Asbest schuur verwijderen

Oude schuren worden ook wel asbest schuren genoemd. Dit komt omdat deze schuren uit vroegere tijden golfplaten bevatten die gemaakt zijn van asbest. Dit kan een gevaarlijke situatie zijn, aangezien asbest gevaarlijk is voor de gezondheid. Als je op de lange termijn hieraan wordt blootgesteld, kan dit leiden tot schade aan de gezondheid. Om dit te voorkomen, is het aan raden om asbest van de schuur te verwijderen. Deze taak kun je zelf uitvoeren, maar asbest blijft een gevaarlijke stof waar je voorzichtig mee om dient te gaan. Daarom raden wij altijd aan om te kiezen voor een specialist met veel ervaring qua omgang met asbest.

Bij Multi Concurrent werken diverse professional die jaren aan ervaring hebben met het verwijderen van asbest van schuren. Zij doen dit op een verantwoorde manier. Als je jezelf wat meer wilt inlezen over dit onderwerp, is dit het artikel voor jou. Hieronder vertellen we je meer over de kosten van asbest verwijderen uit de schuur. We laten je de prijsopbouw zien en vertellen je meer over de factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten. Tevens laten we je zien hoe je kunt besparen op deze kosten en laten we je nog enkele prijsvoorbeelden zien. Tot slot tonen we je hoe je gratis en geheel vrijblijvend een offerte kunt aanvragen via onze site. Wij helpen je graag.

Ga snel naar

Kosten asbest verwijderen uit schuur

Als de golfplaten van je schuur asbest bevatten, is het aan te raden om zo snel mogelijk te handelen. Vanaf 2024 is het namelijk compleet verboden om daken met asbest te hebben. Dit geldt ook voor schuren. De kans is groot dat er asbest bij je schuur verwijderd moet worden als deze schuur voor 1993 gebouwd is. In 1993 werd namelijk het gebruik van hechtgebonden asbest verboden, nadat in 1983 er al een verbod kwam op het gebruik van niet-hechtgebonden asbest. Als jouw schuur al ruim op leeftijd is, bestaat er dus de kans dat er nog asbest aanwezig is. Je kunt een asbestinventarisatie uit laten voeren door een professional om hier zeker van te zijn. Zo weet je waar je aan toe bent, en ziet de vakman meteen hoeveel asbest er aanwezig is en hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Nog altijd zijn er in Nederland vele oude schuren met asbest op het dak te vinden. Deze asbest is verwerkt in golfplaten. Alhoewel hierbij sprake is van hechtgebonden asbest, en de kans op rondzwevende deeltjes dus kleiner is, zijn deze golfplaten na al deze jaren wel aan slijtage onderhevig. Dit vergroot de kans op zwevende asbest deeltjes. Dat is slecht voor de gezondheid. Gelukkig kun je een vakman inschakelen om je van dit probleem te verhelpen. De kosten die je hiervoor moet afrekenen zullen afhangen van een aantal factoren. De belangrijkste factor is het aantal vierkante meter waarop asbest verwijderd moet worden. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de prijs zal zijn.

De uiteindelijke kosten kunnen flink uiteenlopen, van 450 euro als de boel laag uitvalt tot aan 1.500 – 2.000 euro als de kosten wat hoger uitvallen. Een kleine schuur met een oppervlak tot maximaal 10 vierkante meter levert een gemiddelde kostprijs tussen de 600 en 700 euro op. Bij een schuur tot maximaal 20 vierkante meter zit deze kostprijs tussen de 800 en 900 euro. Het duurst is asbest verwijderen uit schuren met een oppervlak tot 50 vierkante meter. Hierbij zit de prijs vaak boven de 1.000 euro.

Asbest schuur verwijderen

Prijsopbouw van asbest schuur verwijderen

Meerdere factoren zijn van invloed op de prijs die je moet betalen voor het verwijderen van asbest van je schuur. Hierboven hebben we je al laten zien dat het aantal vierkante meters een grote invloed heeft op de uiteindelijke kosten. Of je schuur maar een oppervlak heeft van 10 vierkante meter of een grootte heeft van 50 vierkante meter maakt dus een hoop verschil. De kosten voor het verwijderen van de asbest van je schuur, specifiek de arbeidskosten, zijn het grootste deel van de kosten die je hiervoor maakt. Maar de prijsopbouw van asbest van je schuur verwijderen is niet compleet zonder enkele andere kosten.

