Spachtelputz

Spachtelputz is het meest voorkomende pleisterwerk voor muren. Dat komt omdat het stootvast is en zeer eenvoudig schoon te maken. Spachtelputz kent u wellicht van de kenmerkende korrelige structuur. Overweegt u spachtelputz te laten aanbrengen in uw woning? Hieronder laten we u graag zien wat de voordelen van deze sierpleister zijn en hoe onze stukadoors te werk gaan wanneer zij spachtelputz aanbrengen.

Inhoudsopgave

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een sierpleister die u kunt (laten) aanbrengen op de wanden van uw woning. Spachtelputz is de meest voorkomende sierpleister en staat bekend om zijn korrelige structuur. Deze pleister is gemaakt van granieten korrels (80%) en kunsthars (20%) om het te binden. De structuur kunt u overigens helemaal zelf bepalen. Kiest u voor een licht grove korrel (1 mm) of een zeer grove korrel (4 mm)?

Voordelen spachtelputz

Spachtelputz is niet voor niets de meest voorkomende sierpleister. Het heeft namelijk vele voordelen:

  • Spachtelputz is stootvast.
  • Spachtelputz is eenvoudig schoon te maken.
  • Spachtelputz is aan te brengen in diverse kleuren én is kleurvast.
  • U kunt spachtelputz zowel op binnenmuren als buitenburen aanbrengen.

Spachtelputz aan laten brengen

Is spachtelputz ouderwets?

Wij krijgen regelmatig de vraag of spachtelputz ouderwets is. Wij vinden dat spachtelputz niet onderhevig is aan tijd, maar aan smaak. De korrelige structuur die zo typerend is voor spachtelputz werd vooral gebruikt in de jaren ’80. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor gladde wanden in hun woning. Dat neemt echter niet weg dat spachtelputz nog prima kan in deze tijd! Een kwestie van smaak dus.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Hoe wij spachtelputz aanbrengen

Onze stukadoors beginnen met het verwijderen van stopcontacten en lichtschakelaars. Zo wordt het niet vies en kunnen de stukadoors makkelijker werken. Ook wordt de vloer, het plafond en de kozijnen afgeplakt.
Voordat we spachtelputz kunnen aanbrengen zal de muur geëgaliseerd moeten worden. Het is namelijk van het grootste belang dat de muur glad is. Ook zullen wij altijd een voorstrijkmiddel aanbrengen voordat we de spachtelputz kunnen aanbrengen. Zo weten we zeker dat de spachtelputz goed hecht.

Wanneer u de spachtelputz in een kleur wilt laten aanbrengen, zullen wij deze eerst moeten mengen. Vervolgens brengen onze stukadoors de spachtelputz aan met een roestvrijstalen spaan of roller. Daarmee wordt de spachtelputz gelijkmatig verdeeld over de muur. Met een kunststofspaan maken we tot slot een draaiende beweging om structuur aan te brengen.

Spachtelputz in een nieuwbouwwoning

In principe kan spachtelputz worden aangebracht op alle vlakke ondergronden. Zeker wanneer deze behang- of schilderklaar zijn. In nieuwbouwwoningen is dit soms een lastig verhaal. De muren kunnen nog wat gaan werken, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan. Dit kan natuurlijk gerepareerd worden. Echter blijf je in spachtelputz reparatiewerk altijd zien!

Spachtelputz in kleur

Spachtelputz is te mengen in alle kleuren. Wel zo handig, want dat bespaart u tijd én geld. U hoeft immers niet met twee lagen te werken en de spachtelputz nog te overschilderen. De spachtelputz kan direct in de kleur van uw smaak worden aangebracht. Wist u dat u zelfs (subtiele) glitters kunt laten mengen door spachtelputz? Dit geeft een uniek effect op uw wand.

Bang dat u na verloop van tijd uitgekeken raakt op de kleur? Geen enkel probleem: spachtelputz is prima overschilderbaar.

Spachtelputz prijzen

Spachtelputz onderhouden en schoonmaken

Eén van de grootste voordelen van spachtelputz is dat het zeer eenvoudig te onderhouden is. Heeft u kinderen of huisdieren waardoor er snel vlekken ontstaan op de muur? Dan kunt u spachtelputz eenvoudig schoonmaken met een borstel en wat water. Met spachtelputz kiest u dus voor een pleisterwerk dat ontzettend lang mooi en netjes blijft!

Bent u uitgekeken op de kleur van uw muur, of wilt u de spachtelputz toch overschilderen? Dan kunt u dit (laten) doen met een vachtroller. Dit is nodig omdat de grove structuur en gaatjes in spachtelputz veel verf opnemen. Houd er bovendien rekening mee dat u voor het overschilderen van spachtelputz twee keer zoveel verf of latex nodig hebt dan bij een reguliere, gladde muur. Mocht u het schilderen van een muur met een roller zwaar vinden, kunt u er bij spachtelputz ook voor kiezen om deze te laten spuiten met een verfspuit.

Spachtelputz verwijderen

Bent u uitgekeken op de grove structuur van spachtelputz en wilt u liever een gladde wand? Dat kan! Door middel van een nieuwe laag stucwerk wordt de muur weer helemaal glad en is de spachtelputz verwijderd. U kunt deze nieuwe stuclaag vervolgens eenvoudig overschilderen.

Spachtelputz buiten

Spachtelputz heeft als groot voordeel dat u het zowel binnenshuis als buitenshuis kunt toepassen. Spachtelputz is dus ook zeer geschikt voor buitenmuren, vooral dankzij de stootvaste en krasvrije eigenschappen. U kunt spachtelputz eenvoudig schoonmaken met een hogedrukreiniger.

Spachtelputz prijzen

Het laten aanbrengen van spachtelputz ligt tussen de € 12 en € 20 per m2 voor muren, en tussen de € 14 en € 23 per m2 voor plafonds. Deze prijzen zijn incl. arbeidsuren en btw.
Weten hoe de prijs van spachtelputz precies is opgebouwd? U leest het op onze pagina “Spachtelputz prijzen“.

Offerte spachtelputz

Spachtelputz aanbrengen is fysiek zwaar werk. Bovendien is enige ervaring vereist wanneer u een mooi resultaat wilt. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun muren te laten stucen door een professionele stukadoor. Zo bent u verzekerd van een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat!

Benieuwd wat het kost om spachtelputz te laten aanbrengen door de ervaren stukadoors van Multi Concurrent? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.