaan om de viltlaag die ontstaat op het gazon te verwijderen, zodat het gras gezond kan blijven. We doen dit in maart en augustus/september. De kosten hiervoor bedragen tussen de €50 en €120 voor een gazon van 50 m2.
 • Boom kappen
  Wanneer een boom verwijderd moet worden is dit een klus waar onze hovenier zorgvuldig de tijd voor neemt om zo veel mogelijk eventuele schade aan de rest van uw tuin te voorkomen. Het kappen van een boom kost tussen de €350 en €750. De kosten voor het verwijderen van de overgebleven boomstronk liggen tussen de €50 en €70, afhankelijk van de grootte van de boom.
 • Extra opties
  Er zijn een aantal extra opties voor het tuinonderhoud waar u voor kunt kiezen. Deze extra opties zijn niet bij iedere tuinonderhoudsbeurt nodig. Een klein overzicht van extra mogelijkheden:


DienstPrijsWanneer laat u dit doen
Gras afvoeren€ 2,50 - € 3,- per 25 m2 maaienDit is het afvoeren van het gras dat achterblijft na het maaien.
Verticuteergroen afvoeren€ 5,- - € 6,- per 25m2 verticuterenNa het verticuteren blijft het groen achter, dit is rommel zoals onkruid en mos. Dit moet na het verticuteren nog worden afgevoerd.
Kantsnijden€ 0,50 - € 0,75 per meterZorgt voor een perfect afgewerkte grasrand.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Kosten onderhoudscontract

De kosten voor een onderhoudscontract (ook wel onderhoudsabonnement) variëren enorm, omdat deze afhankelijk zijn van de grootte en invulling van uw tuin. Wanneer u veel bomen, planten en/of andere begroeiing in uw tuin hebt samen met bestrating zal de prijs hoger zijn dan wanneer u bijvoorbeeld veel bestrating en weinig begroeiing hebt. De kosten per onderhoudsbeurt zijn daarom enorm wisselend. Voor €50 per onderhoudsbeurt kunt u klaar zijn in het geval van weinig onderhoud. Een grote tuin die veel onderhoud vraagt kan oplopen tot € 500,-, compleet afhankelijk van uw tuin. Daarom raden wij te allen tijde aan een vrijblijvende offerte op te vragen bij ons.

Uurloon hovenier

Het uurtarief van onze hoveniers varieert tussen de € 35,- en € 55,-, afhankelijk van ervaring en het soort klus zal met u een uurtarief voor het onderhoud worden afgestemd. Ook kunnen we met u doornemen of het slimmer is een hovenier per dagdeel in te huren, dit kan soms voordeliger zijn.

Hoveniersbedrijf-Multi-Concurrent

Bespaartips hovenier

Om de kosten voor een hovenier lager te laten uitvallen zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen. Wanneer u de klus wilt uit besteden, maar de kosten zoveel mogelijk wilt drukken raden we aan onderstaande tips door te nemen:

 • Tip 1: Materialen zelf regelen
  Wanneer u de materialen die uw hovenier nodig hebt zelf regelt en bijvoorbeeld opslaat in uw schuur of tuinhuis, worden er geen materiaalkosten aan u doorberekend.
 • Tip 2: Afval zelf afvoeren
  Wanneer een hovenier uw tuin flink heeft aangepakt kan er een hoop los gras, groen, takken en bladeren overblijven. Wanneer u dit zelf afvoert in uw groenbak of bijvoorbeeld naar uw milieustraat in de gemeente, worden er geen afvoerkosten voor het afval aan u doorberekend.
 • Tip 3: Offerte(s) vergelijken
  Wij raden u aan een vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen om een exacte indicatie van de prijs te hebben voor het onderhoud van uw tuin. Het is goed om bij meerdere hoveniers een offerte op te vragen en de verschillende prijzen en materiaalkosten met elkaar te vergelijken.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.