Kosten verstopping verhelpen

Het toilet spoelt niet meer door, uw doucheputje loopt over of er blijft water staan in uw wasbak. Dat zijn duidelijke tekenen dat er bij u thuis sprake is van een verstopping. Er zijn een heleboel huis-tuin-en-keuken middelen te vinden waarmee u zelf kunt proberen deze verstopping te verhelpen. Maar soms zit deze zo diep, of is deze zo hardnekkig, dat u daar een specialist voor nodig heeft. Een loodgieter heeft alle gereedschap waarmee uw verstopping professioneel kan worden verholpen. Hier leest u over de kosten die u daarvoor kunt verwachten.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor het verhelpen van een verstopping?

De prijs die u betaalt voor een loodgieter die uw verstopping verhelpt verschilt per specialist en per klus. U betaalt meer voor een ervaren loodgieter dan voor een beginner en u betaalt meer voor een verstopping diep in het riool dan voor een oppervlakkige verstopping in uw doucheputje. Daarnaast vragen loodgieters een toeslag als u ze met spoed of buiten kantooruren nodig heeft.

De onderstaande tabel geeft u een goed idee van de prijzen voor het verhelpen van een verstopping in verschillende situaties. Deze zijn all-in, dus met arbeidsloon, materialen en btw.

Situatie verstoppingGemiddelde totaalprijs
Oppervlakkige verstopping in het doucheputje€ 55
Gemiddelde prijzen voor een standaard verstopping€ 100
Hardnekkige verstopping diep in uw riool€ 155
Spoedtoeslag25% extra
WeekendtoeslagTot 50% extra

Kosten verstopping verhelpen

Prijsvoorbeelden

De beste manier om de kosten uit de bovenstaande tabel duidelijk te maken, is door een aantal situaties te schetsen. De prijs die de loodgieter vraagt is namelijk sterk afhankelijk van wat deze bij u thuis aantreft. Ziet u een situatie die overeenkomt met die van uzelf, dan weet u met welke kosten u rekening kunt houden.

Goedkoopste ontstopping

Een ontstopping in een doucheputje of wasbak is het gemakkelijkste te verhelpen. Een loodgieter is hier in de meeste gevallen niet langer dan 15 minuten mee bezig, heeft geen materialen nodig en heeft het gereedschap bij de hand. De verstopping is vaak oppervlakkig en gemakkelijk te bereiken. Als u een verstopt doucheputje heeft, dan kunt u rekenen op een prijs van ongeveer €55 als u een loodgieter gebruikt om deze te verhelpen.

Gemiddelde ontstopping

Gemiddeld gezien betaalt u meestal wel wat meer. Dat komt doordat een verstopping die u zelf niet kunt verhelpen de loodgieter ook wat extra werk zal kosten. Veel loodgieters hanteren een vast bedrag voor het verhelpen van een verstopping in de keuken, het toilet of de badkamer. Als ze hier een tijdje mee bezig zijn (niet langer dan een uur), als de verstopping niet gemakkelijk te bereiken is en goed vast zit, dan kunt u rekenen op een prijs van €100.

Dure ontstopping

Een verstopping die zich diep in het riool bevindt is niet zomaar op te lossen. U kunt dit niet en het lukt de loodgieter niet om dat met het standaard gereedschap te doen. Een dergelijke hardnekkige verstopping in het riool wordt dan met een hogedruk machine verholpen. De loodgieter is hier langer mee bezig en heeft aan het standaard gereedschap niet genoeg. In deze gevallen betaalt u €155 voor de werkzaamheden van de loodgieter. Moet deze met spoed of tijdens het weekend komen, dan is er sprake van een toeslag van 25% tot 50%.

Prijsopbouw verstopping verhelpen

Bij het verhelpen van een verstopping zijn meestal geen materialen nodig. U betaalt dus voornamelijk voor de arbeid van de loodgieter en het gereedschap dat nodig is. Kiest u voor een loodgieter die van wat verder weg moet komen, dan betaalt u ook voorrijkosten. De prijsopbouw is in dat geval 95% arbeidskosten en 5% voorrijkosten. Neemt u een loodgieter uit uw eigen regio, dan vervallen de voorrijkosten en bestaat het gehele bedrag dat u betaalt enkel uit de arbeidskosten voor de loodgieter.

