Water in kruipruimte

Grondwater in uw woning is erg slecht voor de staat van uw woning. Daarnaast kan water in uw kruipruimte zorgen voor een zeer onaangename geur en is het ongezond. Op deze pagina leest u waarom en hoe u water uit uw kruipruimte laat verwijderen en welke met welke kosten u rekening dient te houden wanneer u deze klus door een vakman laat uitvoeren.

Inhoudsopgave

Kosten water in kruipruimte verwijderen

Wanneer u het water in uw kruipruimte laat verwijderen, zal een ervaren vakman er tevens voor zorgen dat de kruipruimte waterdicht wordt gemaakt. Dit uiteraard om water in de kruipruimte in het vervolg te voorkomen. Zo vangt u twee vliegen in één klap.

De kosten voor het verwijderen van water in uw kruipruimte is dan ook opgebouwd uit deze twee kostenposten: het verwijderen van het water én het waterdicht maken van de kruipruimte. In dit overzicht ziet u de gemiddelde prijzen voor deze werkzaamheden:

Techniek / methodePrijs inclusief BTW
Drainage (plaatsen van draineerbuizen zodat overtollig vocht wordt afgevoerd)Vanaf € 950
Wegpompen€ 85
Muren injecteren€ 1000
Schuimbeton€ 175 per m2
Plaatsen ventilatieroostersVanaf € 175 per stuk
Bodemafsluiting (met schelpen of isoparels)€ 18 - € 20 per vierkante meter

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs bedoeld als indicatie. Wilt u een exacte prijs voor het laten verwijderen van het water in uw kruipruimte en aansluitend het dichten van uw kruipruimte? Wij raden u aan een gratis en vrijblijvende offerte op te vragen voor een meer compleet beeld van de totale kosten.

Kosten vochtbestrijding kelder

Waarom water uit een kruipruimte verwijderen?

Water in uw kruipruimte staat onder de woning, dus waarom moet dit zo snel mogelijk worden afgevoerd? We snappen dat deze vraag door uw hoofd gaat, daarom leggen we u graag uit wat de gevolgen zijn van water in uw kruipruimte:

Aantasting van uw woning

Water in de kruipruimte is meestal een gevolg van grondwater dat in uw muren of vloer trekt. Vanuit de muren trekt het vocht verder naar uw vloer en zo ontstaan er vochtproblemen zoals houtrot en schimmels. Zo wordt uw woning aangetast door het grondwater in de kruipruimte en zorgt dit ervoor dat uiteindelijk de waarde van uw woning aanzienlijk kan zakken door deze vochtproblemen.

Schimmels en ongedierte

Een gevolg van vochtproblemen zijn o.a. schimmels, mossen en algen. Deze groeien door het water in uw kruipruimte onder uw woning en trekken ongedierte aan zoals zilvervisjes en vliegen.

Hoge luchtvochtigheid

Vocht in uw kruipruimte wat via muren en vloer omhoog trekt, heeft nadelige gevolgen voor de staat de afwerking van uw muren en vloer én voor uw gezondheid. Behang, verf en pleisterwerk wordt aangetast door het vocht. Daarnaast kan een hoge luchtvochtigheid leiden tot gezondheidsproblemen, zoals veel hoofdpijn, (chronische) verkoudheid en ademhalingsproblemen.

Hoge energierekening

Vocht in uw kruipruimte zorgt ervoor dat uw vloer strucureel zeer koud is. Dit zorgt ervoor dat u meer moet stoken om uw woning van warmte te voorzien. Een vochtige omgeving is veel lastiger te verwarmen en dit ziet u uiteindelijk terug in uw energierekening.

Kosten waterdicht maken huis

Hoe komt er water in een kruipruimte?

Water in uw kruipruimte kan worden veroorzaakt door meerdere oorzaken. Het is van belang de oorzaak van het vochtprobleem te herleiden, om zo de best mogelijke vochtbestrijding te kunnen garanderen. Per vochtprobleem verschilt de methode waarmee het water in uw kruipruimte wordt verwijderd en vervolgens waterdicht wordt gemaakt. Oorzaken van water in uw kruipruimte kunnen zijn:

