Kunststof serre

Niet alleen is de kunststof serre onderhoudsarm en inbraakveilig, maar hij biedt ook tal van voordelen op het gebied van isolatie, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van een comfortabele leefruimte. Bovendien is de kunststof serre verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat u hem kunt aanpassen aan de uitstraling van uw huis en tuin.

Ga snel naar

Voordelen van een kunststof serre

Wilt u uw woongenot verhogen en ongeacht de weersomstandigheden in ons koude kikkerlandje toch van uw tuin genieten? Dan is een kunststof serre de perfecte oplossing. In het verleden keken sommige mensen neer op kunststof serres. Veel van onze klanten dachten dat een houten serre mooier zou zijn, maar niets is minder waar. Tegenwoordig is het verschil tussen een kunststof serre en een houten serre bijna niet te zien. Naast de fraaie uitstraling van een kunststof serre biedt het nog tal van andere voordelen, zoals:

Heeft een kunststof serre geen nadelen?

De nadelen van een kunststof serre doen geen afbreuk aan de voordelen ervan. Toch zijn er enkele punten van aandacht met betrekking tot een kunststof serre. Een daarvan is dat de kleuren van kunststof na verloop van tijd kunnen vervagen als gevolg van blootstelling aan UV-straling, wat helaas niet te voorkomen is. Enkele andere nadelen zijn:

Constructieberekening aanbouw

Wat zijn de kosten voor een kunststof serre?

Het laten installeren van een kunststof serre kan behoorlijk prijzig zijn, maar brengt tal van voordelen met zich mee, zoals extra ruimte en een verhoogde waarde van uw huis. Kunststof serres kunnen zichzelf terugverdienen, omdat ze duurzaam zijn, uitstekende isolatie bieden en toch aantrekkelijk zijn qua prijs.

U moet altijd zorgvuldig rekening houden met het feit dat bij het berekenen van de totale kosten van een kunststof serre alle relevante factoren worden meegenomen. Hierbij kunt u denken aan zaken zoals het afvoeren van puin, het plaatsen van een stalen balk, reparaties aan straatwerk of buitenmuren, het aanhelen van vloeren, plafond of muren, en zelfs het slopen van een gevel. Wij raden u dan ook altijd aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo weet u exact wat uw project gaat kosten.

Hieronder vindt u enkele prijzen van kunststof serres in een handig kostenoverzicht.

AfmetingGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Kunststof serre van 10 m2€ 10.000
Kunststof serre van 15 m2€ 15.000
Kunststof serre van 20 m2€ 20.000
Kunststof serre van 30 m2€ 25.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een kunststof serre? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Kostenindicatie afhankelijk van de omvang van een kunststof serre

De kosten voor het bouwen van een kunststof serre kunnen aanzienlijk variëren en zijn sterk afhankelijk van de omvang van het project. Een kunststof serre is een prachtige aanvulling op elk huis, omdat het extra ruimte biedt en het mogelijk maakt om het hele jaar door van de tuin te genieten. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten en hoe worden deze bepaald?

Het voornaamste en meest cruciale aspect dat invloed heeft op de kosten van een kunststof serre, is de omvang ervan. De grootte van de serre bepaalt direct de hoeveelheid benodigd materiaal, de benodigde arbeidsuren en de complexiteit van het bouwproces. Over het algemeen geldt: hoe groter de serre, hoe hoger de kosten zullen zijn. Hieronder vindt u enkele kosten die variëren afhankelijk van de omvang van de te realiseren kunststof serre.

Kosten kunststof serre klein

Woont u in een tussenwoning en wilt u graag extra leefruimte in uw woning? Het investeren in een kunststof serre met een oppervlakte van 10m2 komt doorgaans neer op een gemiddelde prijs van € 9.000,-, inclusief zowel materiaalkosten, arbeidskosten als btw.

