Asbest verwijderen kosten

Asbest verwijderen en de kosten hiervan? In dit artikel lees je er alles over. Op diverse plekken in je woning kan asbest aanwezig zijn. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat dit een gevaarlijke stof is. Dit is een kankerverwekkende stof waar je uiterst voorzichtig mee om moet gaan. In gebonden toestand is er geen risico, maar losse asbestvezels zijn wel een gevaar voor de gezondheid. Op diverse plekken in je woning kan er sprake zijn van asbest. Vaak is dit gebonden, maar in plekken zoals bijvoorbeeld je schoorsteen kunnen er losse asbestvezels rond dwarrelen. In dat geval is asbest verwijderen een optie?

Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over asbest verwijderen en de kosten die hiermee gepaard gaan. Ten eerste bespreken we in meer detail de kosten van asbest verwijderen en geven we enkele prijsvoorbeelden. Ook de prijsbepalende factoren komen aan bod, waarna we je enkele bespaartips geven. Daarnaast laten we je zien waar je asbest zoal kunt tegenkomen. We maken het je nog gemakkelijker aan de hand van een checklist. Zo kun je meteen asbest verwijderen. Zijn de kosten van asbest verwijderen aftrekbaar? Is het een optie om zelf asbest te verwijderen? We bespreken het allemaal. Ons advies: laat asbest altijd verwijderen door de professionals van Multi Concurrent. Zo ben je zeker van een 100% optimaal resultaat.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van asbest?

Het verschilt per soort asbest hoe de prijs berekend wordt. Zo kan het zijn dat de golfplaten van het dak van je schuur asbest bevatten. Voor het verwijderen van dergelijke asbest zal een prijs per vierkante meter gerekend worden. De prijs per vierkante meter ligt gemiddeld tussen de 10 en 15 euro. Laten we zeggen dat er voor 50 vierkante meter aan golfplaten verwijderd moeten worden. Hierbij moet je rekenen op een gemiddelde prijs tussen de 450 en 750 euro. Let wel op dat de prijs voor deze werkzaamheden vaak lager wordt per vierkante meter hoe groter de oppervlakte is waarop asbest verwijderd moet worden. Dit maakt het interessant om voor een dergelijke grote klus een professional in te schakelen.

Het is ook mogelijk dat de asbest uit een ruimte weg gehaald moet worden. Hierbij is er geen sprake van een vaste prijs per vierkante meter. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs. Waar bij het verwijderen van golfplaten de prijs per vierkante meter kan afnemen, neemt de prijs per vloeroppervlak juist toe. Een goede vuistregel om hierbij te hanteren is dat elke 10 vierkante meter extra je gemiddeld 100 tot 200 euro meer kost. Laten we zeggen dat er asbest verwijderd moet worden in een ruimte van ongeveer 35 vierkante meter. In dat geval zal je uitkomen op een prijs tussen de 700 en 1.000 euro.

Asbest-verwijderen-kosten-door-Multi-Concurrent

Asbest verwijderen kosten: prijsvoorbeelden

Om een goed beeld te krijgen van de situatie, zal er altijd een asbestinventarisatie uitgevoerd moeten worden. Zo krijgt de vakman goed zicht op de hoeveelheid asbest er aanwezig is, waar de asbest zit en hoe de asbest het beste verwijderd kan worden. Het type asbestinventarisatie heeft een grote impact op de prijs. Zo kost type 0 je tussen de 100 en 230 euro, terwijl type B (de duurste variant) je gemiddeld tussen de 600 en 1.600 euro kan kosten.

Laten we zeggen dat op een schuur met golfplaten van 3 bij 3 meter asbest verwijderd moet worden. Gemiddeld genomen zullen de kosten inclusief btw rond de 700 euro uitkomen. Het kan ook zijn dat in een aantal ruimtes asbest verwijderd moet worden. De gemiddelde prijs hiervoor is het gemiddelde dat we hanteerden voor de totale kosten: 1.500 euro. Een andere mogelijkheid is dat asbest in de hele woning verwijderd moeten worden. In het slechtste geval kunnen deze prijzen oplopen tot 20.000 euro.

Prijsbepalende factoren kosten asbest verwijderen

Het grootste gedeelte van de kosten zullen bestaan uit arbeidskosten. Gemiddeld genomen zijn deze kosten zo’n 65% tot 70% van de gehele kosten. Een ander groot gedeelte van de kosten is de asbestinventarisatie. Vooraf moet altijd een inventarisatie worden gedaan van de mate waarin asbest aanwezig is. Zo weet de professional wat hij kan verwachten en bovendien helpt het met het opstellen van een plan van aanpak. Gemiddeld beslaat de inventarisatie zo’n 25% van de totale kosten. Daarnaast zijn er nog de kosten voor het afvoeren. Deze kosten maken 5% tot 10% uit van de gehele kosten.