 • Grondwater
  Omdat Nederland voor een groot gedeelte onder de zeespiegel ligt, kan grondwater gemakkelijk de kruipruimte binnenkomen en vervolgens zal dit optrekken in uw muren en vloer.
 • Onvoldoende ventilatie
  Ventilatie van de kruipruimte is van groot belang om eventueel vocht te kunnen afvoeren. Wanneer onvoldoende ventilatie aanwezig is in de kruipruimte, blijft er veel vocht aanwezig en dit zal in de loop van de tijd optrekken in uw muren en vloer.
 • Lekkende waterleiding of rioolbuizen
  In de kruipruimte vindt u meestal waterleidingen en rioolbuizen. Wanneer een van deze een lek bevat zal dit zorgen voor vocht in de kruipruimte van uw woning.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Water verwijderen uit een kruipruimte: oplossingen

Een specialist op het gebied van vochtbestrijding zal de oorzaak van het vochtprobleem in de kruipruimte achterhalen alvorens er een methode voor de vochtverwijdering zal worden bepaald. De oorzaak van het vocht is van groot belang bij het kiezen van de juiste methode. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om het water uit de kruipruimte te verwijderen, deze ziet u hier:

Techniek/methodeOmschrijvingVoordelenNadelen
DrainageEen systeem waarbij de specialist het grondwater via buizen opzuigt. Deze buizen worden geplaatst bij de wanden of over de gehele vloer.Zeer effectief /
Wand drainage is zeer simpel aan te leggen
Voor grotere problemen is vloerdrainage nodig, dit is een ingrijpende klus dat veel geld en tijd kost.
WegpompenHet water wordt weggepompt uit de kruipruimte.Effectieve manier om de kruipruimte volledig te drogenGeen blijvende oplossing.
BodemafsluitingEen laag isolerend materiaal, zoals schelpen of zand wordt aangebracht op de ondergrond.Grondwater wordt weggedrukt / De kruipruimte wordt warmer en drogerNiet geschikt voor extreem natte kruipruimtes / Schelpen en kleikorrels maken de kruipruimte minder toegankelijk doordat een dikke laag dient te worden aangebracht.
SchuimbetonEen kleine laag schuimbeton wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte.Isolerend en vochtwerend
/ Kruipruimte blijft goed toegankelijk
Grote investering / Kruipruimte wordt nauwer.

Handige tips

We hebben een aantal tips voor het voorkomen van vocht in de kruipruimte, maar ook voor het aanpakken van het vocht wat mogelijk reeds in uw kruipruimte aanwezig is. Onze tips:

Houdt de luchtvochtigheid in uw kruipruimte op peil

De kruipruimte bevindt zicht onder de gehele oppervlakte van de beganengrond van uw woning. Door de luchtvochtigheid in uw kruipruimte op peil te houden, voorkomt u vochtproblemen.

 • Plaats ventilatierooster(s): De vochtige lucht wordt door de ventilatieroosters afgevoerd naar de buitenlucht. Om een ventilatierooster te plaatsen dient een gang te worden gecreëerd vanuit de kruipruimte naar de buitenkant van de woning.
 • Isoleer de kruipruimte: Door de bodem van de kruipruimte te laten isoleren met een bodembedekker zoals schelpen, zand, kleikorrel of isoparels, wordt de luchtvochtigheid in de ruimte lager. Daarnaast voorkomt een bodembedekking de vorming van schimmels en zwammen.

 

Zoek een ervaren specialist

Om de juiste oplossing te vinden voor het vochtprobleem in uw kruipruimte, is het slim een ervaren specialist op dit gebied in te huren. Vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze op onderstaande punten zodat u de juiste keuze maakt:

 • Prijs: Bepaal voor uzelf het budget voor het vochtprobleem in uw kruipruimte en vergelijk de verschillende offerteprijzen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken die past bij uw budget.
 • Planning: Vraag naar een planning van een specialist, zo weet u hoe snel de vochtproblemen zijn opgelost en hoelang het project zal duren.
 • Keurmerk / reviews: Neem de tijd om na te gaan of de specialisten in het bezit zijn van een keurmerk. Lees daarnaast ook de reviews van mensen die de klus hebben laten uitvoeren door de specialisten waarbij u een offerte hebt aangevraagd.

Waterschade muren

 

Water laten verwijderen door Multi Concurrent

Water in uw kruipruimte is een veelvoorkomend probleem in Nederland en vereist snel de juiste actie om de gevolgen zo veel mogelijk in te perken. Onze ervaren specialisten bij Multi Concurrent achterhalen de oorzaak van het vochtprobleem in uw kruipruimte en zullen daarop aansluitend adviseren welke methode het best werkt voor uw kruipruimte. Wij zorgen ervoor dat uw kruipruimte vochtregulerend is en het vocht geen kans meer krijgt uw woning (verder) aan te tasten.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen middels ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Wij streven ernaar u binnen drie werkdagen een offerte te verschaffen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.