Kosten kunststof serre gemiddeld

De meest gangbare keuze valt op een kunststof serre met een oppervlakte van 15m2 tot 20m2. Dit betreft een serre van gemiddelde grootte, waarin u gezellig met uw familie kunt dineren. Deze serre is geschikt voor vrijwel alle soorten woningen, variërend van tussenwoningen tot ruime villa’s, op voorwaarde dat er voldoende beschikbare buitenruimte is. Voor het laten plaatsen van een kunststof serre van gemiddelde grootte moet je rekenen op een prijs tussen € 15.000 en € 20.000.

Kosten kunststof serre groot

Als u echt indruk wilt maken en wilt genieten van een royale kunststof serre, een volledige extra leefruimte, dan komt u vaak uit bij woningen die vrijstaand zijn of beschikken over een meer dan ruime tuin. Het laten plaatsen van een grote kunststof serre met een oppervlakte van 30m2 kost doorgaans gemiddeld € 25.000, inclusief zowel materiaalkosten, arbeidskosten als btw.

Factoren die de kosten van een kunststof serre bepalen

Zoals eerder vermeld, heeft de afmeting van een kunststof serre een directe invloed op de totale kosten. Bovendien zijn er andere overwegingen die meespelen, zoals de keuze van het gebruikte kunststof materiaal, de kwaliteit van de ramen en deuren, de isolatie en eventuele bijkomende functies zoals verwarming of ventilatie, die ook van invloed zijn op de totale kosten.

De kosten van een kunststof serre worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

Extra opties

Nadat u hebt besloten om een kunststof serre te laten installeren, wachten er verschillende keuzes op die stuk voor stuk de uiteindelijke totaalprijs kunnen beïnvloeden. Dit omvat aanvullende opties die u aan uw kunststof serre kunt toevoegen. Hieronder vindt u een overzicht van deze beschikbare opties.

Keuze 1: Soort glas

Een hoogwaardige kunststof serre wordt doorgaans uitgerust met standaard dubbele beglazing of hoogrendementsglas. Indien u, net als veel anderen, de isolatie van uw serre wenst te verbeteren, kunt u overwegen te opteren voor HR++ glas. Hieronder ziet u een samenvatting van de bijkomende kosten voor elk type beglazing.

GlassoortMeerprijs exclusief btw, inclusief arbeidskostenU- waarde* (hoe lager hoe beter)
Dubbel glasStandaard2.7
HR€ 5 per m2 glas1,7 – 2,0
HR+€ 10 per m2 glas1,3 – 1,6
HR++€ 15 per m2 glas1,2
HR+++€ 55 per m2 glas0,5 – 0,9

Keuze 2: Kies een design

Een reden waarom veel van onze klanten voor een kunststof serre kiezen, is de overvloed aan opties. U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende ontwerpen en kunt de kunststof serre volledig aanpassen aan uw wensen. U kunt zelfs overwegen om een houtdesign te laten integreren, waardoor u de prachtige, robuuste uitstraling van hout combineert met de talloze voordelen van een kunststof serre.

Keuze 3: Andere extra opties

Bij het installeren van een kunststof serre heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit diverse extra opties. Om direct optimaal van uw kunststof serre te kunnen genieten, adviseren we u om de serre volledig op maat te laten ontwerpen. Hieronder vindt u enkele extra opties die uw comfort en luxe zullen verhogen.

Extra optieGemiddelde meerprijs inclusief materiaal, arbeidskosten en exclusief btw
Zonwering€ 180 – € 220 (per m2)
Tegels laten leggen€ 40 – € 65 (per m2)
Laminaat laten leggen€ 9 – € 12 (per m2)
Airco€ 1.250 – € 1.750
Schilderen€ 30 – € 42 (per m2)
Centrale verwarming€ 900 – € 1.100
Vloerverwarming€ 750 (tot 20 m2)
Schuifpui€ 950 – € 1.100 (per pui)
Schuifdak€ 1.700 (per m2)
Lichtstraat€ 2.000 (per m2)

Vrijblijvende offerte?

