Buitenschilder

Wat is nu precies buitenschilderwerk? Dit is schilderwerk dat in de open lucht plaatsvindt. Onder het werk van een schilder buiten valt onder meer het schilderen, of overschilderen van uw woonhuis. Denk hierbij aan onder meer de kozijnen, de deur en natuurlijk het dak. Het werk van de buitenschilder is meer dan alleen maar “mooi”, het heeft ook een centrale beschermende functie: de verflaag beschermt hout tegen de elementen, zoals regen, vorst en wind. Als u wilt dat de onderliggende houtlagen niet gaan rotten, zult u de schilderklus met enige regelmaat moeten laten uitvoeren. Alleen zo kunt u de buitenzijde van het huis beschermen.

Inhoudsopgave

Kosten buitenschilder?

De kosten van een schilder buiten zijn van een aantal zaken afhankelijk. Het heeft er onder meer mee te maken met het type huis dat u bezit en hoeveel te beschilderen oppervlakken de woning heeft. Ook moet u rekening houden met het uurloon dat de schilder rekent en de tijd die deze bij u besteden zal. Hou rekening met een gemiddeld uurtarief van zo’n 25 tot 35 euro. Meestal zijn de materiaalkosten zoals de kwasten en de verf nog niet bij de prijs inbegrepen.

Te beschilderen onderdelen

Zoals gezegd hangt de prijs van de schilder voor een groot gedeelte af van de werkuren die deze bij u thuis heeft. De werkuren zijn afhankelijk van het te beschilderen oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van de klus. U kunt de buitenschilder onder meer inschakelen voor het schilderen van buitenmuren, deuren en kozijnen, maar ook van bijvoorbeeld de schuur, het tuinhuis of de schuttingen. Bezit u een dakkapel, dan heeft ook deze onderhoud nodig.

Voorbereiden loont

Door goed voor uzelf in kaart te brengen wat u precies wilt laten beschilderen en welke mogelijke problemen hierbij kunnen ontstaan, kunt u het werk voor de schilder een stuk eenvoudiger maken. Het weghalen van obstakels kan de schilder al tijd besparen. Het gevolgen is dat u minder geld kwijt bent, omdat de klus in totaal minder uren in beslag neemt.

Prijzentabel per type woning

De prijs voor het schilderwerk aan de buitenzijde van uw huis zal per woningtype anders zijn. De onderstaande gegevens laten de gemiddelde prijzen van het schilderwerk zijn. Hou er rekening mee dat de prijzen voor uw woning (flink) af kunnen wijken van de gemiddelden:

  • Als u een appartement wil laten schilderen, bent u hier al snel 1000 tot 2200 euro voor kwijt.
  • Het schilderen van een tussenwoning is weer wat duurder: dit kost gemiddeld zo’n 1400 tot 2900 euro.
  • Een twee onder één kap of hoekhuis woning heeft een nog groter te beschilderen oppervlak dan een tussenwoning. Het gevolg is dat de prijzen een stuk hoger zullen liggen, rond de 2300 en 4800 euro.
  • In de regel is een vrijstaand huis (met in extremis een villa) het duurst om te laten beschilderen: hier kunt u zo’n 4500 – 6500 euro mee kwijt zijn.

 

Meer dan bijwerken

De buitenschilder doet meer dan hier en daar de verf wat bijwerken. Het overschilderen van de verflaag aan de buitenzijde van uw woning is een flinke klus. Dat heeft er alles mee te maken dat de schilderlaag aan de buitenzijde van het huis ook een beschermende functie heeft. De verflaag moet verhinderen dat regen, wind en kou het onderliggende hout (of een ander materiaal) aan kan tasten. Als een kozijn verrot raakt, zal dit vervangen moeten worden.

Buitenschilder

De begroting voor buiten schilderwerk

Het wordt met klem aangeraden voor hoge kwaliteit te kiezen als u de buitenzijde van uw woning laat schilderen. Een goede kwaliteit verflaag zorgt ervoor dat u jarenlang plezier zult hebben van het resultaat. Het grootste verschil tussen de schilder binnen en buiten is dat de schilder buiten een grotere kennis heeft van de materialen die nodig zijn om onderliggend materiaal tegen de elementen te beschermen. De buitenschilder schildert in weer en wind.

Het kostenplaatje

Meestal rekent de schilder buiten een totaalprijs af met de klant. Dit in tegenstelling tot de binnen schilder, die eerder een uurtarief of een tarief per vierkante meter rekent. De meeste klanten zullen aan een totaalprijs de voorkeur geven, omdat ze van tevoren precies weten hoeveel geld ze aan de werkzaamheden kwijt zullen zijn. Meestal bent u in staat een scherpe prijs te bepalen. De gemiddelde prijs is ook weer afhankelijk van wat er precies beschilderd moet worden.

Invloed van het materiaal

Wist u dat de prijzen van het schilderwerk ook afhankelijk zijn van het materiaal dat u door de schilder wilt laten beschilderen. Zo is het beschilderen van hout bijvoorbeeld relatief duurder dan het beschilderen van baksteen of beton. Hou ook hier rekening mee bij het totaalplaatje.

Is een uurtarief ook mogelijk?

