Gazon onderhouden kosten

Als u een mooie gazon hebt of wilt laten plaatsen, maar niet de tijd hebt deze te verzorgen is het goed om u in te lezen in de kosten voor het laten onderhouden van uw gazon. Alle informatie op het gebied van kosten voor het onderhouden van uw gazon vindt u op deze pagina.

Inhoudsopgave

Gemiddelde kosten onderhouden gazon

De gemiddelde kosten voor het onderhouden van uw gazon zijn afhankelijk van een aantal factoren. Afhankelijk van welke werkzaamheden de hovenier moet verrichten kan de prijs oplopen.

Onderstaand een overzicht van gemiddelde kosten per taak:

DienstGemiddelde Prijs
Gras maaien€ 25,- - € 30,- gazon tot 100 m2
Gras verticuterenGras verticuteren
€ 100,- - € 140,- gazon tot 100 m2
Hovenier per uurHovenier per uur
€ 35,- - € 55,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Gazon onderhouden en de kosten

Onderhouden gazon: maaien of verticuteren?

Wanneer u uw gazon alleen laat maaien liggen de prijzen lager dan wanneer u deze laat verticuteren of maaien én verticuteren. Het nadeel is wel dat er dus ook een taak voor u overblijft om het gazon in optimale staat te houden. Om een beeld te geven in deze verschillende werkzaamheden en de bijbehorende prijzen, hebben we hier een klein overzicht:

Kosten maaien

Het gazon enkel laten maaien houdt in dat onze hovenier ervoor zorgt dat op een door u gekozen frequentie uw gazon netjes wordt gemaaid. De kosten hiervoor zijn € 12,- tot € 15,- voor een gazon tot 50m2.

Kosten verticuteren

Het verticuteren van uw gazon is voor de beste verzorging twee keer per jaar nodig. Het zorgt ervoor dat mos het gras niet verdringt. Dit kost tussen de € 50,- en € 70,- voor een gazon tot 50m2.

Kosten verticuteren en maaien

Twee keer per jaar kunt u ervoor kiezen om het gras te laten verticuteren én maaien, zodat deze direct klaar is voor de warme seizoenen en/of de koude seizoenen, namelijk in maart en oktober. De kosten voor deze klus ligt tussen de € 100,- en € 150,- bij een gazon tot 50m2. De hovenier heeft hier langer en intensiever werk aan om beide klussen achter elkaar te doen.

Prijsbepalende factoren kosten gazon onderhouden

Er zijn meerdere factoren die bepalen wat de prijs is voor het onderhouden van uw gazon. Deze verschillende punten nemen we in dit stukje met u door:

Alleen maaien of ook verticuteren?

Het gazon onderhouden door alleen te maaien is de basis, verticuteren van uw gazon laat de prijs oplopen maar is essentieel om uw gazon in goede staat te houden.

Welke machines?

Wanneer uw gazon niet al te groot is, hoeft de hovenier geen speciale maaimachines te gebruiken. Maar als u een groot gazon bezit van 500 m2 of groter, zal er een zogeheten zitmaaier nodig zijn om uw gazon te maaien. De kosten hiervoor worden aan u doorberekend. Ook de kosten voor benodigde verticuteermachines worden aan u doorberekend. Wanneer het een klein gazon is heeft de hovenier voldoende aan een elektrische verticuteermachine, welke goedkoper is. Bij een groter gazon wordt een benzine-verticuteermachine gebruikt. Dit zorgt dat de kosten hoger uitvallen.

Zelf (gedeeltelijk) onderhouden of uitbesteden?

Het onderhoud van uw gazon kunt u volledig uitbesteden aan een hovenier, dat is de meest kostbare mogelijkheid. U kunt ook met onze hovenier bespreken dat u bepaalde taken zelf doet en andere taken graag uitbesteedt. Door gedeeltelijk zelf te onderhouden bespaart u natuurlijk op de kosten.

Extra opties

Om het volledige onderhoud van uw gazon uit handen te geven, zijn er nog een aantal extra opties die wij bieden. Zo heeft u het genot van een prachtig gazon, zonder zelf iets te hoeven doen.

DienstPrijsWaarom u dit laat doen
Gras afvoeren€ 2,- - € 3,- per 25 m2 maaienDit is het afvoeren van het gras dat achterblijft na het maaien.
Verticuteergroen afvoeren€ 5,- - € 7,- per 25 m2 verticuterenNa het verticuteren blijft het groen achter, dit is rommel zoals onkruid en mos. Dit moet na het verticuteren nog worden afgevoerd.
Kantsnijden€ 0,50 - € 0,65 per meterZorgt voor een perfect afgewerkte grasrand.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Onderhoud gazon zelf uitvoeren of hovenier inschakelen?

Wanneer u weinig tijd hebt voor het onderhoud van uw gazon of u bent niet in staat om dit onderhoud zelf te doen, helpen onze hoveniers u graag. Wij streven ernaar uw gazon zo goed mogelijk te onderhouden, voor een zo laag mogelijke prijs. Het onderhoud van uw gazon kost veel tijd wanneer u zelf geen groene vingers hebt, door het uitbesteden van deze taak hoeft u zelf alleen maar te genieten van uw prachtige gezonde gazon.

Multi Concurrent voor het onderhouden van uw gazon

Bespaartips gazon onderhouden

Wij hebben een aantal handige bespaartips om de kosten voor het uitbesteden van het onderhoud van uw gazon zo laag mogelijk te houden. Deze leest u hier:

Tip 1: Een groot gazon kost minder

Dit klinkt misschien gek, maar een groot gazon is goedkoper te onderhouden dan een klein gazon wanneer u dit uitbesteedt. Hoe kleiner het oppervlak, hoe meer moeite de hovenier moet doen voor slechts een klein oppervlak. De onderhoudsprijs per m2 wordt lager hoe groter het gazon is.

Tip 2: Materialen zelf verzorgen

Zorg ervoor dat de benodigde materialen aanwezig zijn voor de hovenier, zodat hij deze niet zelf hoeft mee te nemen. Dit scheelt in de kosten, daar de materialen niet worden doorberekend.

Tip 3: Vorm van uw gazon

Denk bij het aanleggen van een gazon aan een simpel figuur zoals een vierkant of rechthoek. Hoe ingewikkelder het gazon gelegd is, hoe ingewikkelder de verzorging. Dit ziet u terug in de prijs.

Tip 4: Neem kunstgras

Hebt u helemaal geen zin in onderhoud aan uw gazon, maar wilt u ook geen kosten kwijt zijn aan een hovenier? Overweeg dan kunstgras, dit is de makkelijkste oplossing in dit geval.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.