Trapgat schilderen

Wilt u de trapgat in uw huis laten schilderen? Een trapgat laten schilderen is natuurlijk super belangrijk voor de uitstraling van uw woning. Zo verbindt het trapgat de ene verdieping met de andere en valt deze gelijk op. Vandaar mag de trapgat dan ook professioneel en perfect geschilderd worden. Wilt u dit project uitbesteden? Multi Concurrent is de juiste partner. Op deze pagina leest u alle informatie die u ooit nodig gaat hebben t.b.v. het laten schilderen van uw trapgat.

U kunt lezen wat de kosten zijn maar u vindt ook handige bespaartips. Wij stellen u natuurlijk ook in staat om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Inhoudsopgave

Kosten voor het schilderen van uw trapgat

Wat zijn nou de kosten om uw trapgat te laten schilderen? Dit is eigenlijk afhankelijk van twee factoren. De eerste factor is hoeveel arbeidsuren de schilder nodig heeft en de tweede factor is vrij simpel, namelijk hoeveel verf hij of zij nodig heeft. Als de trap zelf ook geverfd mag worden, dan ziet u dit natuurlijk terug in de kosten. U betaalt ook nog de kosten voor het sausen van de muur of het pland, en de kosten van het schilderen van de leuning en de onderkant (of bovenkant) van de trap. Bij een uurtarief tussen de € 30 tot € 40, komen de totale kosten uit rondt de € 300 tot € 900. Hieronder ziet u twee prijsvoorbeelden van wat de gemiddelde kosten zijn.

  • Schilderprijs per uur incl. verf, materiaal en btw: € 30 – € 40
  • Kosten trapgat schilderen: van alleen de muur tot het algehele trapgat: € 300 – € 900

­
Heeft u een woning die ouder is dan 2 jaar dan is de kans vrij aannemelijk dat u het schilderwerk met een lager btw-tarief kan uit laten voeren. Wilt u meer weten over btw en schilderwerk? Bekijk dan deze pagina, dat scheelt u weer in uw portomonnee.

trapgat schilderen

Welke soorten verf u nodig heeft

Hieronder vindt u een handige overzicht voor welke verfsoorten u nodig heeft:

  • Grondverf voor de trap, leuning en plafond.
  • Speciale trapverf voor de trap zelf.
  • Verf voor de leuning, het plafond of de trap boven het trapgat (dit is een andere verf dan voor de trap).
  • Muurverf voor de muren.

­
Voor het beste resultaat is het verstandig niet te bezuinigen op de kwaliteit van de verf. Op de lange termijn heb je hier het meeste voordeel van aangezien de trap vaak gebruikt wordt en je anders al snel sporen hiervan ziet. Maak je gebruik van een professionele schilder dan kan deze de verf voor je aanschaffen. Zorg je zelf voor de verf laat je dan vooraf goed informeren.

Wilt u bezuinigen, doe dit dan absoluut niet op de kwaliteit van het verf. Goedkoop is vaak duurkoop, zo heeft u veel langer plezier van een kwalitatief goede verf. Ons advies is ook om uw schilderwerkzaamheden uit te besteden. Zo weet u zeker dat het werk goed wordt uitgevoerd.

Werkzaamheden schilderen trapgat

Elke trapgat bestaat uit meerdere onderdelen. Zo heeft u een trap. Op deze trap ligt vaak vloerbedekking of is deze voorzien van een mooie kleur verf. Een trapgat bestaat uit muren en deze zijn vaak gesausd. Vergeet de gestucte muren en plafond niet maar ook zeker de leuning niet. Loopt er een trap naar boven, dan is er de kans dat ook de onderkant van deze trap is geschilderd. Zoals u hierboven al kon lezen, heeft elk onderdeel van uw trap een speciale verf nodig. Onze erkende schilders weten precies wat er nodig is, om uw trap te voorzien van een perfecte verflaag waar u jarenlang plezier van zal hebben.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

De juiste kleur uitkiezen voor uw trapgat

Kies voor een kleur die past bij uw woning. Het klinkt zo logisch maar een trapgat is de verbinding tussen de styling van boven en beneden tegelijk. Kiest u voor een te donkere kleur, dan is uw trapgat zojuist een zwart gat geworden, u kunt natuurlijk wel met donkere en lichtere kleuren spelen maar houdt hier rekening mee. Zo kunt u natuurlijk de muren donker maken en het trapgat licht en vice versa. Als u wilt dat uw trapgat echt opvalt, kies dan voor een opvallende donkere kleur voor uw leuning.

onze schilders aan het werk

Tips voor het schilderen van uw trapgat

Wij zouden Multi Concurrent niet zijn, als wij u niet voorzien van enkele tips als u zelf aan de slag wilt gaan. Deze vindt u hieronder.

Schilder het trapgat in delen

Wilt u het hele trapgat laten schilderen of zelf schilderen? U ontkomt er aan om de delen eerst goed te laten drogen voordat u aan het volgende onderdeel begint. Dit omdat de delen van het trapgat elkaar vaak raken. Onze professionele en erkende schilders houden hier natuurlijk altijd rekening mee. Als u gaat beginnen is het waarschijnlijk het verstandigst, om eerst de muur te sausen.

Schilderen bij trap met vloerbedekking

Heeft uw trap vloerbedekking, dan is het natuurlijk een echte uitdaging om langs de vloerbedekking te schilderen. Is uw trap echt bekleed, dan kunt u hier niet zomaar langs schilderen omdat de verf lastig van de vloerbedekking is te verwijderen. De beste manier om uw trap met vloerbedekking te voorzien van een nieuwe laag verf is door deze goed af te plakken en te schilderen langs een lange liniaal. Zorg er altijd voor dat uw materiaal dus ook de liniaal goed schoon is.

Schilderen trapgat tot bovenin

Als u helemaal bovenin het trapgat wilt komen, dan zijn er meerdere opties mogelijk. De makkelijkste manier is natuurlijk een ladder of steiger. Is de afstand kort om bovenin te komen bij het schilderen dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om iets op een traptrede neer te zetten zoals een kruk. Zorg wel dat u altijd stabiel staat en houdt er rekening mee dat u boven uw hoofd werkt om ongelukken te voorkomen.

Trapgat zelf schilderen of uitbesteden

Bent u handig en een echte klusser, dan is het echt wel mogelijk om zelf uw trapgat te schilderen. Kies voor goede verf, neem de tijd om onderdelen goed te laten drogen. Bent u toch wat onzeker met een kwast in uw handen, kies er dan voor om uw project uit te besteden aan Multi Concurrent. Bij ons bent u gegarandeerd het voordeligst uit. Vraag een vrijblijvende offerte en ontvang binnen 24 uur antwoord.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.