Het kan zijn dat uw tarieven voor de schilder buiten uitgaan naar een uurtarief. Meestal is het geen probleem om dit zo af te spreken. Een uurtarief komt vaker voor bij kleine klusjes dan bij het schilderen van een hele woning. Dat heeft ermee te maken dat de schilder bij een kleine klus – zoals het schilderen van enkele kozijnen – veel beter kan inschatten hoeveel tijd hij hiermee kwijt zal zijn. Van tevoren is het lastig in te schatten hoelang een hele woning duurt.

9% btw

Zoals vermeld wordt er voor nieuw schilderwerk (mits het huis ouder is dan twee jaar) maar 9% btw gevraagd. Dit is een laag tarief en goed nieuws voor mensen die hun huis willen laten schilderen. De kosten van het materiaal en de arbeidskosten vallen ook onder het 9% tarief.

Wanneer kan ik het beste een buitenschilder inhuren?

Een binnen schilder heeft weinig tot geen last van verschillende weersomstandigheden. Dat is voor een schilder buiten wel anders. Buiten schilderen is niet ieder seizoen handig. In de winter of herfst zal er bij regen en bij vorst niet gewerkt kunnen worden. Kou zorgt ervoor dat de verf niet goed droogt. De ideale schildertemperaturen liggen tussen de 10-20 graden Celsius.

Buitenschilderwerk voorziet u van een goede bescherming

Gedurende het jaar krijgt de buitenzijde van het huis veel te verduren. Denk aan wind, vorst, sneeuw, regen, maar ook droog en heet weer. Er bestaat een wereld van verschil tussen goed en slecht schilderwerk. Door goed schilderwerk te laten aanbrengen, voor een eerlijk tarief, zal uw onderliggende houtwerk goed beschermd blijven tegen wat de elementen in petto hebben. De verflaag niet onderhouden zal leiden tot rotting van de onderliggende lagen.

Wisselvallig klimaat

Het Nederlands klimaat biedt een behoorlijke uitdaging voor de buitenzijde van uw woning. Niet alleen kunnen de temperaturen tussen zomer en winter flink uiteenlopen, ook krijgt de woning te maken met harde wind, vorst en meer dan genoeg neerslag. Snertweer hoort er helaas bij. De schilder kan buitenwerk uitvoeren om uw woning aan de buitenzijde met een extra laag te beschermen. Hiermee verlengt u de levensduur van uw houten kozijnen aanzienlijk.

De buitenzijde is het visitekaartje

Mensen zien in eerste instantie de buitenzijde van uw woning. Dit is het visitekaartje van hoe u woont en wie u bent. Het is belangrijk dat de buitenzijde tiptop in orde is. Dit doet u onder meer door zelf de kleuren te bepalen. Zo geeft u uw woning de uitstraling die hij verdient. Goed onderhouden schilderwerk laat ook een goede indruk achter bij al uw buurtgenoten. Wanneer er buitenschilderwerk wordt verricht, wordt er doorgaans voor een dubbele schilderlaag gekozen voor optimale bescherming. Ook is de verf die buiten wordt gebruikt net iets anders dan interieurverf. Buitenverf moet opboksen tegen weer en wind.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Om de hoeveel jaar een buitenschilder inschakelen?

Het is gebruikelijk dat u de buitenkant van uw woning om de 5 jaar opnieuw laat schilderen. Mocht de staat van uw woning te wensen over laten, dan wordt het geadviseerd eerder al een buitenschilder in te schakelen. Meestal zal de verf na zo’n 5-6 jaar gedeeltelijk los gaan laten en gaan bladeren. Het gevolg is dat de verflaag zijn beschermende functie verliest en de onderliggende lagen niet langer kan beschermen. De kans op houtrot neemt aanzienlijk toe.

Vernieuw uw buitenwerk bij de volgende scenario’s

Het wordt aangeraden de verflaag te vernieuwen bij de volgende scenario’s:

  • Als de verf aan het verpoederen is
  • Als er beschadigingen zitten in de verflaag
  • Als de verf aan het verkleuren is
  • Als er blaasjes of kleine scheurtjes ontstaan, of de verf begint te bladderen.

 

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Het is vaak economischer de hele verflaag in één keer over te laten schilderen dan te kiezen voor het hier en daar bijwerken van aangetaste delen. Vroeg of laat zal het geheel toch moeten gebeuren. Door bij verschillende schilders offertes aan te vragen, krijgt u een goed beeld van wat voor u de beste keuze is. Het loont om verschillende schilders met elkaar te vergelijken.

Schilder buiten aan het werk

Betaalbaar buitenschilderwerk

Professioneel buitenschilderwerk vraagt om de juiste afwerking. Een expert weet precies wat de beste aanpak is en welke materialen moeten worden ingezet om een optimaal resultaat te bereiken. Schilders kunnen ook overige problemen voor u opmerken, denk aan een loszittende dakpan, of problemen met regenpijp en goot. Een professionele schilder zal in het bouwvak verschillende connecties hebben die overige problemen voor u kunnen oplossen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Omdat de prijzen per schilder flink kunnen verschillen, loont het altijd een offerte aan te vragen. Door verschillende offertes naast elkaar te leggen, heeft u in één keer een goed beeld van welke buitenschilder het voordeligst is en welke schilder het beste aansluit bij al uw wensen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.