Vochtbestrijding muren kosten

Vocht in uw muren is een vervelend, maar helaas veelvoorkomend probleem. Het is van belang dit op de juiste wijze te laten bestrijden door een ervaren specialist op dit gebied. Vocht in uw muren kan schimmelvorming veroorzaken en dit is uiterst slecht voor uw gezondheid. Trek aan de bel zodra u vocht in uw muren constateert. Lees op deze pagina hoe vocht in muren wordt bestreden en wat de kosten zijn waar u rekening mee dient te houden.

Inhoudsopgave

Kosten vochtbestrijding muren

De prijs voor vochtbestrijding is afhankelijk van het soort vocht dat er wordt bestreden. Optrekkend vocht is vocht dat vanuit de grond omhoog trekt in uw muren. Doorslaand vocht is vaak het resultaat van natte buitenmuren waarvan het vocht in de muren blijft staan en verder door trekt. Voor beide soorten vochtproblemen is er een andere techniek van bestrijding. Per soort techniek verschilt de prijs:

Soort vochtbestrijdingOpdrachtGemiddelde prijs inclusief btw en materiaal
Optrekkend (techniek: injecteren)Buitenmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 750
Binnen- en buitenspouwmuur injecteren (8 strekkende meters)€ 1400
Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)€ 2150
Doorslaand (techniek: impregneren)Buitenmuur impregneren (100 m2)€ 850
Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)€ 1600
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100m2)€ 2750

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen voor de bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

vochtbestrijding prijsopbouw

Prijsbepalende factoren kosten vochtbestrijding muren

De factoren die invloed hebben op de totaalprijs voor de vochtbestrijding van uw muren nemen we hier met u door:

Impregneren of injecteren?

Afhankelijk van het soort vochtprobleem dat u hebt wordt de m uur geïmpregneerd of geïnjecteerd. Optrekkend vocht wordt bestreden door te impregneren en doorslaand vocht wordt bestreden door te injecteren.

Impregneren: Er wordt een beschermende laag over de muur aangebracht. Deze vult richels en oneffenheden op en zorgt daarmee ervoor dat uw muur waterafstotend wordt.
Injecteren: Met boorgaten wordt er een vochtbestrijdingsmiddel onder hoge druk geïnjecteerd in uw muur. Zo stopt het optrekkende vocht door dit bestrijdingsmiddel.

Schimmel

Wanneer er schimmel is ontstaan als gevolg van de vochtproblemen is het belangrijk dat dit verwijdert wordt. Schimmel is uiterst slecht voor uw gezondheid, maar ook enorm slecht voor uw muren.

Voegwerk vervangen

Het voegwerk dient nog in goede staat te zijn wanneer vochtbestrijding effectief wil zijn. Is het voegwerk van uw muur beschadigd? Laat dit vervangen alvorens de vochtbestrijding plaatsvindt. Zo voorkomt u dat u binnen korte tijd weer vochtproblemen hebt en de uitstraling van uw woning blijft netjes.

Afwerking

Er zijn een aantal extra opties waar u voor kunt kiezen m.b.t. vochtbestrijding, dit zijn extra opties mb.t. de afwerking nadat de vochtbestrijding heeft plaatsgevonden. Deze zijn dus niet bij ieder project nodig, maar zijn optionele keuzes:

AfwerkingGemiddelde prijs inclusief materiaal, arbeid en btw
Membraam plaatsen€ 20 per m2
Schilderen€ 27,50 per m2
Stucen€ 20 per m2
Tegelen€ 65 - € 100 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde vanaf prijs. Wilt u een exacte prijs ontvangen van de extra opties voor afwerking bij bestrijding van uw vochtproblemen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Kosten injecteren muren

Wanneer u last hebt van optrekkende vochtproblemen is het injecteren van uw muren de beste bestrijdingsvorm. U kunt ervoor kiezen om alleen de binnenmuur te laten injecteren of om zowel de binnen- als buitenmuur te injecteren. De muren worden geïnjecteerd met een vochtbestrijdingsmiddel, waardoor de stenen en voegen waterdicht worden en het grondvocht niet meer in uw muur kan trekken. Voor het injecteren van een buitenmuur van 8 strekkende meter moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van € 750,-. De kosten van vochtbestrijding door injectie van de binnen- en buitenmuur zijn gemiddeld € 1400 voor 8 strekkende meter.

Is vocht niet het enige probleem, maar hebt u ook beschadigingen aan uw muur? Combineer het injecteren dan met het repareren van de muur. De prijs voor het repareren in combinatie met injecteren zijn gemiddeld € 2150,- voor 8 strekkende meter.

Vochtbestrijding muren kosten

Kosten muren onderkappen

Optrekkend vocht kan definitief worden bestreden door de muren te onderkappen. Er wordt in dit geval een vochtkering in de gevel geplaatst. Er worden horizontale sleuven gefreesd in het metselwerk voor de vochtkering. Dit is een intensief en lastige klus, maar zorgt er wél voor dat uw muren permanent beschermd zijn tegen optrekkend vocht.

De prijs voor het onderkappen van uw muur is afhankelijk van de dikte van de muur en het aantal lopende meters. Gemiddeld ligt de prijs tussen de € 100 en € 140 per lopende meter.

Kosten carebrick-systeem

Het carebrick-systeem is een vrij nieuwe en moderne vorm van vochtbestrijding. Dit systeem is zowel geschikt voor enkelsteensmuren als voor spouwmuren. Er worden keramische kokers in uw buitenmuur geplaatst. Deze zorgen voor een natuurlijk verdampingsproces; het vocht wordt aangetrokken door de kokers en direct afgevoerd.

De prijs voor vochtbestrijding m.b.t. carebrick is afhankelijk van het soort vochtprobleem en de lengte van de te behandelen muur. Gemiddeld liggen deze kosten op € 110 per lopende meter.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hebt u last van een vochtprobleem in uw woning en wilt u dit door een erkend specialist laten bestrijden? Onze ervaren specialisten weten raadt met ieder soort vochtprobleem en zijn zeer ervaren in het bestrijden hiervan met verschillende methoden. Neem contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte. U kunt contact opnemen middels ons contactformulier, via de pagina contact op deze website. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl. Wij streven ernaar u binnen drie werkdagen een offerte te verschaffen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.