Kosten stukadoor

Een stukadoor is bij veel verbouwingen een essentieel onderdeel van het project. De stukadoor zorgt ervoor dat muren en plafonds worden beschermd en verfraaid. De prijzen van een stukadoor zijn voor veel mensen een groot bos waar men de bomen niet meer doorheen ziet. Daarom zullen we nader toelichten hoe de stukadoor kosten zijn opgebouwd en op welke manieren u hier eventueel op kunt besparen.

Inhoudsopgave

Kosten voor een stukadoor

De kosten van een stukadoor zijn afhankelijk van het soort stucwerk dat u kiest, omdat dit direct effect heeft op de benodigde materialen. Uiteraard speelt ook mee hoe groot het oppervlakte is wat u wilt laten behandelen en daarbij gepaard gaat de bereikbaarheid van de oppervlakte. Wanneer u kiest voor stucwerk ter verfraaiing met een structuur, zult u meer betalen dan voor behangklaar stucwerk. Wel komt de vorm van stucwerk ter verfraaiing met structuur steeds meer op in Nederland en dit maakt dat stukadoren met hun prijzen concurreren en daardoor hun prijzen soms (genoodzaakt) laten zakken. De prijzen van stucwerk worden meestal per m2 berekend, maar let op: dit is niet altijd het geval.

Kosten stukadoor

Gemiddelde kosten stukadoor

De kosten voor een stukadoor excl. materialen zijn €10 per m². In andere gevallen bent u het misschien gewend dat er wordt gewerkt met een uurprijs, zoals bijvoorbeeld een timmerman voor €35,- per uur werkt of een elektricien voor €40,- per uur. Dit is bij een stukadoor dus niet het geval, omdat een stukadoor zijn loonkosten doorberekend in de prijs per m². Spreek dus altijd met een stukadoor een prijs af per m² in plaats van een uurloon.

Bespaar op de kosten van uw stucwerk

  • Momenteel geldt er een voordeliger BTW tarief op stucwerkprojecten in woningen welke ouder zijn dan twee jaar, namelijk 9% BTW in plaats van 21% BTW. Mocht u bijvoorbeeld een wand van 40m2 willen laten voorzien van sierpleister à €18 per m2, betaalt u €65.- aan BTW, terwijl dit anders €151.- had gekost.
  • Zorg voor een goed voorbereidde ruimte voor de stukadoor, daarmee bedoelen we: schuif eventuele meubelen e.d. alvast aan de kant, plak muren en plinten alvast zelf af. Dit zorgt ervoor dat de stukadoor minder tijd kwijt is en u dus ook minder geld. U kunt er ook voor kiezen om na de werkzaamheden de ruimte zelf op te ruimen en de meubelen zelf weer terug te plaatsen. Ook dit bespaart de stukadoor tijd en u bespaart daarmee geld.
  • Wanneer u alles in één keer laat stucen, kost dit u uiteindelijk minder geld dan dat u bijvoorbeeld één voor één een kamer laat stucen. Wanneer de opdracht voor de stukadoor groot is, maakt dit dat hij efficiënter kan werken, omdat hij alles in één keer kan doen. Dit zorgt ervoor dat de totaalprijs voordeliger uitkomt, dan wanneer u bijvoorbeeld de stukadoor vier keer laat komen in een jaar om verschillende ruimtes te stucen.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Offertes stukadoors vergelijken

Het is niet echt makkelijk om de prijs te bepalen aan de hand van een overzicht zoals bovenstaand, zeker niet wanneer u zelf niet veel verstand hebt van stucwerk. Daarom raden wij aan om meerdere offertes op te vragen bij verschillende stukadoors. Kies voor lokale stukadoors om offertes op te vragen, maar doe dit ook bij een landelijke speler op de markt. Zo hebt u echt een duidelijk en exact beeld van de kosten die gepaard gaan met uw project en dit maakt uw uiteindelijke keuze gemakkelijker. Vergelijk in deze offertes niet alleen de prijzen, maar ook de voorgenomen materialen, eventuele algemene voorwaarden en garanties van het stucwerk.

Erkende stukadoor aan het werk

Kosten stukadoor: muur en plafond

De kosten voor een stukadoor verschillen per soort stucwerk, maar daarnaast is het soort oppervlakte ook van invloed op de totaalprijs. Wanner u een grote en rechte wand in uw woonkamer of slaapkamer wilt voorzien van spachtelputz, dan liggen de prijzen gemiddeld lager dan wanneer de stukadoor een aantal kleinere wanden in bijvoorbeeld de badkamer moet bewerken. Omdat een kleinere ruimte veel meer hoeken, deurposten en kozijnen bevat en dit vertraagt de stukadoor.

Zo zullen de kosten voor stucwerk op een plafond ook hoger uitvallen dan een staande wand. Omdat een plafond logischerwijs een stuk lastiger te bereiken is dan een staande muur.

Stukadoor aan het werk

Bespaar op de kosten van een stukadoor

Zoals we elders op de website hebben uitgeschreven, zijn er meerdere manieren om de kosten voor de stukadoor enigszins te kunnen drukken. We zullen hieronder een korte opsomming maken hoe u de totale kosten voor de stukadoor lager kunt laten uitpakken:

  • Doe voorbereidende werkzaamheden en afrondende werkzaamheden zelf; ruim de ruimte op, zet meubels aan de kant en maak evt. het oppervlakte zelf al goed schoon en/of vlak;
  • Laat een grotere klus in één keer gebeuren, dit zal de prijs per m2 lager maken dan wanneer u meermaals voor één ruimte een stukadoor laat komen;
  • Zoek een regionale stukadoor, deze heeft vaak goede kennis m.b.t lokale leveranciers en tevens drukt u daarmee al direct de voorrijkosten. Omdat de stukadoor uit de regio komt, wordt er minder reistijd doorberekend in de totaalprijs;
  • Is uw plafond nog mooi genoeg om te laten zoals hij is? Laat het plafond dan nog even buiten wegen. Zoals eerder genoemd pakken de stucwerk kosten hoger uit als er een plafond moet worden meegenomen;
  • Is voor uw project veel ervaring nodig? Of is het een basisproject welke ook gemakkelijk gedaan kan worden door een beginnende stukadoor? Vanzelfsprekend betaalt u minder voor een beginnende stukadoor, dan voor een stukadoor die al twintig jaar ervaring op zak heeft. Ook hiermee kunt u de prijs dus enigszins drukken.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.