Aluminium serre

Een aluminium serre is een prachtige uitbreiding voor uw huis en tuin. Het betreft een overdekte buitenruimte, meestal met veel glas, die fungeert als een verbinding tussen uw huis en de tuin. In dit artikel gaan we dieper in op aluminium serres, hun voordelen, verschillende ontwerpen, de kosten, duurzaamheid en nog veel meer.

Ga snel naar

Voordelen van een aluminium serre

Een aluminium serre biedt uiteenlopende voordelen. In de eerste plaats vergroot het uw leefruimte in huis. Het stelt u in staat om het hele jaar door van de natuur te genieten, ongeacht het weer. Bovendien kan een aluminium serre de waarde van uw woning verhogen. De serre fungeert als een gastvrije plek om te ontspannen en te entertainen. Hierbij sommen wij enkele van deze voordelen voor u op:

Constructieberekening aanbouw

Aluminium serre kosten

Het is raadzaam om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken en rekening te houden met uw budget en behoeften. Wees niet bang om vragen te stellen en vraag om duidelijkheid over wat is inbegrepen in de prijs, inclusief arbeidskosten en btw. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de kosten van uw aluminium serre en ervoor zorgen dat deze binnen uw budget past.

Aantal m2Gemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeidskosten en btw
Serre van 10 m2€ 17.500
Serre van 15 m2€ 26.000
Serre van 20 m2€ 35.000
Serre van 30 m2€ 45.000
Serre van 50 m2€ 80.000

Vrijblijvende offerte?

Het onderhouden van een aluminium serre

De kosten van een aluminium serre variëren afhankelijk van verschillende factoren en uw specifieke wensen. Het is belangrijk om rekening te houden met de volgende elementen bij het aanschaffen van een aluminium serre:

Keuze 1: Grootte van de serre

Een cruciale beslissing tijdens de ontwerpfase van een aluminium serre is het vaststellen van de gewenste afmetingen. Deze keuze heeft een aanzienlijke invloed op het eindresultaat en de functionaliteit van de serre. Het is daarom essentieel om zorgvuldig te overwegen welke grootte het beste past bij uw behoeften en de beschikbare ruimte in uw tuin.

Keuze 2: Type glas

Wanneer men naar een serre kijkt, is glas het meest opvallende element. Een aluminium serre wordt standaard uitgerust met dubbel glas. Als u interesse heeft in een ander type glas met een verbeterde isolatiewaarde, kunt u hieronder de extra kosten bekijken.

GlassoortMeerprijs inclusief btw, exclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glas Standaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 – 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 – 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 – 0,9

* Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer je bespaart op je energierekening. Ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan kies je voor HR++ glas.

Extra’s voor een aluminium serre

Indien u overweegt om uw serre uit te breiden, te verfraaien of het gebruiksgemak te verbeteren, zijn er talloze aanvullende opties beschikbaar. U kunt moeiteloos diverse extra functies toevoegen om aan uw specifieke wensen te voldoen. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van deze opties, inclusief de bijbehorende prijzen.

Extra optieGemiddelde meerprijs inclusief materiaal, arbeidskosten en exclusief btw
Zonwering€ 180 – € 220 (per m2)
Tegels laten leggen€ 40 – € 65 (per m2)
Laminaat laten leggen€ 9 – € 12 (per m2)
Airco€ 1.250 – € 1.750
Schilderen€ 30 – € 42 (per m2)
Centrale verwarming€ 900 – € 1.100
Vloerverwarming€ 750 (tot 20 m2)
Schuifpui€ 950 – € 1.100 (per pui)
Schuifdak€ 1.700 (per m2)
Lichtstraat€ 2.000 (per m2)

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een prachtige aluminium serre aan huis laten plaatsen? Bij Multi Concurrent begrijpen we dat dit een ingrijpende investering is voor u, en daarom willen we het proces voor u zo gemakkelijk en transparant mogelijk maken. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om geheel kosteloos een offerte aan te vragen voor uw gewenste aluminium serre.

Ons toegewijde team van experts staat klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Of u nu op zoek bent naar een standaardontwerp of een op maat gemaakte serre, wij zullen samen met u werken om aan uw wensen te voldoen. Met jarenlange ervaring en kennis van de nieuwste technologieën in serreconstructie, kunnen wij u voorzien van deskundig advies en hoogwaardig vakmanschap.