Kosten schimmel verwijderen

Schimmelvorming is helaas een veelvoorkomend probleem. Vooral in vochtige ruimten zoals de badkamer en uw keuken kan schimmelvorming een probleem zijn. Schimmel ziet er niet alleen onsmakelijk uit, maar het is ook erg schadelijk voor uw gezondheid. Op deze pagina leest u alles over het laten verwijderen van schimmel, de kosten hiervoor en hoe onze specialisten van Multi Concurrent u bij schimmel kunnen helpen. Lees snel verder.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor het laten verwijderen van schimmel?

De prijs voor schimmelbestrijding is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is het soort en de hoeveelheid schimmel van invloed op de prijs, maar ook de te bestrijden oppervlakte. De gemiddelde kosten voor het laten verwijderen van schimmel ziet u in onderstaande tabel:

WerkzaamhedenGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Schimmel verwijderen per m2€ 50
Schimmel verwijderen en opnieuw kitten per m2 € 60
Schimmel verwijderen en opnieuw laten schilderen per m2€ 65

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde. Wilt u exact weten wat schimmelbestrijding in uw geval kost? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan.

Prijsvoorbeelden schimmel laten verwijderen

Om een beter beeld te krijgen van de kosten voor schimmelbestrijding hebben we een aantal prijsvoorbeelden gemaakt. Deze ziet u hier:

De goedkoopste optie

Hebt u schimmel geconstateerd als gevolg van bijv. een lekkage die reeds gerepareerd is? Dan bent u het voordeligst uit, namelijk €50 per m2.

Veel gekozen optie

De meest voorkomende schimmelvorming is in de badkamer. Deze vochtige ruimte is vatbaar voor schimmels op niet alleen muren, maar ook op kitwerk. Het laten verwijderen van schimmel in uw badkamer en het opnieuw laten kitten van douche en/of badrand kost u ongeveer €60 per m2.

Luxe optie

Wilt u een groter oppervlak met schimmel laten bestrijden en direct opnieuw laten afwerken? Dit is een goede optie wanneer u zelf geen omkijken aan de klus wil hebben. Het laten verwijderen van schimmel en het opnieuw laten schilderen kost gemiddeld zo’n €65 per m2. Het oppervlak laten afwerken met stucwerk is goedkoper, gemiddeld zo’n €55 – €60 per m2.

Prijsbepalende keuzes kosten schimmelbestrijding

Er zijn een aantal keuzes die u kunt maken als het gaat om het verwijderen van schimmel welke van invloed zijn op de totaalprijs van het project. Deze nemen we hier met u door:

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Logischerwijs bent u voordeliger uit wanneer u zelf de schimmel verwijdert, maar dit heeft een aantal nadelen. Zelf kunt u de schimmel minder effectief bestrijden én het is erg slecht voor uw gezondheid. Een specialist maakt gebruikt van de beste bestrijdingsmiddelen en heeft beschermende kleding en materialen om de bestrijding zo veilig mogelijk uit te voeren.

Oppervlakte

De te bestrijden oppervlakte is een grote prijsbepalende factor. Gemiddeld zijn de kosten voor het laten verwijderen van schimmel door een specialist €50 per m2.

Pak de oorzaak aan

Het verwijderen van schimmel is een vrij voordelige klus. Maar wanneer u de vochtproblemen niet bestrijd, zal de schimmel blijven terugkeren. Dit houdt in dat u dus om de zoveel tijd opnieuw de schimmel moet laten bestrijden. Het is daarom goed om in de ruimte waarin de schimmel terugkeert, een definitieve oplossing te bieden voor de vochtproblemen. Zolang de vochtproblemen blijven, zal de schimmel blijven terugkeren. Vochtproblemen bestrijden kan met een van onderstaande opties:

BestrijdingGemiddelde prijs inclusief BTW, materiaal en arbeidAanvullende informatie
Impregneren€ 800 (gevel van 100m2)Effectief bij doorslaand vocht in de muren.
Injecteren€ 1750 (spouwmuur van 10 strekkende meters)Effectief bij optrekkend vocht in de muren.
Ventilatiesysteem€ 2000 – € 2200Schimmel is vaak de oorzaak van slechte ventilatie, vooral in kelders. Pak deze ruimte goed aan met een ventilatiesysteem.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde. Voor exacte prijzen van vochtbestrijding raden we u aan gratis een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Bespaartips schimmel laten verwijderen

Kwantumkorting

Vraag eens rond bij uw buren en/of straatgenoten of er meerdere mensen zijn met schimmelvorming in de badkamer of een andere ruimte in de woning. Door het project met elkaar te laten uitvoeren, kunt u kwantumkorting krijgen. Daarnaast besparen jullie zo samen op de evt. voorrijkosten.

Lokale specialist

Wanneer u kiest voor een lokale specialist is het voordeel dat u geen of weinig voorrijkosten hebt t.o.v. wanneer de specialist (ver) uit uw regio gevestigd is.

Doe-het-zelf

Zelf een schimmelbestrijder aanschaffen bij een bouwmarkt is ook een optie. Hiermee kunt u zelf de schimmel verwijderen. Echter is daarmee alleen het schimmelprobleem opgelost en niet de onderliggende vochtproblemen. Dit is dus een zeer tijdelijke oplossing.

Schimmel laten verwijderen door Multi Concurrent

Onze specialisten bij Multi Concurrent staan graag voor u klaar om schimmel te verwijderen. Wij maken zorgvuldig gebruik van de beste bestrijdingsmiddelen en zorgen ervoor dat uw badkamer of keuken weer netjes schimmelvrij is. Ook voor eventuele afwerking na de schimmelbestrijding bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres! Wilt u meer informatie over schimmelbestrijding of wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor vragen of het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen middels ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Wij streven ernaar u binnen drie werkdagen een offerte te verschaffen.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen