Traprenovatie kosten

Kan uw trap wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is een traprenovatie een goede keuze. Een traprenovatie kost natuurlijk een stuk minder dan een compleet nieuwe trap. Wilt u de trap dus een hele nieuwe look geven en wilt u weten wat dit gaat kosten? Op deze pagina vind u alle mogelijkheden bij een traprenovatie en de daarbij behorende kosten.

Inhoudsopgave

Kosten van een traprenovatie

Elke project is natuurlijk anders maar wij proberen u te voorzien van een gemiddelde prijs. Een traprenovatie kost zo gemiddeld € 2.750. Dit geld voor een rechte trap van zo’n 14 of 15 traptreden. Heeft uw trap meer traptreden of heeft u een gesloten trap met meerdere hoeken? Dan lopen de prijzen op tot zo gemiddeld € 3.500. Het renoveren van een trap duurt 1 tot 2 dagen maar bij Multi Concurrent hanteren wij vaak een tijdsduur van een enkele dag. Zo bent u binnen no-time gewoon weer aan het werk en heeft u verder geen hinder aan de werkzaamheden die wij uitvoeren.

Hieronder vind u een handige prijsgids:

Type trapGemiddelde kosten
Rechte open trap€ 600
Open trap één kwart€ 1.000
Gesloten trap met één kwart€ 4.000

Bovenstaande kosten zijn per trap (met 13-14 treden), incl. materiaal, montage en btw.

traprenovatie kosten

Prijsvoorbeelden traprenovatie

Hieronder vind u enkele voorbeelden van de verschillende soorten traprenovaties.

Kleine traprenovatie

Heeft u een open trap, die recht omhoog gaat? Dan valt uw traprenovatie onder de goedkoopste optie. De kosten voor een traprenovatie liggen zo rond de € 600. Zo hoeven wij bij een rechte trap, zo min mogelijk materiaal te gebruiken. De traptreden zijn allemaal dezelfde grootte waardoor wij de treden niet hoeven aan te passen. Dit scheelt veelal in prijs.

Gemiddelde traprenovatie

Helaas is een rechte trap die recht omhoog gaat niet voor iedereen weggelegd. De meest voorkomende trap is dan ook een open trap met een kwart draai erin. De kosten voor een gemiddelde traprenovatie is zo’n € 1.000. De prijs van een trap met een kwart draai is dan ook hoger als die van rechte trap, omdat er met meer hoeken rekening mag worden gehouden. Daarentegen is de prijs wel hoger dan bij een rechte trap.

Grote traprenovatie

Heeft u een gesloten trap? Dan is dit vaak helaas de duurste optie qua het renoveren van een trap. Bij een gesloten trap met een kwart draai erin, kunt u rekenen op een bedrag van € 4.000. Zo zorgen de draaien voor meer hoeken en oppervlakte. Helaas is dit niet het enige, maar mogen ook de ruimtes tussen de treden worden opgevuld. Daarom is een traprenovatie in deze categorie dan ook het prijzigst.

Prijsopbouw en traprenovatie

Wat bepaalt nou het kostenplaatje van een traprenovatie? Er zijn natuurlijk meerdere factoren die bepalend zijn, namelijk:

 • soort trap
 • soort afwerking
 • vorm van trap (geen kwart of met kwart)
 • de aantal treden van de trap (de hoogte)
 • open of gesloten trap

­
Het laten renoveren van een trap is betaalbaar en is veel goedkoper dan het laten plaatsen van een trap, die helemaal nieuw geplaatst mag worden. Zo hoeft u niet te laten stucen en scheelt het ook weer in de kosten.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Traprenovatie open- of gesloten trap

Een open trap met een kwart draai is natuurlijk prachtig en zorgt optisch ook nog eens voor flink wat ruimte. Een rechte trap kan natuurlijk ook prachtig zijn en is vaak een stuk voordeliger om te laten renoveren dan een open trap. Hieronder vind u de voordelen van een open trap maar ook die van een gesloten trap:

Open trap

Bij een open trap is het vaak duurder om deze op te knappen omdat er simpelweg meer materiaal wordt gebruikt. Meer materiaal betekent meer kosten maar er zijn natuurlijk ook andere facetten die niet algeheel onbelangrijk zijn voor de totale kosten. Wilt u weten welke factoren dat zijn? Hou dan de volgende zaken in uw gedachten:

 • Hoeveel treden heeft de trap?
 • Wordt de trap dichtgemaakt?
 • Wat is de vorm van de trap?
 • Welke bekleding wilt u op de trap?
 • Hoeveel traptreden laat u tegelijkertijd renoveren?

­
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw trap dicht te laten maken. Zo krijgt u minder last van warmteverlies, is een dichte trap veiliger (bij kinderen) en komt er minder vuil van boven naar beneden.]

Gesloten trap

De kosten voor het renoveren van een gesloten trap zijn lager, omdat er minder bekleed hoeft te worden. Zo is er dus:

 • minder materiaal nodig
 • minder werk aan alle omkanten vereist, omdat er minder af te werken hoeken en randen rondom een gesloten trap zijn


kosten voor een traprenovatie

­

Afwerken van trap

Met afwerking wordt ook wel het materiaal qua bekleding bedoelt. Zo kan de bekleding het uiterlijk van uw trap volledig veranderen. Daarom is bekleding (en dus de afwerking) heel belangrijk bij een traprenovatie. In het overzicht hieronder, ziet u verschillende manieren van bekleden en we beginnen met de goedkoopste afwerking:

 • Het laten schilderen van uw trap
 • Het laten schilderen met traploper
 • Het laten bekleden van uw trap
 • High pressure laminate is het meest duurzame materiaal dat lang fraai blijft
 • Trap laten bekleden met aluminium, glas en staal

­

Traprenovatie kosten zonder verrassingen

Bij Multi Concurrent krijgt u een complete prijsopgave, zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Sommige van onze collega’s berekenen u vanaf prijzen. Zo kan soms het schilderwerk niet mee gerekend zijn, de led verlichting of de afwerking in de totale kosten. Vraag uw offerte dus zo specifiek mogelijk aan waarna wij u voorzien van de exacte kosten. Misschien wilt u een hek bij uw trap, of wilt u enkele aanpassingen laten uitvoeren in verband met kinderen of huisdieren. Bij Multi Concurrent dus geen verrassingen maar een eerlijke totaalprijs.

Traprenovatie: kosten en exacte prijs

Het is natuurlijk lastig in te schatten, wat de exacte kosten voor een traprenovatie in uw situatie zullen zijn. Gelukkig is daar vrij eenvoudig achter te komen. Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt, voorzien wij u binnen 24 uur van een exacte prijsopgave. Zo weet u dus precies wat een traprenovatie exact voor u gaat kosten. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om deze te stellen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.