Voorafgaand aan het verwijderen van de asbest van je schuur zal er altijd een asbestinventarisatie gedaan moeten worden. Deze inspectie vindt vooraf plaats. Aan de hand van deze inventarisatie ziet de professional meteen wat er aan de hand is. Zo krijgt een specialist een duidelijker beeld van de hoeveelheid asbest die er aanwezig is, waar het precies zit en wat het beste plan van aanpak is hiervoor. Hoe groot onderdeel de inventarisatie is van de prijsopbouw, zal afhangen van het type inventarisatie waarvoor gekozen wordt. Naast zaken zoals het opruimen van puin, kun je er voor kiezen om gelijk een nieuw dak te laten installeren. Logischerwijs zal dit flink hogere kosten opleveren.

Prijsbepalende factoren totaalprijs asbest schuur verwijderen

Hierboven heb je kunnen lezen waaruit de prijs van het verwijderen van asbest van de schuur is opgebouwd. Deze factoren zijn logischerwijs van grote invloed op de uiteindelijke hoogte van de prijs. Ten eerste is er de grootte van het oppervlak waar asbest van verwijderd moet worden. Hoe hoger het aantal vierkante meters, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Daarnaast zal er een asbestinventarisatie uitgevoerd moeten worden. Het type inventarisatie bepaalt de kosten. Waar een type 0 inventarisatie je gemiddeld maar tussen de 100 en 230 euro kost, kost een type 2 inventarisatie je gemiddeld tussen de 600 en 1.600 euro. Deze factor kan dus behoorlijk bepalend zijn voor de prijs.

Daarnaast zal van invloed zijn op de kosten of je het asbest dak van je schuur ook meteen laat vervangen. Het plaatsen van een nieuw dak heeft zo zijn eigen prijskaartje. Als je deze werkzaamheden ook door een professional laat uitvoeren, is dit hierdoor een factor die bijzonder bepalend kan zijn voor de prijs. Bij Multi Concurrent kun je zowel asbest laten verwijderen als een nieuw dak laten plaatsen. Tot slot is het heel bepalend voor de prijs of je zelf de asbest verwijdert of dat je dit aan een vakman overlaat.

Asbest dak vervangen kosten

Bespaartips asbest verwijderen uit schuur

Op zoek naar bespaartips als het gaat om asbest verwijderen van de schuur? We zetten een aantal tips voor je op een rij. Ten eerste is het mogelijk om een subsidie te krijgen. Als particulier word je aangemoedigd om je schuur te ontdoen van een asbest dak. Daarnaast is het mogelijk dat je asbest schuur deel uitmaakt van je bedrijf. Ook in dat geval kun je een subsidie ontvangen. Aan de hand van deze subsidie kun je een gedeelte van de kosten opvangen.

Na het verwijderen van de asbest van je schuur zal het ontstane puin opgeruimd worden. Je kunt het natuurlijk overlaten aan het bedrijf dat je hebt ingehuurd om dit puin op te ruimen. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit puin zelf af te voeren. Dat bespaart je weer wat kosten. Let er wel op dat je het materiaal goed inpakt, bijvoorbeeld aan de hand van landbouwplastic. Tot slot maken voorrijkosten vaak een deel uit van de algehele kosten die je moet afrekenen. Hoe dichter een bedrijf bij jou uit de buurt komt, hoe lager deze voorrijkosten zullen zijn.

Vrijblijvende offerte?

Prijsvoorbeelden asbest schuur verwijderen

Aan het verwijderen van asbest van je schuur zitten dus kosten verbonden. Je hebt kunnen lezen dat meerdere factoren hier invloed op kunnen hebben. Laten we eens kijken als je over een grotere schuur beschikt van 50 vierkante meter. Een bedrijf rekent hiervoor een prijs van 950 euro voor het verwijderen van de asbest. Daarnaast werd een type 0 inventarisatie van 150 euro uitgevoerd. Dat levert een totale prijs van 1.100 euro op.

Het kan ook zijn dat je van een kleinere schuur van 10 vierkante meter asbest wilt laten verwijderen. Laten we zeggen dat de prijs die het bedrijf hanteert 700 euro is plus een type 0 inventarisatie van 150 euro. Hierdoor kom je uit op een totaalprijs van 850 euro. De beste prijzen van nu ontdek je bij Multi Concurrent.

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Multi Concurrent

Benieuwd wat de kosten zijn om op uw woning een dakopbouw of dakkapel te plaatsen? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.