Kiezen voor een prefab kunststof serre

Een prefab kunststof serre is een voorgefabriceerde, op maat gemaakte structuur die wordt gebruikt als uitbreiding van een woning. Het woord “prefab” staat voor “prefabricatie”, wat betekent dat de serre grotendeels in een fabriek wordt geproduceerd. Dit betekent dat de serre grotendeels in een fabriek wordt vervaardigd en vervolgens op uw woning of bedrijfspand wordt geplaatst. Hierdoor kunnen we u snel voorzien van een kunststof serre, zodat u snel weer kunt doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.

Wanneer u besluit te gaan voor een prefab kunststof serre, kunt u rekenen op een prijs van € 700,- per vierkante meter. Dit is beduidend voordeliger dan het laten plaatsen van een op maat gemaakte serre. Het genoemde tarief van € 700,- geldt echter voor een standaard kunststof serre. Als u kiest voor een meer luxe prefab variant, moet u rekening houden met een prijs van ongeveer € 1750,- per vierkante meter.

Aandachtspunten voor het kiezen van een kunststof serre

Bij het overwegen van verschillende opties voor een geschikte serre, zullen er waarschijnlijk diverse vragen opkomen. Dit is begrijpelijk, gezien de substantiële investering die gepaard gaat met een nieuwe serre. Het is van cruciaal belang om een weloverwogen keuze te maken om mogelijke spijt te vermijden. Bovendien zijn er gevallen bekend waarbij mensen na enkele jaren niet tevreden waren met de uiteindelijke staat van hun serre. Het is daarom verstandig om niet alleen om aanbevelingen te vragen, maar ook om te zorgen voor de juiste certificeringen en keurmerken.

Uiteraard beschikken onze medewerkers over de vereiste certificaten en de benodigde expertise om uw project tot een succes te maken. Wij begeleiden u gedurende het volledige proces en staan u van begin tot eind bij. Hierdoor kunnen wij garanderen dat u de kunststof serre krijgt die aan uw wensen voldoet.

Bespaartips

Hieronder vindt u enkele handige bespaartips. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke bespaartips het beste bij uw situatie passen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de kwaliteit en duurzaamheid van uw kunststof serre behouden blijven.

Vergelijk offertes

Vraag offertes op bij verschillende serrebouwers en vergelijk deze zorgvuldig. Zo kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden voor uw kunststof serre.

Kies een standaard ontwerp

Standaard prefab serre ontwerpen zijn vaak voordeliger dan maatwerk. Overweeg een ontwerp te kiezen dat al beschikbaar is om kosten te besparen.

Seizoenskorting

Sommige serrebouwers bieden kortingen aan tijdens het laagseizoen. Overweeg om uw aankoop te plannen wanneer deze kortingen beschikbaar zijn.

Doe zelf enig werk

Als u handig bent, kunt u overwegen om bepaalde taken zelf uit te voeren, zoals het voorbereiden van de fundering of het uitvoeren van eenvoudige afwerkingswerkzaamheden.

Onderzoek subsidies

Informeer bij uw lokale overheid of er subsidies of belastingvoordelen beschikbaar zijn voor energiezuinige serres. Dit kan uw kosten aanzienlijk verlagen.

Onderhoudsplanning

Houd rekening met toekomstig onderhoud bij het kiezen van materialen en ontwerpelementen. Materialen die lang meegaan en weinig onderhoud vergen, kunnen op lange termijn geld besparen.

Aanbouw door Multi Concurrent

Ontvang een kosteloze offerte voor uw kunststof serre

Wilt u een prachtige kunststof serre aan huis laten plaatsen? Bij Multi Concurrent begrijpen we dat dit een ingrijpende investering is voor u, en daarom willen we het proces voor u zo gemakkelijk en transparant mogelijk maken. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om geheel kosteloos een offerte aan te vragen voor uw kunststof serre project.

Ons toegewijde team van experts staat klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Of u nu op zoek bent naar een standaardontwerp of een op maat gemaakte serre, wij zullen samen met u werken om aan uw wensen te voldoen. Met jarenlange ervaring en kennis van de nieuwste technologieën in serreconstructie, kunnen wij u voorzien van deskundig advies en hoogwaardig vakmanschap.