Prijsbepalende kosten

Het is de loodgieter die bepaalt hoeveel u betaalt voor het verhelpen van de verstopping in uw woning. En de looggieter kijkt dan naar een aantal factoren. Dit zijn de factoren die direct invloed hebben op de prijs die u betaalt.

De prijs aan de hand van een vast tarief of arbeidsloon

Veel grote loodgietersbedrijven hanteren vaste prijzen voor verschillende storingen. In Nederland betaalt u bijvoorbeeld gemiddeld €100 voor het verhelpen van een verstopping. Deze vaste tarieven zijn handig voor u, want u weet exact waar u aan toe bent. Voor de loodgieter is het ook gemakkelijker om vaste tarieven te hanteren. Sommige (freelance) loodgieters vragen een tarief per uur dat is gebaseerd op het arbeidsloon. U betaalt dan voor een snelle kleine klus aanzienlijk minder dan voor een verstopping die lastig te verhelpen is. Dat is in principe eerlijk voor u en de loodgieter, maar u weet dan van tevoren nooit hoeveel u exact zal moeten betalen voor het verhelpen van uw verstopping.

De moeilijkheidsgraad van de verstopping

Loodgieters kijken ook naar hoe moeilijk de verstopping op te lossen is. Betaalt u aan de hand van arbeidsloon, dan gaat de rekening automatisch al omhoog als de loodgieter langer bezig is. Een loodgieter die een vast tarief vraagt, zal de prijs verhogen als hij of zij langer bezig is dan een uur om de verstopping te verhelpen. U betaalt dan dus €100 voor het eerste uur en daarna €25 tot €35 per half uur extra. Op die manier kan een loodgieter die vaste prijzen vraagt de moeilijkheidsgraad daar toch bij betrekken.

Extra inspectie door de loodgieter

Een loodgieter kan in overleg met u een extra inspectie uitvoeren en zal dat voorstellen als er redenen voor zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de loodgieter vermoedt dat u een lekkage heeft ergens en de loodgieter kan dan een lekdetectie uitvoeren. Hiervoor betaalt u gemiddeld €180, all-in. Misschien wil de loodgieter kijken naar de staat van uw riolering. Het is mogelijk dat een zware verstopping schade heeft aangericht en dat kan dan met een camera inspectie worden gedetecteerd. Voor die extra werkzaamheden betaalt u dan €200. Beide inspecties zijn niet verplicht, maar soms wel noodzakelijk als er sprake is van vermoedelijke extra defecten.

Vrijblijvende offerte?

Bespaartips van Multi Concurrent

Als u een loodgieter nodig heeft, dan wilt u iemand die kwaliteit levert en ervaren is. Tegelijkertijd moet deze loodgieter wel te betalen zijn en gunstige prijzen hanteren. Het kan soms lastig zijn om deze loodgieter te vinden, want alle specialisten in uw omgeving beweren natuurlijk de beste te zijn. De onderstaande bespaartips van Multi Concurrent helpen u bij het uitkiezen van de beste en meest betaalbare loodgieter.

Vergelijk offertes: vraag een aantal offertes op bij loodgieters uit uw omgeving. Het heeft zeker nut om daar wat tijd in te steken en 3 tot 6 loodgieters te benaderen. De offertes die u dan ontvangt vergelijkt u op prijs en de voorgestelde diensten. U ziet dan snel welke specialist u het beste voorstel doet voor de laagste prijs.

Een regionaal bedrijf: loodgieters vragen voorrijkosten en vaak beginnen deze als u een specialist uitkiest buiten een straal van 10 kilometer. Er zijn voldoende loodgieters in uw omgeving die dicht bij u gevestigd zijn. Als u daar op let kunt u de voorrijkosten voorkomen en betaalt u alleen voor arbeidsloon en btw.

Meerdere klussen in één keer: heeft u thuis ook ander werk liggen voor de loodgieter? Laat dat dan direct ook uitvoeren. Het is veel goedkoper om alle klussen in één keer uit te laten voeren, dan om de loodgieter daar later nog een keer voor te laten terugkomen. U betaalt dan maar één keer voorrijkosten, maar de loodgieter geeft vaak ook korting als u hem of haar een grotere klus aanbiedt.

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de kosten zullen zijn voor het verhelpen van een verstopping? Elke verstopping is anders en geen situatie is hetzelfde. Om u de exacte kosten te kunnen vermelden, kunt u hieronder een geheel vrijblijvende offerte aanvragen.

Waarom Multi Concurrent?

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.