Alles bij elkaar opgeteld komen de gemiddelde kosten voor het verwijderen van asbest uit op zo’n 1.500 euro. Deze prijzen kunnen sterk uiteenlopen. Je kunt veel minder kwijt zijn, waarbij een bodem van 500 tot 600 euro niet uitzonderlijk is. Maar de prijs kan ook enorm oplopen, zeker wanneer er asbest verwijderd moet worden binnen een groot oppervlak. Prijzen van 10.000 tot 20.000 euro komen wel eens voor bij dit soort uitzonderlijk grote oppervlakken.

Bespaartips voor het verwijderen van asbest

Het is mogelijk om te besparen op de kosten van het verwijderen van asbest. Ten eerste is het mogelijk om gebruik te maken van een subsidie om zo de kosten lager uit te laten vallen. Verderop in de tekst vertellen we je meer over deze optie. Daarnaast kun je er voor kiezen om zelf de resten af te voeren. Pak het materiaal altijd goed in. Vergelijk daarnaast altijd offertes van meerdere bedrijven. Op het gebied van bijvoorbeeld voorrijkosten kunnen ze nog al eens verschillen. Onze laatste tip: maak gebruik van de services van Multi Concurrent. Wij leveren hoge kwaliteit werk af voor scherpe prijzen.

Waar je asbest kunt tegenkomen

Asbest kan op diverse plekken in en rondom je woning te vinden zijn. Vooral bij woningen die voor 1993 gebouwd zijn, is de kans aanzienlijk dat asbest aanwezig is. Binnen je woning zijn er een aantal plekken die vaker dan gemiddeld voorkomen. Hierbij kun je denken aan tussenwanden, riolering, verlaagde plafonds in het toilet, schoorsteen, diverse aftimmeringen, afvoerbuizen en meer. Ook rondom je woning zijn er diverse plekken waar asbest aanwezig kan zijn. Hierboven benoemden we al de golfplaten op je schuur. Maar ook de gevelpanelen onder je kozijn, kitafwerkingen, bloembakken of je balkon kunnen sport van asbest bevatten.

Vrijblijvende offerte?

Checklist asbest herkennen

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt checken of er asbest aanwezig is. Ten eerste vertelt leeftijd van een materiaal je iets. Bij alles van voor 1993 is de kans groter dat er asbest aanwezig is. Dit is het jaar waarin hechtgebonden asbest verboden werd. Asbest kan meerdere kleuren hebben en de structuur is vaak vezelig, maar dit hoeft niet zo te zijn. Met het blote oog asbest detecteren is dan ook lastig, zeker als je geen professional op dit vlak bent. Een asbestinventarisatie is de beste manier om te ontdekken of er sprake is hiervan. Daarom kun je asbest verwijderen altijd het beste overlaten aan de expert.

Asbest verwijderen: kosten aftrekbaar?

Er is een subsidie voor het verwijderen van asbest. Vanuit de overheid wordt het verwijderen van asbest gestimuleerd gezien de negatieve effecten hiervan op de gezondheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een subsidiepotje. Als je asbest wilt laten verwijderen, moet je hier snel bij zijn. Subsidiepotjes raken namelijk op, waarna het wachten is op een nieuw subsidiepotje. Hou dit dus altijd in de gaten als je kosten wilt besparen.

subsidie asbest

Asbest zelf verwijderen

Is het mogelijk om asbest zelf te verwijderen? Ja, dit is een optie. Let hierbij wel op dat dit een gevaarlijke stof is die grote schade aan de gezondheid kan berokkenen. Blootstelling hieraan kan leiden tot diverse chronische ziektes. Pas hier dus goed mee op. Vooral asbest vezels zijn gevaarlijk. Daarom raden wij ook altijd aan om een professional voor het verwijderen van asbest in te schakelen. Zij weten precies hoe ze dit op een veilig en verantwoorde manier moeten aanpakken. Bovendien weet je nooit zeker hoeveel asbest er aanwezig is zonder een inventarisatie te laten doen. Je kunt altijd bij ons terecht voor het verwijderen van asbest.

Laat je asbest verwijderen door Multi Concurrent

Het verwijderen van asbest is een taak voor specialisten. Zelfs bij gebonden asbest loop je een risico, zeker wanneer je deze klus nog nooit zelf geklaard hebt. Onze professionals van Multi Concurrent hebben al vaker met dit bijltje gehakt. Zij weten wat nodig is om een optimaal eindresultaat te behalen. Bovendien doen zij dit op zo’n manier dat de risico qua gezondheid vrijwel nihil zijn. Alhoewel het mogelijk is om asbest te verwijderen, raden wij dit vrijwel altijd af. Wij helpen je hiermee, we leveren kwaliteit en wij doen dit alles voor een scherpe prijs. Wil je weten wat er mogelijk is op dit vlak? Op onze website kun je gemakkelijk een offerte aanvragen. Hierin zetten wij alle kosten en werkzaamheden voor je op een rij. Deze offerte is gratis en geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.